Stackars pekfinger

Aaaaaaj, mitt pekfinger. Slog fingret av misstag mot bordet ikväll, så det knakade till HÖGT. Suck, en gammal innebandyskada som gör sig påmind..

Imorgon ska vi baka här hemma :) Mysigt!
Natti!

Topp 5

Haha, jag som gillar talkshows ska lista vilka jag tycker platsar på 5-i-topp:

1. Jay Leno
2. Ellen Degeneres
3. Conan O' Brien
4. Oprah
5. Montel Williams

Känns som det är ett stort glapp mellan 3:an & 4:an, men blaha blaha. Vad tycker ni?
Micke slutade för 5 min sen, jag ska fixa lite nu innan jobbet.

Media Markt

image60image59Sen kväll med Wikström. Åter igen :) Alltid lika svårt att lägga sig i tid!

Dagen har varit lång men bra med såväl tvättning som besök i Birsta. Nytta & nöje. Jobbar natt imorgon & på fredag, men nu har vi fixat lite mat till kylen inför helgen iaf!
Var in på Media Markt & nya Elgiganten för första gången idag. Vart helt paff när jag såg utbudet av bärbara datorer på MM, fanns ju
hur många som helst! Känns spännande med ev. ny dator snart!

Peter Antoine på reklamskyltar? NEJ TACK.
Bert Karlsson på reklamskyltar? NEJ TACK.
Lika illa tycker iaf jag.

Jag ska härmas lite & skriva upp vad jag önskar mig i julklapp! (Även om jag inte vill ha några klappar i år, med tanke på resan.. men ändååå):
Strykjärn
Dammsugare
En smal byrå till hallen

Kort & bra :)

Anyone can cook

image57Filmtittandet fortsätter! Ikväll blev det 'Råttatouille', hur bra som helst! Har ni inte sett den - gör det! Fast på engelska då :)

Funderar på att kanske gå & sova nu. Har trots allt tvättid imorgon bitti, sen har vi diverse saker inplanerade!
Jag var jättetrött imorse, & då var hon ändå 12.30 !

Nighty night.

Superbad

Nu i dagarna ska vi se Heroes säsong 1, (HURRA!) Supersugen, (såg vi igår) Råttatouille, Hairspray, Futurama filmen, Evan almighty & I now pronounce you Chuck and Larry. Tror det blir Råttatoille ikväll.

Dags att hoppa i duschen, sen iväg på möte.

Kramnet

Godmorgon världen. Micke & jag har fått vårt bredband, så nu surfar vi mycket snabbare än förut :) Grrrreat! Möte imorn & jobb på torsdag, annars ledig! Även tvätt & ett besök i Birsta är inplanerat under veckan.

Ska snart gå iväg & handla, sen hem & diska, fixa krubb & sen slappa med
boken tills Micke kommer hem :)
Trevlig måndag!

Tjejer på vift

Gäspgäsp. Dags att starta dagen nu med lite frukost :) Sen är det inte alls lång tid kvar tills jag ska traska iväg på jobb. Ser ut som att jag har en skön vecka framför mig, mycket ledighet!

Förresten, påminner inte
den här berättelsen ruskigt mycket om den här?

Leave my man alone

Tidigare idag berättade Micke att han fått ett samtal från en tjej som han jobbade med på Big Boy för säkert ett halvår sen.. (De känner inte alls varandra särskilt bra bör jag även tillägga.) Hon undrade om han ville följa med henne & några av hennes tjejkompisar till en spelning på en pub i stan. Tjejen har KILLE också & tydligen, enligt hon själv, så var min Micke den första hon kom & tänka på när det stod klart att de hade en biljett över.. Hm.
Antingen så är hon kär i min guldklimp eller så har hon inte särskilt många tjejkompisar trots allt..
& btw, självklart sa Micke nej!

Det kanske blir en jul på Åland iaf? :) Camilla, säg vilket datum jag ska komma till dig!
Dags nu för lite god sömn. Snark.

