Happy 26

Idag är det en vecka sen jag fyllde år (26 år, yey!) och jag måste skriva lite om födelsedagen, som var full med överraskningar.

Dagen började med att Micke klev upp före mig och ordnade frukost på sängen, när jag frågade honom vad han fixade med i köket svarade han "inget!". Hehehe, vilken lurifax! Senare när jag stod och bakade tårta ringde mobilen, ett blombud var på väg till mig. Jag fattade ingenting, svarade med "Ursäkta, vad sa du för nåt?" :) När jag tog bort pappret på blommorna och läste Mickes fina kort började tårarna spruta :D Underbart! Väl på kvällen var det full fart med födelsedagsfika hos oss och åter igen totallurade Micke mig (jag hade verkligen inte önskat mig något stort!) och både han och alla andra gäster gav jättefina presenter :) Summa summarum så var det ett riktigt roligt kalas och jag hade verkligen trevligt! Åh, vilken härlig dag!


Underbart fina blommor från älsklingen :)

Estelle

Jahapp, nu tog dop-sändningen på SVT slut. Jag tog sovmorgon imorse & tittade sen på ett dubbelavsnitt av 'American Idol', glömde totalt bort allt med dopet! Så när jag väl slog igång TV'n var de på väg ut från kyrkan. Allt bra söt är hon iaf, lillprinsessan :) Jag hann dock urskilja några extra fina klädval, t.ex. Victoria & Kronprinsessan Mary!

Micke slutar jobba om en timme, då drar vi till S-Market och handlar mat. Just nu sitter jag i soffan med min andra kopp kaffe, vaknade imorse med en envis huvudvärk som nu äntligen har släppt. Skönt! Denna tisdag bjuder på ett ljuuuuvligt väder, så det kanske blir en glass på stan lite senare!

Nee, dags att dricka upp det sista kaffet och sen ta itu med lite städning. Blommorna ska vattnas, kläder ska vikas & sättas in i skåpet. Jaja, ha en toppentisdag :)


Slänger upp en bild på helgens middag, fiskpaket med lax, potatis, tomat, dill och purjolök. Dock så äger vi ingen grill, så de fick grillas i ugnen istället. Härligt somrig rätt och MYCKET god!

Deklaration & tvålull

Det är måndag idag och därmed en ny vecka. Jag sitter just nu och tittar på hockey med ett litet glas rött i handen :) Ska alldeles strax ta fram pärmen och ta itu med deklarationen, fy på mig som inte har fixat den tidigare!
Imorgon är ju dagen D, så jag har tidigare idag ägnat mig åt mathandling och bakning, vilken resulterade i en drömtårta! Muuums! Imorgon väntar förutom födelsedagskalas på kvällen ett frissabesök på förmiddagen och så ska jag förstås baka tårta (det blir marängtårtan som jag skrev om häromdagen, mums!)

Innan jag börjar med deklarationen måste jag bara tipsa om en toppenbra produkt som jag köpte förra veckan då jag var på Feja med fröken R, en tvålull som man kan använda till det mesta för att ta bort gammal ingrodd smuts. Jag har testat den på diskbänken, ugnen, micron, ugnsgallret, kastrullerna och jag tycker absolut att den är värd de 2 euro som jag betalade! Sen måste jag tillägga att Fejas nya butik ute i Möckelö är riktigt fin!


Svinto ftw!

Bonsaiträdets överlevnad

Jag vet att det är flera av mina trogna läsare som har gröna fingrar, så nu har jag en akut bonsaiträdsfråga här för er. Vårt fina träd har nu börjat tyna bort och jag vet inte vad som är felet! Provade nyss med att plantera om det och stack samtidigt ner en ny blomnäringspinne i krukan, men vad mer kan jag göra för att hjälpa det? Alla tips är välkomna :)



Bonsaiträdet för en månad sen

Lulu?

