Long live the king



Jäklar vilken bra konsert det kommer att bli i sommar!

Lätt som en omelett?

G'dday, mates! Det blev ingen klädställning från IKEA idag heller (buhuuu), den verkar vara försenad. Som tur är så är den slut i hela Sverige, alltså kan det inte bara vara jag som går runt & väntar på den ^^

Imorse steg jag upp kl. 08.00, herrejisses vad trött jag var (& är).. Men jag måste försöka vända lite på dygnet nu, inte kul att sitta uppe klarvaken efter kl. 04..
Inatt fixade jag lunchlåda till Micke i form av skink- & purjolöksomelett. Har aldrig lagat omelett förut, bara kollat på när flickan på frukostserveringen i Thailand gjorde det :) Hon fick det verkligen att se busenkelt ut, därför fick jag panik inatt när jag inte kunde vika ihop omeletten. Men den vart ganska bra till sist!

Undrar om jag orkar traska ner på stan en runda.. Soffan känns nog mer lockande, har snart lite program att se!

  • 16:35 Lipstick jungle
  • 17:25 Design: Simon & Tomas
  • 18:25 Lyxfällan

  • Beställning




    Jag kunde inte låta bli :)
    / hm.com

    Daniela goes pilot

    Tjooo, det är fredag! Iofs har jag varit ledig i princip hela veckan, men ändå ^^

    Idag har Micke & jag traskat runt på stan, var tvungen att slinka in på
    Ögat en sväng för att prova lite pilotbrillor. Nej, jag kan fortfarande inte glömma dom där från Synsam. FAN att jag inte köpte dem! Märkte igår att en viss blondin skaffat skitsnygga pilotbrillor i guld av märket Gucci. Ev. går jag tillbaka på måndag & kollar om de har likadana på lager..  :) Sicken härmis man är!

    Nuu blir det nog sista avsnittet av Top Model, S11. Kanske lite Gossip Girl senare :)
    Middag ikväll blir antingen Subway eller Biteline, Gott, gott, goooott!

    Demooo!

    Åh, vad duktiga vi här hemma är på att improvisera ihop maträtter!
    Idag blev det en middag bestående av:

    * Gul lök
    * Pesto
    * Bacon
    * Urkärnade tomater
    * Creme fraiche

    Billigt & enkelt ;)

    Micke fick vääärldens roligaste besked igår; låtarna som bandet spelade in på Åland över julen är nu nästan färdiga. Så han fick lyssna igenom hela demon igår & den lät verkligen kanooooonbra! Jag delar med mig av det färdiga resultatet senare när allt har mixats & sång lagts på :)

    Wanted dead or alive

    Onsdag då (jag har ingen koll alls på dagarna längre!) & jag sitter här med tusen funderingar i huvudet :)

    Några slutsatser:
    - David Lee Roth's cover av Beach Boys's dänga "California Girls" är SÅÅÅ mycket bättre!
    - Jag längtar tills skolan drar igång, ska bli spännande!
    - Längtar även efter att få höra hur bra mamma & pappa har det i Thailand!
    - Såna här mulna dagar drömmer jag mig bort till ett somrigt Helsingfors tillsammans med Micke & pappa - underbart..

    Nu ska jag gå & titta i frysen efter nåt gott att laga till middag, sen disk!

    Semmelbak!

    Nu ska jag traska till ICA & handla lite smått & gott.
    Om jag därefter har ork kvar ska jag baka semlor á la Leila Lindholm utan mandelmassa. Jag tycker det är så gott med hallonsylt i!

    Sen blir det Top Model-marathon :)

    Oh why, why, why?

    Åhåhåhåå, vilka vårkänslor! Jag följer upp Sofias inlägg & undrar; varför finns inte Whyred i Sundsvall?

    Så här skulle jag lätt kunna klä mig i vår!










    Dags att kolla H&M, Gina m.fl. efter lite billigare varianter :)

    Just like living in paradise

    Tjipp!