Skopunkten

Daniel åkte ut ur Idol!
Egentligen höjer jag inte så värst på ögonbrynen, eftersom jag tycker att detta år är ett mellanår i Idol. Men jag kan inte komma ifrån att jag varken gillar Amandas röst eller Andreas rörelsemönster på scen :)

Jag är ruskigt sugen på att åka ut & köpa nya skor. Vart skitglad idag när jag såg att Skopunkten öppnat i Birsta! Bra & billig butik!

Nej, nu ska jag lägga mig.


Frukost vs. lunch

Muaha, jag har den! Sista Potter boken :) Finns på Åhléns, 20 kr billigare än på Vängåvans bokhandel.

Nu är Micke hemma, jag ska äta frukost & han lunch. Sen är jag ledig resten av dagen! Funderar på små köttfärsbiffar med turkisk yoghurt. Lär bli supermumsigt..!

Ikväll blir det 'Lyxfällan' & 'Efterlyst', senare 'Conan 'o Brien' samt 'Jay Leno show'.

En lunch med Ernst?

Det är inte klokt hur fort dagarna går när man jobbar! Vaknar, käkar lite frukost & vips så är man iväg igen :)

Har tänkt gå lite tidigare idag, ska kolla ifall nya Harry Potter boken fortfarande finns kvar.. Eller om den är heelt slutsåld. I hope not!

Annars är jag tämligen chockad över budgivningen för en lunch med Ernst Kirchsteiger. Wtf, 5000:-?! Det enda positiva i det är väl att pengarna går till välgörenhet..

Se vilka söta hundar jag hittade på expressen.se!

image56

Våffeljärn

Synd att det inte blir några julklappar i år. Annars hade jag gärna önskat mig ett våffeljärn. Tycker det är mycket enklare att laga våfflor än pannkakor :)
Eller choklad, mums!

Saknar Micke, men får ju träffa honom inatt.
Nu ska jag ordna lite, sen fika.

Human Tetris



Japanerna kan det här med underhållning :)

John 25!

Shit, märkte av en slump att jag har namnsdag idag! Inte för mitt tilltalsnamn, utan mitt mellannamn. Coolt. Antar att det innebär mycket mer presenter från mamma & pappa när jag kommer hem.. :) Säkert.

Det kommer bli en specialrätt ikväll; kycklingpanna med chorizo & yoghurtdressing till. Funderar på att baka nåt ikväll också.. Kanske rulltårta.

Storebror fyller år idag! Hoppas han ser mitt mess.. Grattis Big Bro! Vi får fira i Thailand.

Det har varit mycket ringande idag.. Mycket som behövts ordna upp. Men nu så :)
Mot ICA!

Don't press "B"

Muaha, en till 'Death proof' diggare! Nämen fan, den filmen var faktiskt riktigt bra.

Lugn dag idag. Har diskat, städat samt haft besök av svärföräldrarna som hjälpt oss lägga upp två speglar & en lampa. Vart riktigt, riktigt schysst faktiskt. Kan ju som sagt inte bevisa med bilder, men snart så.
Fixade lövbiff med klyftpotatis & bearneisesås (bea-sås låter skumt) & lemon curd glass till dessert!

Haha, nu kom jag på vad Micke sa. Att om jag skriver bokstaven "B" så kommer de andra som han spelar med höra mitt knapprande för en sekund :) Haha, då ska jag undvika det.

Dags för mer glass, sen sova.

Death proof

Mys med Micke på stan, fantastiskt god kycklinggryta hos svärföräldrarna & nagelbitande spänning framför 'Death proof' (den måste verkligen ses..!) Så vill jag sammanfatta dagen.

Dags för sömn, natti.

Spegel, spegel på väggen där

Det blev en mycket bra dag ute i Birsta :) Haha, av rädsla för impulsköp så vågade jag knappt titta in i Tiger of Sweden butiken.. Besökte dock Din Sko, Ecco & Bianco, men utan resultat. Är väl medveten om att jag behöver ett par snygga pumps! (& eg. ett par värmande stövlar..)

Blev lite shopping på IKEA; skohorn, två
speglar, värmeljus & galgar. Kamerabatteriladdaren glömde jag totalt bort (eller förträngde), så det får bli en annan dag.

Svärföräldrarna har köpt två skitsnygga soffor. Mörkgråa, mjuka & alldeles jättesköna.. Skulle mycket väl kunna somna i nån av dem! Eller köpa en likadan till mig & Micke.

En rolig sak till; på väg in till Birsta City kom en sån här krabat trippandes förbi mig! Hur söt som helst, verkligen! Har fortfarande svårt att smälta den som bodde på Alnö.. :) Hihih.

Nu ska jag kika vidare efter lägenhet innan Idol. Amanda, Andreas eller Mattias borde verkligen ryka ikväll.

Pommis

Åh, jag längtar tills vi kan skaffa hund! Hittade just exakt en sån hund som jag vill ha på Blocket. & den fanns på ALNÖ :) Otroligt nära med andra ord. Nåja, en annan gång..

Nej, nu är tiden faktiskt inne för att gå & lägga sig.

Ho ho ho

Arbetsveckan slut. Har blivit bortskämd med många lediga fredagar på sistone :) Känner jag mig själv rätt blir det Idolkväll imorn med en skål godis.

Jag kan inte låta bli att dra på smilbanden när jag ser
denna bild. Stackaren!

Imorn blir det diverse ärenden innan vi drar ut en runda till Birsta. Måste väl köpa en batteriladdare antar jag.. Suck. & så borde jag köpa lite nödvändigt från IKEA. & kanske nån julklapp.. :) Till vem är självklart hemligt!

På tal om klappar; hur skumt är inte detta?

Amy

Vad är det jag skådar i Paris Hiltons famn om inte en pytteliten pomeranian? Åh, jag vill ju också ha!

Knappt två timmar kvar tills jag ska infinna mig i Friskis & Svettis lokaler yet again. Pulsen ökar, var det prick eller kvart över som det började? Kvart över börjar det, pust.
Även havregrynsgröt har jag fått i mig. Klapp på axeln :)

Vilket fruktansvärt dåligt uppträdande av Amy Winehouse på EMA. Beklagligt är ordet, för att inte tala om tacktalet.. Som det står på Youtube.. "Drunk or high, your guess"

Nu har vi beställt snabbare bredband! Wohooo :)

Books

Usch, vad jag fryser om fingrarna idag. Brrr. Fast det gör jag ju nästan alltid :)
Ser fram emot att få komma hem, tända ljusen i ljuslyktorna & bara slappa framför tv:n.

Tror att jag ska beställa lite böcker ikväll också.. Förutom senaste Harry Potter-boken vill jag gärna ha
denna och denna. & så borde vi beställa snabbare internet.. & så har jag ÄNTLIGEN fått svar från Acer gällande min strömkabel.

Fast food nation

Hahaha, mina mattider är helt skruvade. Har en snabbkaka med vitchoklad i ugnen NU, klar om en kvart. Sen ska jag fika. Middag då? Tjaa, Micke slutar kl. 21, så den lagas väl där vid 20-tiden nån gång.. Haha!

Iron Maiden kommer till Sverige i sommar.. Har pejlat läget med Micke & pappa, men ingen av dem verkar vilja se dem en gång till. Lugnt för min del också faktiskt :)

Jens Lekman - Sippin' on the sweet nectar
Faktum är att han inte knappt kan sjunga, men hey. Man blir glad!

Förresten så såg jag & Micke en jäkla skum film igår, "Fast food nation". Trodde den skulle vara mycket bättre än den var.. hm.

Snabbkaka?

Snön ligger kvar i Sundsvall :) Mysigt tycker jag!

Ska försöka få i mig fika, sen diska upp lite & ev. baka nåt gott! Funderar på vad jag ska laga till middag.. Kanske kycklingfilé med wokade grönsaker & ris :) Borde ha allt hemma också, så jag slipper springa via butiken.

Nu har jag iaf bokat in mig på spinning på onsdag! Ska kika på bussbiljetter hem till jul också..

Fredag hela veckan - Ranking the stars



Hahaha!

Banankaviar & rosa helikoptrar

Haha, jo. Kalles randiga med banan är gott. Jag har iofs bara smakat det på fingret några gånger, men smakar som ganska "snäll" kaviar. Micke diggar den också! Helt klart bättre än ICA's kaviar, gillar inte alls kaviar som är för salt. Sen är det bara 10 % bananpuré i, stod det på tuben :)

Farsdagsfirande hos svärföräldrarna idag, sen hem till oss & lagat fläskfilé. Fick två matlådor över också, superbt.

Alltså, egentligen är det bara pga. grannen som vi vill flytta. Det är ju inte särskilt kul att gå & knacka på & säga "Hej, kan du sänka lite?".. & ska man vara riktigt petig så vill vi väl gärna ha en lya liite närmare centrum :) Men yes, det är mestadels Mr. Rosa helikopters fel att vi vill dra.
Men man vill ju förstås inte stressa med att hitta en lya.. Då blir det ju aldrig bra. Utan vi avvaktar, men spanar fortfarande :)

Nu ska vi sova!

Karjala Cup

Slappelördag då. Karjala Cup på tv, sitter & funderar på vilka saker man skulle behöva köpa så småningom. Samtidigt vill både Micke & jag flytta inom en ganska snar framtid.. Hittade en ganska perfekt 2:a på Blocket, förutom att den hade sovalkov i vardagsrummet..  såg riktigt dumt ut :) Inte alls smidigt ifall den ena vill lägga sig & vila & den andre kolla på tv, hm.

Konstaterande: Bruce Springsteen - Born in the USA är en riktig plåga! Speciellt melodin..

+ Kalles randiga med banan
- Cotti frutti

Jippie, ny metod hjälper dig att gå ner i vikt

Tänkte skriva tidigare ikväll att vemsomhelst av Mattias, Andreas eller varför inte Amanda kunde åka ur Idol. Men ack, så fel jag hade. Svenska folket ville annat.

Ska alldeles strax gå & sussa, imorn jobb & söndag blir en bra dag. Vill kolla repriser från veckan som varit, åka ut till Birsta & köpa batteriladdare & laga nåt jättegott till middag. Men hemska saker vad
dyr den är..

Till middag på söndag: Det & det kanske? Fast glasyren blir inte så god med honung i, så jag kör på florsocker nästa gång. Annars blir det denna :)

Godnatt nu.

No Cavalli

Gosh, vad jag gillar såna här artiklar :) Första eller andra receptet ska jag nog prova nån dag!

Nyvaken, grannen väckte mig med musik. Thanks a lot. Ljuvligt att vakna till tonerna av "Rosa helikopter".
Nu blire grötfrukost, yummie. Sen tv & disk innan jag går iväg till jobbet.

Vem tusan skulle vilja köpa nåt av dessa plagg till de där priserna? Tunikan ser förskräcklig ut..

Extra

Jag blir kvar på jobbet extra länge ikväll. Skulle eg. ha slutat snart, jobbar dock till stängning. Ringde precis Micke, så han inte behöver komma & hämta mig. Stackaren som börjar tidigt imorgon.. :(

Läskigt med skottlossningen på skolan utanför Helsingfors..
& Camilla, bara jag har tid & råd ska jag komma ner till huvudstaden & hälsa på!

Nu gjorde Zlatan mål, vilket skott! Nu ska jag jobba.

Bacon and eggs

Godmorgon folket. Onsdag dårå, jobbar idag, imorgon, fredag & lördag. Rätt mycket, men det ska bli roligt. Jag har inte jobbat på länge känns det som :)

Fullspäckat schema nu. Ska fixa frukost, kasta mig i duschen för att sedan cykla iväg på jobb.
(Jag skrattar fortfarande åt Soundway-klippet..)

Soundway

HAHAHAHA, fan vad pinsamma ålänningar kan vara på fyllan..
Känner igen två i vimlet, Lervik & Aron.. Haha!



För alla som undrar, det är storebror som sjunger & en av mina kusiner som trummar :)

Tarja vs Anette

Storstädning i väskan på gång :) Min handväska är ju inte den minsta, så det är extremt lätthänt att man fyller den med massa onödiga saker såsom kläder, hårspray, mp3-spelare, extra necessär.. (?) Haha, undra på sen att man inte orkar gå runt med den!

Jag har ledig dag, Micke jobbar till 9. Kom nyss hem från stan, letade efter svarta, grovstickade strumpbyxor men hittade bara såna i set om 2 på H&M.. Behöver bara ett par :)

Happ, så har jag ändrat mig. Jag tycker att Anette låter strålande live, speciellt på detta klipp. Ingen tvekan om att Tarja hade en jävla pipa, men säkert roligare för gänget i bandet att kunna skriva lite annan musik. Tarja hade ju så pass speciell röst att det säkert inte gått att variera mer.. & om det stämmer allt det där med vad hon sagt till bandet så var det ju mer än rätt att hon fick kicken. Anyheeew.. Kanske man borde gå på konserten med nya Nightwish i december? Maybe, maybe.

Nu ska jag leta vidare efter ett bra middagsrecept med kyckling.

Huvudvärk

Jag är så otroligt nöjd med köpen i inlägget nedan :)

Haft huvudvärk hela dagen.. Provade med både vila & vatten, men den ville inte släppa. Jobbigt, för jag har det sällan, men när jag väl får det är det oftast litelite, som gärna håller i sig hela dagen :/
Men tack & lov har den gett med sig nu!

40 min kvar på dagen, sen ska jag heem!


I'm lovin' it

Haft en otroligt nice dag :) Började dagen med ett besök ute i Birsta, där jag, Micke & hans mamma kikade på adventsljusstake på ICA Maxi. Sen gick vi in på Birsta City & jag hittade jääättefina saker på Tiger of Sweden :) En kjol & en tröja fick följa med hem. Hem via svärföräldrarna för att äta lite middag, sen ut till Birsta & bowlinghallen.. Haha, sen att det inte gick särskilt bra där behöver vi inte fördjupa oss i..

Hade gärna fotat mina fynd, men kameran la ju av häromdagen.. Så jag måste införskaffa en batteriladdare + uppladdningsbara batterier. Ååh, vad roligt..

Nu ska jag titta på tv & äta godis.

Coffee, please

Tröööött. Mums, tur för kaffe.

Två tankar för kvällen:
1. Morbror Henrik från Werther's-reklamen är jääävligt skum ut..
2. Både Candy Mountain & Achmed the dead terrorist är fortfarande otroligt roliga!


Duktighetens dag

Åh, jag är stolt över míg & Micke. Igår gjorde vi nästan allt vi behövt göra ett bra tag nu.. Micke fixade nytt pass, vi åkte till Onoff & beställde en ny datorsladd till mig (ÄNTLIGEN!), vi åkte iväg & verkligen storhandlade, Micke fixade så han kan logga in på sin bank på nätet igen.. Kvällen avslutades med en tacobuffe på Biteline :)

Idag är planerna sådana att jag har möte kl. 15, innan dess skulle jag vilja träna en sväng! Well, frukost it is! & ikväll blir det mys hemma framför TV:n.

Förresten, vi köpte 1,7 kg godis på Maxi för 30 spänn! Nästan lite fööör billigt.. Ett litet tips ifall ni är godissugna :)

Schenström

Hahahaha, jag gillar verkligen Saras illustreringar på sin blogg. Snyggt det är med kropparna :) När jag ser dem kommer jag på att jag måste gå till gymmet imorn.. Länge sen!

Imorn är dessutom både Micke & jag lediga! Mysigt värre!
Dags att sova.

Spännande.. Jag följer uppdateringar.. :)