Moccamaster

Blåbärspannkakorna blev suveräna! Jag brukar för det mesta använda samma recept när jag gör sådana, man vill ju inte misslyckas ;) Tips, tips!

Åh, jag måste visa vad vi har köpt för nytt till hemmet. Hade sen tidigare en riktigt basic kaffebryggare för 199 kr, men kände iom. vårt nya hem att jag ville ha något liiite tuffare..
Så nu har vi en Moccamaster, tog den värsta modellen som de hade på Elgiganten. Såhär står det i specen.


"KB741 Svart – kaffebryggaren med den ultimata bryggtekniken.

Moccamaster KB741 Svart är en handtillverkad och individuellt testad förstklassig kaffebryggare. Den uppfyller alla krav som ställs på en kaffebryggare och är därför certifierad av European Coffee Brewing Centre.

Med rätt tid och temperatur, får du bästa möjliga smak och arom på ditt kaffe. En Moccamaster är snabb och brygger 10 koppar på 6 minuter, vilket är rätt tid för en ultimat bryggning. Dessutom är kaffet hett med en temperatur på 92°C–96°C. 

Om temperaturen på vattnet är över 96°C upplöses för många bittra smakämnen och kaffet blir beskt. Om vattnet är under 92°C orkar det inte trycka ut tillräckligt med smakämnen och kaffet blir tunt. En kopp kaffe från Moccamaster är med andra ord smakfull.

Bryggaren har ett hölje av metall och är brandsäker tack vare separata delar för bryggelement och värmeplatta. Det finns två effektlägen för varmhållningsplattan, som du kan anpassa efter hur mycket kaffe som finns i kannan.

Maskinen har automatisk avstängning för säkerhets skull, för att den inte ska gå varm om du glömmer stänga av den.

En Moccamaster är en tyst kaffebryggare. Det väsande ljud man brukar höra under bryggningen är i stort sett borta och det finns heller inte något ”slutgurgel”, eftersom bryggaren alltid lämnar kvar några droppar vatten i systemet. Filterhållaren har en droppstopp-funktion som gör att kannan kan tas bort utan spill. Många avtagbara delar gör bryggaren enkel att rengöra."

 

Jag är hittills otroligt nöjd med vår Moccamaster, någon annan som har erfarenhet av dem?


Kommentarer
Postat av: Camilla

Vill komma över och dricka kaffe hos er ofta, Moccamaster is the shit! :D

2011-07-19 @ 19:14:43

Kommentera inlägget här:

All reklam & förslag på Bloglovin'-byten raderas direkt.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback