Usch & fy

Sånt här gör mig sur: http://www.aftonbladet.se/nyheter/ryssland/article1941147.ab
Jag kan aldrig tro att det är särskilt hälsosamt för en 9-årig kropp att träna 6 ggr i veckan. Stackars flicka. Såg en dokumentär för kanske ett halvår sen om en 5-årig afrikansk pojke som sprang marathon i samma utsträckning som de allra bästa. Trots att läkare bönade & bad pappan att sluta hetsträna sin son, så fortsatte han ändå.. Usch!

Reklamen för Homeenter är den sämsta. Vem tusan vill höra alla detaljer om en film man ska hyra?

Dub-I-Dub

Himla dag det har varit.

Kl. 14 var Micke & jag på lägenhetsvisning & snacka om att vi blev besvikna. Hål överallt i väggarna & ett kök som inte alls var lika fint som vårt nuvarande. Nee, vi bor nog kvar här ett tag till.

Sen hämtade vi nya soffan & snacka om att det blev skillnad! Säkert en 5-6 pers får plats i den :) Mörkgrå/lila & full med massa snygga kuddar. + att vi nu har två snygga sidobord med ljusbricka & ljuslyktor på. Snacka om stylish!

Nu ska jag knåpa ihop två mail, sen gå & lägga mig. Imorgon jobbar jag dag, sen ska jag iväg till Jess på taconight!
Förresten J, vi ska fundera en gång till på om det blir ett Tysklands-besök i sommar eller inte :) I'll let you know!

Shit, vad många skumma låtar som kom under 90-talet. "Spaceman" & "Scatman" är båda bra speciella.
Hittade nu också en låt som Ulle & jag stod & mimade med i framför spegeln för ett par år sedan.. Men guuud vad enformig den är!
Undrar förresten vad de damerna gör idag? Skurar toaletter, maybe?




Dub-i-dub-i-dub-i-dubbubbub, eller nånting..

Parasiten

Nu vart jag nyfiken.
Läste på Jess' blogg om en
bok som handlar om en kille, vars liv består av både en karriär i finansbranschen & ett alkohol- & drogmissbruk. Läs intervjun med författaren här!
Jag är själv jätteintresserad av självbiografiska böcker, tyckte t.ex. att Magdalena Graafs bok var tokbra.. Var faktiskt väldigt nyligen på en föreläsning med en kille som berättade en nästan identisk historia som den ovan, superintressant!
Så jag tror jag tänker härmas & beställa boken jag med ^^

Kom nyligen hem från jobbet, ska försöka gå & lägga mig snart. Imorn ska Micke & jag bl.a. hinna med en lägenhetsvisning, en runda till tippen & hämtning av en soffa! Snacka om att det kommer bli hektiskt :)

Godnatt nu alla!

Många järn i elden

För en gångs skull hade jag idag allt handlat innan solen gick ner, så det är bara att sätta igång med maten när jag har tid & ork ^^ Idag ska jag iaf fixa korvstroganoff med majs, broccoli & pasta. Ev. bakar jag hallonmuffins också (chokladmuffinsen som jag bakade igår gick åt himla snabbt!)

På torsdag ska Micke & jag gå & titta på en ny lägenhet. Ja, den ligger faktiskt bara en 300 m från där vi bor nu.. Så har vi tur kan vi få slippa våra monstergrannar snart! (Killen vägg i vägg & hans flickvän) Väntar samtal ikväll från tjejen som håller i visningen..

Gäsp, gäsp. Nej, kanske man skulle sätta igång med lite städning före maten? Så får det bli!

Brittan



Första riktiga tv-uppträdandet! Hon är sig inte riiiktigt lik.. :)

And I'm going dooown

Oj, rekord i antal unika besökare idag måndag :) Roligt!

Haha, jag måste bara få förklara mitt inlägg om Luuk. Jag diggar "Hassan" & "Sen kväll med Luuk" , även "Gonatt Sverige" tycker jag var hyfsat. Men hittills i MF tycker jag inte att han har nått samma klass. Kanske han skärper till sig?



Gammal, hederlig rock n' roll! Sååå bra :)

Snyyyggt!

image133

Nästa gång jag klipper & färgar håret kanske jag ska satsa på frillan till vänster? Snyggt med de olika färgerna, dock så skulle jag gärna vilja ha "min" lugg, spikrak & nästan hängandes i ögonen ^^

Muffins

Funderingar kring laptopen. Hur ändrar man språket på ljudknappen? Just nu står det "Äänenvoimakkuus" :p Att leta runt på datorn efter svar är svårt!

Lyssnar på P3 just nu, "Populär" snackar med Peter Settman från "Så ska det låta", som har nypremiär på fredag. Borde jag faktiskt kolla på! Varför kan inte han vara programledare för "Melodifestivalen" istället för tråk-Luuk? :)

Nu ska jag baka muffins!


Oscar

Första gången ever som jag suttit uppe & kollat på Oscarsgalan! Även om jag knappt sett nån film som är nominerad så är det ju alltid kul att kolla klänningar ^^ Renée Zellweger dök nyss upp på scen med ett åtsittande, silverglittrande fodral & suuupertränade armar :) Är det Oscarsgala så äre!

Snacka om storvinst!
Ärligt, vad skulle man göra med så mycket stålar? :)

Nej, nu ska jag snart gå & lägga mig. Kan ändå läsa allt som hände på galan imorn!

Tomorrow

Marathonpass idag igen. Imorgon har jag tvättid & sova länge ska jag också göra :) Tyvärr jobbar Micke i princip hela veckan.. Jag är ledig nästan hela. Tur att vi iaf får kvällarna tillsammans!

Vad ska man hitta på i veckan som kommer då? Ta tag i tränandet? Njäääe. Däremot ska jag städa & fixa matlådor. Det behövs!
Väntar smånervöst på besked gällande en lägenhet också..

Över & ut.

Elizabeth: The Golden Age

Har haft både dagen & kvällen ledig idag! Varit grymt skönt med mycket Micke-tid :)

Svärmor kom över imorse med två jättefina krukor med varsin växt i, passar kanonbra i vårt enorma vardagsrumsfönster. Sen på kvällen åt vi middag hos dem; fläskfilé med räkor, sparris & bearnaisesås & till det drack vi rött vin! MUMS :D

Nu har jag & Micke precis kollat "Elizabeth: The Golden Age", den var över förväntan! Dock lite seg stundtals, men men. Annars bra!
Aja, upp tidigt imorn. Gonatt på er!

First question wrong

Morrn morrn!
Dagen börjar bra med att en snubbe från Mitthem ringer på dörren & jag öppnar, iklädd mina Hello Kitty-shorts från Thailand & ett Björn Borg linne :) Haha, JAG tycker det är rätt fint på! Iaf, nu har vi fått besked om att kylen SKA bytas ut, tack & lov. När vet vi inte, men den kommer iaf..

Idag ska vi till stan en sväng, ev. så dyker vi in på Synsam en runda för att kolla brillor också.
Lägenheten ser bra mycket bättre ut efter vårt städryck igår.. :) Men större place behöver vi.



En av mina värsta mardrömmar att råka ut för på tv..

Duktigheterna själva

Haha, mitt nya nöje när jag står i kön på ICA är att garva åt framsidor på skvallertidningar. "BONDEN FREDRIK KNÄCKT AV SOFIAS SVEK" Intresseklubben antecknar :) & på nästa läser man att kronprinsessan känner sug efter att skaffa barn efter att ha vart på bröllop med vänner & deras barn. Oh please.

Idag har vi städat, ringt Länsförsäkringar, ringt Mitthem & felanmält kylen & tvättat tokmassa. & så visste jag vad låten som Sandy sökte hette :) Inte illa jobbat!

Ikväll & imorn jobbijobb, sen middag hos svärföräldrarna på lördag :)
Trevlig kväll!

Linkin Park - Papercut


Flytt?

Goddagens. Idag är fröken helt slut efter en 14½ timmes arbetsdag igår :) Hoho. Men idag är jag ledig, imorn jobbar jag natt & på fredag börjar jag halv fyra. Skönt!

Idag har jag lovat Micke att städa upp lite då han är på jobb!
Hittills idag har vi iaf diskat upp en massamassa, så nu känns en vilopaus välbehövd :)
Förresten så planerar vi att flytta, gärna till sommaren :) Vi har insett nu att fastän vi skaffar en smidigare soffa än den vi redan har så kommer det fortfarande kännas ganska litet..

Dags & planera middag!

Tonight

Haha, jag kände på mig att det där med Björn skulle uppröra ;) Kollade nyss klippen med honom från Västerås & jag måste säga att han var ÄNNU sämre denna gång.. Ojoj.

Idag har jag skjutsat Micke på jobb, handlat, lämnat tillbaka glasögonen (vet ju att de finns kvar, tror jag ska gå dit i veckan & prova lite andra modeller) & sen bara slaaaappat :)
Ikväll blir det tortillas & jag ska hämta Micke kl 21. Sen 'American Idol', tjoho!



"Entombed - Night of the vampire"
Haft den på hjärnan hur många dagar som helst nu! Kanske den vill försvinna efter detta?
Underhållande video, dock :)

Världens sämsta film?

"The hottie and the nottie", Paris Hiltons senaste film, har genomsnittsbetyget 1,2 på världens största filmsajt - vilket ger den en förstaplacering på bottenlistan genom alla tider.

Kan det tom. vara sämre än "Crossroads", Britney Spears film? Den som jag skrattade mig igenom.. :)
Måste kolla!

Slappevecka

Stort tack för synpunkter på glasögonen nedan :) Fler åsikter mottages gärna!

Nu vet jag vad det är för ras på den übersöta grannhunden,
SKYE TERRIER! Fast mindre än dem på bilden & helt ljus i pälsen är den jag sett. Såååå söt!

Nästa vecka har jag möte tisdag & tvättid att minnas, annars helt ledig! Slappt & skönt :)


Brillor

Tills imorgon ska jag helst ha valt ett av dessa fyra par bågar. Jag har ett par favoriter, men alla tycker jag egentligen är snygga. Nu vill jag höra lite åsikter :)

image129

image130

image131

image132

Vilka tycker ni att passar mig bäst?

Nyköp

Yeees, rätt svar! En sån här bor hemma hos oss nu :) Supersnygg, lätt att skriva på & SÅ OTROLIGT VÄLBEHÖVD. Nöjdnöjdarenöjdast.

Snacka om att jag var trött sista timmarna igår på jobbet.. Huhu. Ikväll går det förhoppningsvis lättare, nu när jag har vanan inne :) Det var över en månad sen sist jag jobbade natten.

Haha, shit. Man kan verkligen tillbringa hur mycket tid som helst på bloggkoll.se :) Farligt!

Björn

Jag & Micke är överrens om en sak, & jag vet att detta kommer att uppröra.

Björn Gustavsson är överskattad.
Tycker inte alls att klippet från Melodifestivalen i helgen är särskilt kul.. Jag vill försöka skratta åt det, men det går liksom inte. Vissa tycker tom. att han är bättre än Robert Gustafsson :/ Jisses.
Nån som håller med mig?

Idag har jag köpt en otrooooligt välbehövd sak. Ledtråd? Jessica har en likadan :) Hihi.

Soool

Åh, underbart väder ute! Tyckte jag igår också.. tills jag kom ut & kände den svinkalla blåsten :/ Buuuurrr.
Idag ska jag gå till stan en sväng, sen blir det jobbet vid 15.30.

Känns verkligen som att Micke & jag inte får plats så mycket längre här i vår tvåa. Köket är precis lagom stort, men inte vardagsrummet eller sovrummet.. Hm. Igår hittade vi en lägenhet på Nackstavägen 32B, vilket bara ligger ett stenkast härifrån, som såg jättefin ut :)

Jag har lånat hem prover på terminalglasögon :) Bilder kommer imorn!
Usch, grannen spelar "Suspicious Minds" & sjunger med.. Dags att skynda sig härifrån nu.

Thailand -08

Here it comes!

image96

image97

image98

Bilen som vi åkte dryga 700 km ner från Bangkok med. & yes, det är vårt bagage som ligger fastspänt (?) på taket.

image99

Glada & förväntansfulla :) Några timmar senare var det andra miner, haha!

image100

image101

image102

image103

image104

Mor & dotter shoppar :)

image105

image106

Uppe i trädet till höger hängde..

image107

.. denna lilla krabat. Söt va?

image108

I det huset bodde vi.

image109

Chumphon stad.

image110

"Hörni, jag kommer snart.." :)

image111

image112

Här &..

image113

..här brukade vi fika/äta middag. Maten på det första stället smakade dock helvete :) Men inte..

image114

..hotellets mat! Yummieee :)

image115

Detta var mitt favvokäk i Chumphon. Kyckling med cashewnötter, grönsaker & ris. Enkelt, men ack så gott!

image116

Utsikten från hotellrummet.

image117

Djävulens dryck, "Gammeldansk". Smakar viiidrigt, men bra för magen är det.

image118

Micke fick också en klunk :)

image119

Denna rackare hittade vi i receptionen.

image120

Morgonfrukosten/ hotellrestaurangen samt det underbara havet i bakgrunden.

image121

image122

Mamma, jag & pappa.

image123

^^

image124

Storebror & hans fru!

image126

image127

Australiensare som ägde stället med den suveräna kycklingwoken.

image128

Fruktansvärt söt mamma.

Mer bilder kommer, måste föra över lite från datorn på skivor först.
Nu ska jag laga trerätters till mitt hjärtegryn som snart kommer hem :)

Eurodance

Apropå allt snack om E-Type i helgen så hittade jag lite gamla låtar på Youtube som jag inte lyssnat på på herrans många år. Shit, minns att storebror John också gillade honom när vi var yngre & han hade nån skiva med honom också..

Shit, kan inte fatta att Dilba & Dede är syrror.

Låtar värda att lyssna på:
- Free like a flying demon (eller Johns version, free like a flying beaver, höhö) :)
- I'm calling your name
- Set the world on fire
- Russian lullaby



- This is the way (FAAAN vad bra den var i Tylösand!)

Förresten, högst troligen blir det Tuska även i år. Dimmu Borgir, Sonata Arctica & Slayer kommer. Låter som en festival helt i Mickes stil :) Vi ska snacka ihop oss sen när han är hemma!

Alla hjärtans dag

Uuuunderbart väder ute! Snacka om att jag blev sugen på en promenad till stan..

Lilla Checklistan här dårå:
v Äta frukost & fixa mig iordning
v Diska
v Inhandla krubb till kvällsmiddagen

Hujuj, I better get going.
Glad alla hjärtans dag på er!

Stop in the name of love

Lite intressant kuriosa är att jag har sålt min gamla kamera nu :) Lyckades få iväg den för just det priset jag hade hoppats på också. Så jag tackar & bockar. Nu näst på tur är nog en laptop.. Eller säng. Eller soffa. We'll see.

Denna vecka äre jobb tisdag, onsdag, lördag & söndag, nu även fredag. Men jag är ju nästan helt ledig sen ett tag framöver, så då passar jag gärna på & jobbar nu :)

Imorn är jag ledig, fundilerar om jag inte skulle joina Micke till stan så jag får gå runt & kolla lite i butiker, sen ska jag gå hem & fixa tre-rätters till kvällen ^^ & diska en himla massa, huhu.

Äntligen stoppas rosutdelning på skolor på alla hjärtans dag. Så himla rätt!

7 sanningar

Yeye, på begäran kommer här 7 sanningar om mig själv:

1. Jag är galet förtjust i chips & ostbågar. Självklart ska det vara läsk till! När jag var yngre köpte pappa automatiskt hem snacks till mig & brorsan inför helgen, eftersom han visste att han annars skulle få besöka den inte så billiga Shell-macken på lördag kväll :)

2. Jag har i sommar haft körkort i fyra år & faktiskt bara lyckats backa på en sten (som även var täckt av gräs) som värst än så länge! Trodde först att mamma & pappa skulle bli jättesura för det då det var deras bil, men de vart mest bara förvånade över att skadan på bilen inte blev värre (bara en spricka på stänkskyddet bakom ena hjulet).

3. Jag är en äkta gympa-, matte- & språknörd. Samtidigt som jag tycker om att röra på mig, så kan det vara jätteskönt med timmar då man bara sitter & räknar eller babblar med varandra på andra språk. Det var verkligen skönt att få plugga tyska i Uppsala, där det bara fanns liksinnade.

4. Förutom tidigare nämnda intressen så gillar jag även efterrätter & bakverk. Favoriterna måste vara marängtårta & morotskaka, men det finns även mycket annat gott :)

5. Jag tycker att det är jättemysigt med husdjur, helst mindre djur som kaniner, hamstrar & katter. Sen jag blev tillsammans med Micke har jag även blivit en hundmänniska, fast helst bara mindre hundar :)

6. Mamma har berättat att jag snattade ett par röda lackskor på ett varuhus i södra Finland då jag kanske var 4 år gammal :) De märkte att jag hade skorna med mig först när vi satt i bilen på väg därifrån..

7. Nån gång vill jag köpa en symaskin & lära mig fålla upp byxor, sy in plagg som är för stora osv. Intresse för sånt har jag fått efter min mamma som är världens duktigaste & flitigaste.

E-Type & Farbror Fläsk

Hemma igen efter en riktigt rolig resa till Tylösand!

Farbror Fläsk var husband. Åh, hur kan man inte gilla dem? Kände igen låtar de spelade från somrarna som nybliven myndig på Rockoff :) I pausen gick jag fram till sångaren & berättade att jag har sett dem ett par ggr tidigare på Åland & att de faktiskt är jävla bra, huxflux så blev jag introducerad för gitarristen & E-Type (!) som var hemlig gästartist :D Hahah, & jag sa till E-Type att jag hoppas det ska gå bättre i Andra Chansen för honom.. (för ärligt, varken Amy eller Christer var ju bra) Så vände jag mig om & plötligt fick jag en puss i pannan av honom :) HAHAHA.
Senare stod jag & kollade in en tavla (vi bodde på Per Gessles hotell, tavlan var ett inglasat brev från Ingela "Pling" Forsman till Per Gessle daterat i juni 1978, där hon skrev att de inte hade några planer på en produktion av deras kassett samt returnerade den! Det fanns 4 andra liknande brev upphängda bredvid! Skitkul läsning! Iaf, då kom E-Type fram, la handen på axeln & frågade om jag mådde bra :) HAHA, vad komiskt. Pinsamt, Plingan ;)

Annars, Peter Settman var konferencier (han är fan kung, såå jäkla rolig!) & Peter Wahlbäck var domare i en kollagetävling. Vi i min grupp fick ett hedersomnämnande för vår tavla, men för att vara helt ärlig med er så borde vi ha vunnit ;)

Snacka om att jag var trött igår väl hemma, men det fanns ju de som var betyyydligt tröttare!
Anyheww, otroligt bra resa, boende, underhållning & resesällskap! Tacktacktack alla som var där :)

Tylösand

Nu drar jag till Tylösand utanför Halmstad! Hemma igen på måndag eftermiddag :) So long!

Jobb, jobb, jobbijobb

Dåligt med bloggande den här veckan. Jobbat måndag, tisdag, torsdag & lördag.

Ikväll ska jag försöka få iväg samtal till både Camilla & pappa. Om vi ska på Wacken måste det bestämmas NU, för jag har hört att det börjar bli ont om biljetter kvar.. :/

På torsdag funderar jag på att skämma bort Micke med värsta tre-rätters middagen. Toast skagen till förrätt är helt klart, såå himla gott juh! Resten får vi se med.. pasta till varmrätt vore förstås gott :) & nånting med maräng till dessert!

Huva, nej. Nu räcker det med lördagssvammel. Snart ska jag hemåt!

Ilningar

Det är verkligen jobbigt gånger då man är så trött att man skulle kunna somna varsomhelst. Hey, jag har ju faktiskt sovit på parkbänkar & gräsmattor under mina dagar som trädgårdsarbetare :)

Kaffe är das Rettung! & Cola, yummie.
På tal om saker som är farliga för tänderna så har jag jäättemycket ilningar i en tand. Men det smärtar bara när jag rör på mig.. Annars känner jag inte av det. Hm. Nån som vet hur man blir av med sånt? Sensodyne?

Mer kaffe nu!

Dream Theater - Metropolis



Jättejättebra låt!

Semlor eller fastlagsbullar?

Dygnsrytmen är fortfarande inte bra, men inte alls lika illa som i lördags. Igår somnade jag kl. 20, upp vid 23 & skjutsa hem en bil, äta middag & sen sova vidare. Skumt, I know.

Imorgon är jag ledig, ska gå till banken & försäkringsbolaget & försöka ordna upp allt trubbel som den där väskknyckaren i Bangkok orsakade. Borde även passa på & köpa lite nytt som jag blev av med.

Fastlagstisdag idag :) Blir bara en bulle för mig idag, imorn när jag är ledig blir det förhoppningsvis betydligt fler! Muuums :D

Snaart hem till Micke, tjoho!

(BTW, bilder från resan kommer snart! I promise :) )

Home again

Så var man tillbaka efter en omtumlande resa!

Vi har haft det jättejättebra! Igår kväll vid 17.30 rullade tåget in i S-vall, efter det blev det middag hos svärföräldrarna & sedan läggdags vid den nya "normala" tiden - 21. Dygnsrytmen är alltså helt fel - tidiga morgonar & tidiga kvällar gäller nu. Imorse klev vi upp 6.30, hur pigga & glada som helst!

Mycket att berätta; vi började med att bila ner från flygplatsen i Bangkok till hotellet i Chumphon. Pappa pratade om att det borde ta en 4 timmar att komma fram, det slutade med att vi satt i taxin 7 timmar! Kika på kartan
här så ser ni vilket avstånd det var.
Efter en & en halv vecka där åkte vi nattbuss tillbaka till Bangkok (med möjlighet att ligga ner 180 grader, gratis vatten, juice & fikabröd & INBYGGD RYGGMASSAGE I SÄTENA. Sug på den, Williams & Ybuss.
Tre hetsiga dagar med otroliga morgonfrukostar (färsk ananas, varma våfflor & egen servitör som kom & fyllde på tékoppen) blev det, innan sista dagen då jag blev bestulen på min handväska. Tack & lov så lyckades vi spärra kortet snabbt iaf!

Roligast från resan måste pappas skämt vara:

"Can I pay with my Bath?" (uttalas batt)
What can I say, Wikströmhumor.

"I'm sorry, he's a bit slow"
Han syftar på brorsan, som jämt tar sån tid på sig för att bestämma sig. Innebörden blev dock en annan.

Bilder kommer senare, känner mig lagom trött just nu :)
Ikväll blir det 'She's all that', annars nån annan rulle. Vi får se!