Danielas 2011

Jag trillade över en nyårslista hos HanaPee & har inte sett någon liknande någon annanstans så, here we go!

GJORDE DU NÅGOT I ÅR SOM DU ALDRIG GJORT FÖRUT?
Jag och Michael tog tag i renoveringen av nya lägenheten (skrapade bort gamla tapeter, valde ut & lade in nytt golv, planerade nya köket osv.) Förutom allt med lägan har jag gått på modevisning i ett garage, varit på Cypern, TRÄFFAT SIMON OCH TOMAS, bott på Clarion i Stockholm, åkt Birka Paradise, lagat oxfilé och testat Facebook. Vilket bra år :)

HAR DU NÅGRA NYÅRSLÖFTEN?
Jag är en av dem som inte riktigt tror på nyårslöften, jag har mål istället. Jag ska försöka hålla i mitt tränande, fortsätta prova mig fram i matlagning och testa nya rätter och fortsätta inreda hemma.

BLEV NÅGON/NÅGRA AV DINA VÄNNER FÖRÄLDRAR I ÅR?
Jepp, några stycken :)

VILKA LÄNDER BESÖKTE DU?
Sverige och Cypern.

VILKET DATUM FRÅN ÅR 2011 KOMMER DU ALLTID ATT MINNAS?
13 juni, då vi sov första natten i nya lägenheten!

VAD VAR DIN STÖRSTA FRAMGÅNG 2011?
Jag är oerhört nöjd med det vi har gjort so far inredningsmässigt och ser det som en stor framgång.

STÖRSTA MISSTAGET?
Kanske min 6 månader långa bloggpaus? Eller all dubbelmoms som jag har tvingats betala för paket?

BÄSTA KÖPET?
Min HTC Sensation och OnePiece. Delad förstaplats, går inte att välja :)

VAD SPENDERADE DU MEST PENGAR PÅ?
Jag spenderar inte, jag investerar ;) Men god mat lägger jag gärna en extra slant på!

GJORDE NÅGON DIG RIKTIGT GLAD?
Ja, flera gånger om. Det finns många roliga saker som har hänt under året.

VILKA LÅTAR KOMMER ALLTID ATT PÅMINNA DIG OM 2011?
Allt med Veronica Maggio, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home, Chris Medina - What are words.

VAR DU GLADARE ELLER LEDSNARE I ÅR JÄMFÖRT MED TIDIGARE ÅR?
Lika glad som vanligt ;)

VAD ÖNSKAR DU ATT DU GJORT MER?
Sovit, tillbringat tid med kompisar, hälsat på Mickes familj. Det finns mycket jag vill hinna med, men tyvärr räcker inte tiden alltid till.

FAVORITPROGRAM PÅ TV?
Senaste 'Top Model'-säsongen och 'Family Guy' på datorn, om det räknas? Annars följde jag 'Lyxfällan' och 'Skavlan' slaviskt.

VAD GJORDE DU PÅ DIN FÖDELSEDAG 2011?
Ingen aning, har ju inget arkiv från den tiden att titta tillbaka på. Men jag tror faktiskt att jag jobbade på dagen och på kvällen blev det kaffekalas hos mamma och pappa.

HUR SKULLE DU BESKRIVA DIN STIL ÅR 2011?
JEANS! Haha, jag är en riktig jeansbrutta. En snygg tisha, ett par ljusa jeansshorts, svarta tygskor och någon sjal till kanske? Annars min svarta långklänning med tygskor till, typiskt mig sommaren 2011 :)

DEN BÄSTA NYA PERSONEN DU TRÄFFADE?
Måste vara alla softa jobbkollegor som springer i huset!

Simply having a wonderful Christmas time

Hello blog-lovers! (Haha, det har blivit min grej att säga. Fritiofsson pratar alltid om "wine-lovers", så jag tycker att jag kan få ha "blog-lovers")

Hoppas att ni har haft en finfin julhelg och att ni även har fått någon liten klapp av tomten. Jag har haft en jättebra jul, julafton var jag helt ledig så den tillbringades med nära och kära. Först blev det middag hos föräldrarna, sedan vidare till storebror med familj som bjöd på räkor & snittar + vin. Mums! Resten av julen har jag jobbat, men lite tid har jag iaf fått över till min fina sambo :)

Ska strax göra mig iordning, senare ska jag till stan och möta upp Debbie & Holly, vi får se vad vi hittar på!
Önskar er en god fortsättning på julen & ta hand om varandra :) 

Bad Teacher


Såg en väldigt rolig film ikväll, "Bad Teacher". Se den :)

The Bloomsbury Hotel

"Liiiights will guuuide you hooooome and igniiiiite your booooones.."
Coldplay när de är som bäst. Jag gick nyss in på ticnet.se och tittade efter biljetter till deras spelning på Stadion i sommar och de var såklart slut, hehe. Senaste gången de spelade där hade jag biljetter men sålde dem.. Kanske jag köper biljetter även denna gång? We'll see, we'll see.

Nu var det inte det jag skulle skriva om utan en helt annan sak. Jag har spanat in ett
superbt hotell i London, börjar bli ressugen igen :) Det var inte så länge sen vi sist var iväg (Cypern i augusti), men jag har faktiskt inte besökt särskilt många storstäder.. än. Ska hålla ut litelite till så kanske jag bokar en resa för mig och min kära på vårkanten istället? :) Oh, vad kul det vore!


Såhär ser hotellet ut från framsidan


Superior Bedroom

Time is on your side

Glad söndag, alla bloglovers.

Sitter i soffan som vanligt och plöjer igenom mina obligatoriska bloggar tillsammans med tv-tittande, multitasking ni vet. Nyss kom 'Harry Potter och hemligheternas kammare' och nu är det 'Masterchef'. Michael jobbar en stund till, sedan ska jag åka och hämta honom för att sedan åka till stan och spana efter tidningar. Jag är ute efter senaste Elle Mat & Vin, hoppas att jag hittar den där..

Hoppas ni får en fin fjärde advent (haha, skrev först andra advent.. VART TOG TIDEN VÄGEN?!)



Klockan i 'Masterchef' som jämt tycks gå för fort..

Tillbax på ruta ett

Det är inte lätt att lära sig ett helt nytt format (Facebook). Jag börjar först nu bli någorlunda säker på blogg.se & plötsligt känns det som att börja om på nytt. Så om jag har några snälla läsare (som jag kanske känner IRL, vem vet?) så får ni gärna adda mig. Bli inte ledsna om jag inte addar er, jag har inte så stor koll på hur man gör.. Tror minsann att Micke får hålla en liten Facebook-kurs för mig snarast!

Idag har jag betat av fyra (!) julklappar, känns mycket bra. Imorgon ska jag och papsen dra till Norrtälje eller Uppsala för några timmar, ska försöka göra en deal med honom så att jag gå på julklappsshopping medans han handlar mat. Min förhoppning är att kunna köpa tre julklappar till, det är bara en fråga om jag HINNER. Andas, andas. Nå, det går nog. Det måste det göra :)
Nee, nu ska jag slagga. Det blir tidig uppstigning imorgon..

Godnatt alla & sov så gott 

Surprise, surprise!


Gissa vad jag har pysslat med ikväll? :)

I'll be home for Christmas

Hello onsdag! Eller ja, snart torsdag.. Idag har jag bara chillat, förutom när jag släpade vår gamla tamburmajor till bilen och körde den till Mio för "utvärdering", haha. Där lovade de att hjälpa mig och beställde nya skruvar till den bit som hade gått sönder. Sedan blir det nog att försöka sälja den, vi har lite andra planer för hallen nämligen :)

Imorgon funderar jag på att bjuda ut Michael på lunch, sedan blir jag nog kvar i stan för julklappsshopping. Jag ska strax dra iväg en beställning också, så har jag ytterligare två klappar klara. Måste kolla av min lista igen nu, behöver nog få svart på vitt hur långt jag egentligen har kommit med klapparna..


Såhär ser det ut på min Spotify just nu, Michael Bublés "Christmas"-skiva spelas för fullt.

Sankta lucia

Sitter hemma i soffan och hör plötsligt ett DÅÅÅÅN utanför fönstret! Det visar sig vara fastighetsskötaren som tvättar rent förrådstaken med högtryckstvätt, haha. Inte direkt något jag var beredd på såhär i mitten av december, men det är ju bra att det blir gjort!

Idag fyller lilla mamma år, hurra hurra hurraaa! Nu snart ska jag försöka masa mig till stan för att leta present till henne, det är så svååårt att veta vad hon vill ha! Sen ska jag köpa middag och åka hem igen för att beställa två julklappar som jag har hittat online :)

Önskar er en jättefin lucia!


En vintrig och fin bild från arkivet, tagen ut från balkongen i vår förrförrförra lägenhet i Midälva, Sundsvall :)

Julklapp till mig själv


Någon som ser vad som döljer sig i kassen?

I can't look, I'm so blind

Usch och blä, vilket väder ute! Den ursprungliga tanken idag var att ta tjejlunch på stan, men med detta väder så blir det ingen höjdare att ta sig till eller från stan. Istället har jag bjudit över fröken Lindroos på eftermiddagen för fika, ska se till att fixa något riktigt smaskigt att bjuda henne på!

Nu är det dags för frukost, sedan disk och sedan fundera ut vad exakt jag ska baka.
Hoppas ni får en bra fredag, ta det lugnt i stormen ♥


Dagens utsikt. Mörk och grå.

Spotify Premium

Godmorgon, onsdag!

Imorse vaknade jag tidigt och jag hade riktigt svårt att somna om. Innan jag somnade kom jag på att jag måste beställa biljetter för mig och Micke till "A tribute to Queen" på Alandica i april. Helt sjukt, trodde att det skulle finnas massor med biljetter kvar eftersom det ändå är så långt fram i tiden men icke.. Fast jag lyckades ändå få tag i bra biljetter, tack & lov :) Tony & Carola är med och sjunger, det ska bli sjukt kul!

Efter gårdagens julklappsrunda är Micke helt klar med sina presenter och och jag kan pricka av ytterligare en klapp.. Hehe, men jag hittade faktiskt en gåva också som inte är tänkt som julklapp. Idag ska jag skriva ihop en lista på resterande klappar, för till de flesta har jag stenkoll på vad jag ska köpa. & nästa vecka blir det Stockholm någon dag också :)
Nee, nu är det dags för en sen frukost och sedan ska jag lyssna på Spotify, för nu har jag skaffat Premium-konto. Yihaaaa!
Ha en finfin dag ♥


HAHAHAHA! Galet roligt!

I can't turn this around

Hoho, vilken dag! Jag kom nyss hem från stan, har ätit lite lunch också. Har suttit i två olika möten och försökt reda upp en himla soppa.. Jag ska tillägga att det absolut inte är Mickes eller mitt fel, utan det är en myndighet som har tövlat till det rejält. Aja, kan bara hoppas att det reder upp sig så snabbt som möjligt.

Imorgon var tanken att jag skulle åka med Micke, mamma och pappa till Uppsala och shoppa (som resten av Åland, pga. självständighetsdagen) men så blir det inte. Istället tar vi sovmorgon hemma och sedan blir det julklappsshopping i stan. Ska försöka komma iväg till Stockholm nästa vecka istället..

Nee, nu ska jag äta lite till (hittade ett gäng pannkakor i kylen), sen iväg på jobb. Sköt om er alla, oavsett om ni som mig blir hemma på Åland imorgon tisdag eller om ni sticker till Sverige och shoppar loss.

Adam Lambert - Sleepwalker (Glam Nation Live)


Innebandy & pappersarbete

Hej på er!

Dåligt med uppdateringar nu igen, men jag skyller på att jag har varit upptagen. Jag har jobbat hela veckan och på kvällarna har det alltid funnits något att göra.. Just nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe och går igenom en himla massa papper. Imorgon ska jag på bankmöte och på eftermiddagen blir det en sväng på stan för att handla julklappar. Har hunnit fundera ut någon till, men är ännu långt ifrån klar :)

Ska jobba vidare nu, slänger upp en till bild - denna gång från min innebandykarriär.
Hoppas ni får en bra söndag ♥