Sköna söndag! Vi har fikat på Havtorn, skruvat fast de sista listerna på garderoben i hallen, satt upp en klocka i köket och jag var precis nere i tvättstugan och satte igång två maskiner. Det finns fortfarande en del småsaker att göra klart i lägenheten, men vi tar sakerna allt eftersom :)
Micke sa en riktigt rolig sak idag när vi satt på Havtorn, han tyckte att jag hade en "Lulu Carter-look". Och när jag började fundera på vad jag hade valt för kläder för dagen började vi båda skratta. Solglasögon, sjal runt halsen, jeansjacka, jeans och boots - allt det tillsammans är ju precis Lulu! Hahaha! Tolka mig inte fel nu, jag gillar verkligen Lulu och hennes projekt är en stor anledning till att jag tittar på 'Äntligen Hemma'. Men hon har verkligen en karaktäristisk stil ;)

Nu ska jag kolla på veckans 'Äntligen Hemma' och äta lite vindruvor.
Tjingeling!
 
 
Lulu?
 

 
Daniela?
 
Bild från tv4.se

Föglö tur & retur

Pust! Jag känner mig härligt mör i kroppen efter denna lördag som bara har bjudit på roligheter. Micke och jag har kopplat av hemma, tagit en sväng till stan och Klipp Upp för att sedan sticka till Föglö och hälsa på Debbie & Holly :) Vi åt middag tillsammans på Seagram, himla nice!

Nu kollar jag på "Leila bakar i Frankrike" på ReTV och funderar på vad jag ska baka till min födelsedag på tisdag. Jag hittade precis
detta recept, en marängtårta med bär och grädde. Simple as that! Jag vill gärna servera två sorters kakor till också, det lutar åt chokladkakor och rulltårta. Det blir nog fint!


Se vad jag hittade hos RoyalDesign! En silvergrå KitchenAid, helt i min smak.
Både RoyalDesign och DesignOnline skickar numera till Åland, gillagillagilla :)

What to do?

Märkligt, mitt Facebook har precis flippat ur. Kan inte se vänlistan, gilla andras inlägg, titta längre ner på listan för fler inlägg, kolla Ålands Köp&Sälj.. Märkligt. Jaja, jag får gilla läget bara så fixar säkert support biffen :)

Ikväll har vi kikat på dubbla hockey-matcher. Först med ett Finland som vek ner sig totalt, sedan med ett Sverige som gjorde detsamma. Jahapp. Tur att vi hade kladdkaka & vin :) Haha!
Imorgon blir det hemmapyssel i form av städning, uppröjning i gästrummet (snart ska det bannemig bli fint där!) & så ska jag sälja det fjärde och sista gardinparet, blir nog bra så!

Sov gott alla!


Jag surfade in på Asos hemsida igen och fann
denna fina maxikjol. Både lätt att klä upp och ner. Har även liknande toppar hemma som den skulle passa bra ihop med. Hmm.. :)

Sommarklänningar

I sommar är vi bjudna på 30+30-årskalas och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig! Är ingen typisk klänningstjej och dessutom är jag otroligt kräsen, hehe. Funderar annars på att bära en långkjol + en snygg topp upptill, men det känns inte riktigt lika enkelt som att slänga på sig en klänning. Vi ska nämligen vara på landet, så jag vill helst bära något som täcker benen så jag slipper bli alldeles myggbiten :)

Efter lite letande har jag iaf hittat några maxiklänningar som jag gillar.


Underbart fin långklänning från H&M, dock slutsåld online.





Tjusig långklänning med volangkant upptill, från Nelly.


Söt och somrig klänning från Asos.

I'll be there for you

Sorry för dåligt uppdaterande! Jag har haft fullt upp med jobb och när jag inte har jobbat har jag försökt lägga så mycket tid som möjligt på att umgås med min älskling.

Vi har dessutom kommit in i maj och sommaren känns inte särskilt långt borta! Micke och jag unnade oss häromdagen en mysig middag på ÅSS och vi blev verkligen inte besvikna :) Så om ni har funderat på att gå dit och käka - gör det!

Annars har vi varit på möte med styrelsen, Micke har varit upp till Sundsvall tur & retur, vi har planerat sommaren som inkluderar en resa utomlands, jag har skrivit en liten inköpslista till IKEA och lagt upp ett gäng gamla gardiner till försäljning (sålt 3 av 4 par nu, woho!).

Utöver detta har jag även varit pysslig och målat om en gammal IKEA-pall. Resultatet? Kolla nedan!


Innan, inte så spännande..


.. Och såhär blev resultatet! Inte så pjåkigt eller hur? :)