    Denna måndag har gått i trötthetens tecken.. Slumrade sött tom. kl. 10, då jag vaknade av röster utanför lägenheten. Trodde först att det var nån som höll på att bryta sig in, men icke. Det visade sig vara gubbar som vandrade runt på taket & sopade bort snö. Haha, det tog en liten stund innan nyvakna jag luskade ut att det inte var tal om nåt inbrott :)

    Efter ikväll är jag låångledig. Kanske man skulle knäppa kort på vår nya, fina bokhylla nån dag? :) Åh, hela rummet fick sig verkligen ett lyft! Skulle säkert bli kanonfint med en likadan i sovrummet, på tal om det borde jag ringa hyresvärden nån dag då våra garderober är i bedrövligt skick..

    Åh, längtar hem till Micke!

    Hey big spender

    Vad skönt det är med en ledig helg, man hinner med så jäkla mycket bara man lägger manken till!
    Vårt kontorsrum har heeelt bytt skepnad, vi har nu slängt in en
    Expedit bokhylla, med två Branäs korgar (fast fyrkantiga) längst ner & fyra stycken Kassett smålådor i hyllan högst upp! Sen har jag plockat upp våra böcker på resterande hyllor :) Det är lätt snyggaste rummet nu!

    När jag ändå var i farten tog jag itu med disken, Micke & Ante är på Hemköp nu & handlar resten till middagen. Det blir kycklingkorv med bröd iaf :)
    Hasta la vista!

    Karsten

    Nämen hallå i stugorna! Vi är nyligen hemkomna efter en heldag i Birsta & en supergod middag hos svärföräldrarna. Fläskfilégryta bjöds det på, inte så pjåkigt eller hur? Jättebra med ett glas rött till! Vi har köpt en ny datastol till Micke (& jag tar över hans gamla), den är dock lite trasig på sitsen bara, men det är enkelt att fixa till med ett tygstycke :) Ska nog gå till Ohlsons tyger imorrn & se vad jag kan hitta! Kanske nåt rosa? :)

    Nu blir det en jättelugn kväll med kanske lite Gossip Girl, popcorn & mys!
    Trevlig lördag!

    Påminnelser

    Påminnelselista för mig själv imorgon:

    Måstemåstemåste
    både ringa skolan & åka dit, så jag har en aning om när/vart jag ska gå :)
    Stiga upp i tid (inte efter kl. 14) så jag hinner fika med Micke innan jag sticker!
    Fundera på vad vi ska göra av cyklarna.. Borde ju faktiskt ställa in dem nånstans, cykellåsen är väl förfrysta vid det här laget. En cykel borde vi ha någorlunda nära hemmet, går ju lite snabbare att ta sig till skolan då :) I jämförelse med
    Carolina Rediviva-backen i Uppsala är denna väg lättare än lättast att trampa.
    Det ska jag fixa i helgen!

    & ni, håll tummarna för att jag inte ska infinna mig på skolan före kl. 12 på lördag!

    Why'd you leave the keys upon the table? You wanted to!

    Men jahaa. Nu har jag varit duktig & loggat in på Miun's studentportal & vad finner man under rubriken "schema"? Joo, på lördag den 24:e ska jag vara i skolan mellan kl. 00:00 & 24.00 (?) Innebär det att jag kan komma dit närsomhelst däremellan för att registrera in mig eller hur är det riktigt tänkt?
    Försökte ringa institutionen på skolan idag, men fick inget svar.. Varför känns det som att allt blir gjort i sista minuten? :) Har inte ens en aning om vart jag ska gå på lördag, aldrig varit inne i Miun's lokaler.. Oh well.

    Nu ska jag sätta fart med disken, sen blir det att koka lite snabbmakaroner till en laxsallad som blev över från middagen igår :D Yummie, yummie.
    Därpå - jobb.

    Richard Cheese ftw!

    Ännu en dag som passerat i typisk Daniela&Micke-anda; lååång sovmorgon, lite slösurfande, en tur till ICA & handla lite gott & så hem igen & laga maten & till sist datorerna igen :) Så mysigt så!

    Igår såg vi klart 'Heroes' säsong 2 & jävlaranamma vad bra den var! Det var som var tänkt bli bara ett eller två avsnitt blev fyra.. Haha, det var jag som inte kunde sluta titta!

    Jag har haft lite ångest idag för mamma & pappa som åker till Thailand imorgon & blir borta 2½ vecka. De ska bl.a. besöka Khao Lak, himla spännande! Ååh, de kommer garanterat att ha det underbart, idag var det tydligen 31 grader där.. Frågade pappa en extra gång för säkerhets skull ifall de inte ångrat sig (så vi kan åka istället) men nej.

    Dagens musik: Richard Cheese!
    Jag lovar, såhär har ni ALDRIG hört Slipknot förut. Helt otroligt, han har även tolkat Metallica, Guns n' Roses & tom. Michael Jackson. Hans låtar är omgjorda från rock/hårdrock till jazz.. Jaa, ni måste höra själva! Personligen skrek jag rakt ut av skratt när jag hörde Slipknot's låt första gången..
    Jag är helt såld på Cheese's låtar, hoppas det kommer fler!


    Här har ni en av mina favoriter; Richard Cheese - Chop Suey! (System of a down cover)

    Kanye West - Love lockdown



    Kanye West - Love lockdown
    Tror att jag haft denna på hjärnan i säkert två veckor nu!

    Openoffice.org

    Hallelujah! Word funkar igen! Jag har inte kunnat ändra i mina dokument då det stått att "markeringen är låst". Såå, jag googlade lite & fick fram openoffice.org, som jag nu installerat & använder istället. Så nu kan jag ändra det jag tidigare skrivit :) Själva programmet ser exakt ut som Word, fast lite modernare. Ett tips bara ifall det är fler där ute som har precis samma problem!

    Idag har varit en bra dag! Just ja, igår lyssnade jag på ett röstmeddelande från skolan där hon jag ringde & sökte sa att jag börjar skolan på LÖRDAG. Wohooo! Fast jag har aldrig varit med om att skolan varit öppen på en lördag.. Eller ja, det var väl nån gång i femte klass som vi var tvungna att gå i skolan 6 dagar en vecka! Med andra ord drabbas jag inte så ofta :)

    Ett annat tiiiips:
    BALLERINA MINIMUFFINS!
    Hihihi, fanns på Hemköp för en tia :) Visst, det är verkligen MINImuffins men jääklar vad goda de är!

    Nu ska jag strax skicka iväg lite mail, när jag är klar ska vi titta på 'Heroes', jag & Micke :) Deeet ääär sååå späääännande!

    See ya!

    Skoltrubbel - igen

    AAAH, PANIK! Inte visste jag att det är vecka 4 nu?! Att min utbildning började IDAG! Suuuck, varför ska det vara så svårt att få tag på viktiga personer när man ringer dem & varför kan de inte skicka med alla viktiga tider när de ändå skickar ut antagningspappren..? Nu är det alltså EXTRA viktigt att jag får tag i hon där på Miun imorgon.

    Läget idag då? Jo tack, jag har haft småvärk på ena sidan av huvudet hela helgen (jag vet, visst låter det konstigt?), kanske nån förkylning som ej brutit ut? Känns ungefär som min ena hjärnhalva hugger till med några minuters intervall.. Hoppas det går över, annars får jag ta en Ipren.. Om det hjälper.

    För en stund sen såg jag att de lagt upp lite bilder på jobbet från spektaklet igår. Haha, jag såg jättelång ut i mina Bianco-klackar!

    Imorgon är jag ledig förutom ett möte på kvällen. Gott om tid alltså för att reda upp det där med skolan.. & kanske städa lite :)
    So long!

    Mimmi Pigg på maskerad

    Hemma igen i säkert förvar efter personalfesten ikväll. & jäklar vad folk var duktiga på att klä ut sig! På festen fanns två Jokrar, två Snövit, två Rödluvor, fina prinsessor, Sailor Moon, Obelix, Xena, två Pippi Långstrump, Tingeling, Björnbusar, Zorro, två Pocahontas, pirater osv. osv.. Bäst utstyrsel ikväll var kanske ändå den ena Jokern som även fick pris sen för den. Det bjöds på grillbuffé & efterrätt, hur gott som helst! Det blev även två päroncider (riktigt goda, jag måste kolla upp märket) & en Cola för egen del innan jag bestämde mig för att kasta in handen & traska hem med småsmå steg från Oscar.

    Gissar att jag kommer att hitta lite bilder på min utstyrsel imorgon, avvaktar alltså tills dess :)
    Tusen tack alla för ikväll, det var riktigt kul!

    Nu är det dags att sova en stund. Det blev trots allt uppstigning vid 07.30 imorse.. Huva.
    Sov gott!

    Rullande stenar

    En rättelse av det jag skrev igår; det var INTE fel på blogg.se, vårt Internet var däremot segare än någonsin. Det började hacka direkt efter att Micke gick iväg till replokalen, ett tecken på att inte klarar mig utan honom :)

    Jag längtar till AC/DC, Coldplay & framför allt TUSKA! Världens bästa festival, alla kategorier. På tal om festivaler, undrar när jag sist besökte Rockoff..? Var det 2005? Camilla, minns du?

    Hohoho, vad jag är trött trött trött.
    Det blir sovmorgon imorgon, big time. Sen när jag vaknar ska jag ringa skolan & fråga om tider inför första skoldagen.
    Snaaart dags för personalfest! Bilder kommer när jag är hemma igen!

    Outfit klar!

    Lördag kväll & fröken Wikström är trööött. Men jag är glad ändå, för jag har fått ännu en ledig helg med Micke & jag är heelt klar med mina preparations inför personalfesten :) Mimmi Pigg-öronen, en ny mascara & sidenband inhandlades idag & jag är säker på att det kommer att bli så bra, så bra.

    Nu är Ante här också, vi lyssnar på musik & skrattar åt diverse klipp! Jag har lite Gossip Girl på nerladdning, ska bli kul att se :) Imorgon jobbar jag dag, det blir tidig uppstigning imorgon. Hohojaja.

    Det verkar inte funka att ladda upp bilder nu, så jag lägger upp dem en annan gång..
    Men tänk er en rosa klänning med vitt skärp, Mimmi Pigg-öron med tillhörande svart nos, svart kavaj, vita vantar, rosa sidenband & ett par killerklackar :) Läckert!
    Synes!



    HAHAHA! Kolla minerna vid 0:36, o s l a g b a r t!
    Nånting säger mig att de INTE hejade på David Cook..

    Preparations

    Let's dance.. trallalalala.. let's dance. Knappt man orkar kolla på alla danser, såå mååånga är dem. Jepp. Bäst ikväll? Vet ej, men INTE Elisabeth Höglund eller Carl-Jan. Sorry.

    Nu ska vi sätta igång & baka en banankaka. Förstås blir det
    ICAs, den är godgodaregodast!
    Trevlig fredag på er, här ska vi snart kolla lite 'Heroes'.. Det är spääännande! Imorgon blir det full rulle, måste handla diadem, ståltråd, tyg, sidenband & ett par vita handskar.. Resultat kommer!

    It's cooold

    Mooorning!
    Det har varit en jääättekall natt, både inom- & utomhus.
    Ute var det -18 när jag åkte hem & inne ynka 11 (!) grader. Inget av våra element förutom det inne på toan ville fungera.. Stackars Micke fick gömma sig inne på toan under kvällen med en halsduk runt halsen för att hålla värmen :) Hjärtat!
    Vaknade 8 imorse av att alla element slog igång igen (vattenhållaren nere i källaren hade tydligen frusit till is inatt, det var alltså först imorse de fick igång värmen igen!) & en halvtimme senare BANKADE verkligen en elektriker på dörren, gick in & kontrollerade elementen & gick igen.. 10 min senare bankade ÄNNU en elektriker på dörren, tydligen helt ovetandes om den första snubben. Aja, nu är det varmt här igen men det var verkligen ingen fröjd att traska runt i en iskall lägenhet inatt :/

    Dagens to do:
    * Posta ett paket till mamma & pappa
    * Ringa hyresvärden & fråga huruvida vi får lägga upp en list på badrumsgolvet eller inte
    * Gå på stan & leta efter ett par vita handskar/vantar
    * Handla en pennvässare till sminkpennorna

    Nu blir det frukost, hörs senare!


    Årets första semla/fastlagsbulle

    Åh, vad märktligt det kändes att sova länge, länge imorse utan att mobilen ringde.. Dock vaknade jag av att det knackade på dörren..? Eller det kanske bara var grannen som hade besök? Hursom, struntade i knackningarna, tänkte "äh, bryyy sig!" & somnade om.. Soft!

    200 år idag sen Sverige förlorade Finland, tänk om de aldrig hade skilts åt? Själv känner man sig lite som ett mellanting, mer finsk än svensk vissa dagar & vice versa.

    Årets första semla/fastlagsbulle åts idag! Jag som inte ens gillar mandelmassa föredrar hallonsylt på min, fast den här gången var mandelmassan faktiskt god! Inte hallonsylt-god förstås, men helt okej ;)

    Imorgon ska jag gå på jakt efter ett svart diadem & ev. en hårklämma.. Just ja, en ny eyeliner vore ju inte heller helt fel :) Om jag slår på stort går jag till Makeup Store & checkar, annars vet jag att H&M har rabatt på smink veckan ut..


    Too much blood

    Oj, jag har haft långt över det vanliga besöksantalet idag. Väldigt, väldigt kul!


    Jag har hittat en till karaktär inför söndagens partaj som jag funderar på att klä ut mig till :)
    Nu står det mellan Mimmi Pigg, Elisabeth Swann (från Pirates of the Caribbean) & Peter Pan, fast som tjej då!

    Till Camilla: Kusin Kim!

    Hittade en jätterolig video igår! Tror tyvärr att han är seriös..
    Hemsk sång & hemsk lyrik iaf!


    Önskelista

    Hahahaha, juuust ja! Gissa om jag vart paff när jag pratade med mamma för en stund sen & fick reda på att de INTE åker till Thailand imorgon?

    D: "Vilken tid imorgon åker ni?"
    M: "VA? Vi åker inte imorgon."
    D: "VA? Gör ni inte? Men pappa sa igår att ni åker på torsdag?"
    M: "Jahaa, då menade han nästa torsdag.."

    Jäkla pappa :) Jag som vart alldeles kallsvettig när han sa att de åker på torsdag.. Då har jag istället låång tid på mig att fundera ut om jag vill ha nånting därifrån (klart är t-shirts, en sjal men absolut inte thaiskivor, de funkar inte i min cd-spelare..)

    School's back

    Tillbaka på jobb efter min marathon-ledighet. Det har kännts precis lagom med fem dagar, tror minsann att fröken var hyfsat trött efter alla nätter.. Ikväll går jag dock hem 01.30, lite tidigare än vanligt!

    Vet ni vad? Jag ringde ju Mittuniversitetet igår & imorse när de ringde tillbaka sa de att jag är antagen till båda utbildningarna som jag sökt i vår :D Kul va? Åh, tror det kan bli bra som helst att få slowstarta pluggisen inom mig & lära mig lite nytt. & om inte kursen känns helt 100 så är det ju bara en kurs.. Det kan alltså bara bli bra.

    "How long, how long will I slide?.."

    No wedding

    Wohooo! Vilken rolig grej jag nyss märkte på en annan "större" blogg :) Hehe!

    Idag blev det bestämt; vi åker inte hem till Åland över alla hjärtans dag för att gå på bröllop. Jag är tom. schemalagd den dagen, det hade bara inte funkat.

    Nu blir det 'Heroes' med lite julmust (!) & ostbågar.
    Sov gott alla!

    Soupalicious!

    Haha, vilken matblogg det har blivit! Men jag gillar ju verkligen mat, så det är bara att köra på antar jag :)
    Tänkte tipsa om en supergod soppa som jag nyss gjorde! & den är verkligen enkel att göra!

    1 st grovhackad gul lök
    2-3 st grovhackade äpplen
    1-2 msk dijonsenap
    5 dl vatten
    1 st grönsaksbuljongtärning
    4-5 st grillkorvar i bitar
    Smaksättning salt, peppar och socker

    Gör så här:
    Fräs lök och äpple i olja tills de börjar bli mjuka. Klicka i dijonsenap och fräs ytterligare någon minut. Slå på vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka upp. Lägg i korven och låt koka 2-3 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

    Ändan ur vagnen

    Huj, huj. Snabba tag, fort ska det gå. Kollade precis klart på säsongsavslutningen av 'Hell's kitchen', helt klart rätt brud som vann :) Knappa timmen kvar tills 'Top Model' börjar.. Innan dess ska jag klämma in lite matlagning, korvsoppa blir det idag.

    Jäklar, känner mig superflitig idag! Har kontaktat Mittuniversitetet, Telia, Hyresgästföreningen (2 ggr!) - bara nödvändigheter alltså. Kvinnan jag pratade med på Miun var jättetrevlig, det var skönt att ringa & prata med nån på skolan & kanske tom. kunna lösa det där trasslet. Lättade även på min ångest inför söndagen & besökte 'Skämtsaker & barnvagnar' innan de stängde. Nu är jag nere på TVÅ outfits för helgens partaj. De hade mycket roligt i butiken, blev glad då jag hittade lite accessoarer till den ena dräkten.. Blir bra det där :)!

    Dags att rusa.

    Gooodmorgon, Daniela!

    Har hört Kanye Wests "Lock lockdown" huuur många ggr som helst idag & den är faktiskt helt ok för att komma från honom, hehe. Skämt åsido, jag är inte världens rn'b-fan.. Men det kan nog inte komma som någon större nyhet för någon :)

    Just ja, blev väckt imorse av en telefonförsäljare som yttrade orden "Godmorgon Daniela, det här är.." Hjälp, tänkte jag. Vem fan är du? Visade sig vara en gubbe från Hyresgästföreningen. Visste förresten inte att telefonförsäljare avbryter samtal med kunder för en kopp kaffe? Antingen var han rejält kaffesugen eller så var jag en jobbig kund. Båda delarna tippar jag på, tur att ni slapp höra min skorrande morgonröst imorse.. :) Nåväl, några försäkringsbyten för att spara pengar är väl inte helt fel.

    Nu strax ska Micke & jag kolla två avsnitt 'Heroes'. Igår såg vi första avsnittet på säsong två & ohbooooy, vilken bra början..!



    Nightwish - Sahara
    Tänk att det bara var ett halvår sen vi (jag, Micke & pappa) satt på torget utanför Kamppi & Marko (han till vänster) sprang som hastigast förbi.. Vilken grej! Bättre resesällskap får man leta efter, ni två är bäst!

    Green, green, green

    Monday, monday. En recension efterlystes av Leilas cheesecake & här kommer utlåtandet:

    Kakan var relativt lätt att göra, dock kändes den inte helt klar trots både 40 min i ugnen på 175 grader & 30 min i avstängd ugn. Den behövde även tid i kylen, (6-8 h enligt receptet på recept.nu) men den som väntar på nåt gott.. :)
    Vi provsmakade den "på riktigt" imorse & glasyren i mitten är ljuuvlig! Saknar lite smak från blåbären, fast det kanske blir lite så när man har kakan mycket i kylen?.. Anyhow, 3/5 blir betyget.
    Vi har redan tittat ut nästa recept &
    hennes brownies ligger inte dåligt till ;)

    För övrigt blev jag jätteglad igår när jag plockade upp alla klänningar efter flytten & hittade min kanonfina, gröna klänning som jag fyndade i Thailand ifjol, den blir perfekt till på söndag! Den är så fiffig för den är en stretchig onesize, så den passar nog de flesta beroende lite på hur man vill att den ska sitta.
    Tack för tipset av seriefigur, Sofia!

    Kl. 21 ska jag kolla Lipstick Jungle, fun christmas!

    Vårnytt

    Snart är helgen förbi & jisses vad mysigt vi har haft det! Idag har vi varit hemma & vilat, diskat, städat lite & faktiskt bakat lite också. Yes, jag är klar med Leilas cheesecake, just nu står den framme på bänken men snart ska den in i kylen över natten för att serveras imorgon när svärmor kommer över på fika! Bra timing, eller hur? :)

    Hm.com lockar, har sett att de fått in lite vårnytt! Spanar på en
    vit, virkad väst & en svartvit-rutig kjol, det finns även två rabattkoder som ihop ger 100:- rabatt! Kanske blir en beställning ikväll? Annars nån annan dag..

    Dags att pyssla lite i vardagsrummet, tror vi ska försöka sätta fast lite sladdsamlare på väggen.. :)


    Walk in fridge



    Höhöhö :)

    Godare än såhär blir det inte

    Wow, nya året har börjat kanonbra! Iaf matmässigt, jag har varit såå duktig & fixat matlådor att ta med till jobbet. Denna helg har inte heller gått av för några hackor. Igår åt vi finmiddag på Jop's, skivad fläskfilé med vitlökspotatis & en herrans massa vitlökssmör. I LOVE vitlökssmör, jag påminde Micke minst 50 ggr om vilken god mat det var & vilken tur det var att vi gick dit. Iom. att jag är så ofta på jobbet om helgerna har jag lite svårt att fatta att jag faktiskt är ledig när jag är det :) Det blev inte lättare att förstå när först det ena bordet började snacka om Casinot, sen det andra. Poppis ställe det där!

    Ikväll har vi haft mysmiddag igen, det blev en liknande middag som igår fast med kyckling istället för fläskfilé. Mickes kyckling blev FRUKTANSVÄRT god, jag hoppas att det framgår av bilderna också :) Det är alltså kycklingfilé som vi lindat serranoskinka runt, emellan ligger pestotoppad mozzarella. Till det serverade vi en potatisgratäng gjord på enbart potatis, salt, vitlök (säkert 5-6 klyftor, delvis hackade & delvis pressade) & en himla massa smör. Ingen grädde eller mjölk alltså, behövs inte :) Kanon blev även den, tyvärr hade vi ont om tid så den hann inte bli riktigt klar. Fast  imorgon ska vi ju äta samma rätt igen, så då ska jag ha inne gratängen lite extra länge, då kommer den säkert att bli ännu godare :D Till det drack vi varsitt glas Casillero del Diablo. Inte helt fel, huh?

       

    Recepten hittar ni
    här & här.
    Det var dagens matinlägg. Nu ska jag gå & försöka smygstarta på min blåbärscheesecake!

    PS. Efter maten gick vi på bio & såg 'Yes man' med Jim Carrey. En riktigt bra film med en bra story & många skratt. Glömde totalt bort tiden, vilket måste vara ett gott tecken! 4 av 5 solar :) Trailer finns här!

    Maskerad

    Om dryga 8 timmar ska jag infinna mig på jobbet igen för utbildning, jag är på jobb nu också. Gissa om fröken kommer att vara trött? :) Äh, sova får jag göra en annan gång, hehe. Jag har alltför mycket att fundera på, bl.a. måste jag ju fixa det där med Mittuniversitetet/Studera samt fundera ut vad jag ska vara utklädd till nästkommande helg, då det är personalfest med tema "Serie- & sagofigurer". Skitkul! Fast som vanligt har jag tusen idéer i huvudet, jag måste sammanställa dem & ta mig tid att gå igenom min garderob efter någon eventuell utstyrsel.. nåt ska jag nog komma på :) Som vanligt vill jag vara lite hemlig med mina funderingar, men nästa vecka får ni se!

    Jaa, vilka bekymmer man har. På tal om bekymmer så sprack dragkedjan till mina favvojeans igår :/ Vill så gärna kunna ha dem snart igen att jag faktiskt överväger att posta dem till Åland & världens duktigaste sömmerska/mamma, vet bara inte vad frakten kan gå på. Ännu ett ärende till imorgon, check.

    Gonatt på er. Snart blir det gonatt för mig också :)

    I'm in the sky tonight

    Dag 4 av 4 på jobbet & jag längtar tills imorgon! Tror faktiskt att Micke & jag ska gå ut & äta en bit mat på kvällen, kanske Jops, kanske Invito. Vi får helt enkelt se vart våra magar styr oss :)

    Imorgon måstemåstemåste jag ringa Mittuniversitetet & försöka förklara min situation för dem, Studera har ÅTER strukit mig från båda utbildningarna som sätter igång om en sisådär två veckor. Suck. Killen från Studera som pappa & jag pratade med sa att han skulle ordna upp allt med min antagning, verkar som att skolan får hjälpa mig nu istället. Trubbel trubbel. Kan de faktiskt göra nåt rätt?

    & nu är nästan allt handlat till cheesecaken. Åh, vad det ska bli gott!

    Nana nana nana

    Haha, tänk vad jag blandar ihop dagarna! Bestämde mig tidigare idag för att gå en runda till staden för att handla lite smink & fika till mig & Micke. Döm av min förvåning när jag kom ner på stan & möttes av ett alldeles kolsvart Stadium. "Hm, det kanske inte går så bra för dem längre? Kanske de ska slå igen?" tänkte jag & gick vidare. När jag såg att Storgatan var sånärsom helt tom på folk gick det upp för mig att det kanske inte alls är öppet överallt idag :)

    Åh, jag saknar Micke. Har knappt träffat honom sen vi kom tillbaka till Sundsvall. Så går det när han bara jobbar dagar & jag nätter. Aja, inte så jättelänge kvar till fredag nu :)


    Imorgon vill jag ut & åka bil, hihi. Kanske åka & handla eller traska inne på Birsta City.
    Känner mig så duktig, idag har jag sorterat en massa cd-skivor som tidigare stått på vardagsrumsgolvet i alfabetisk ordning & lagt in dem i skivstället. Dock så är inte det där stället särskilt stabilt, kanske dags för ett nytt snart? Well, well, senare bekymmer :)


    Blueberry cheesecake

    På jobb nu & känner mig mycket, mycket bättre. Antingen var det mina koppar kamomillté eller alla bloggar jag läste som botade mig. Förkylningen hade ryggen i sitt grepp, men allt surfande räddade mig troligen alltså.


    Ska snart fira mitt tillfrisknande med en bit lasagne från middagen igår. Lagar i princip bara maträtter nuförtiden som jag vet att det blir matlådor av :) När jag ojade mig som värst idag för ryggen var det hyfsat skönt att slippa tänka på vad man ska äta sen senare!

    Micke sa igår att han inte kan minnas sist jag var ledig en hel helg :) Jag undrar det jag med, appropå ledighet läste jag på en blogg igår att
    Leila Lindholms New York blueberry cheesecake inte alls går av för hackor. Kanske den vore nåt att servera i helgen? Jag som gillar att baka borde ta mig i kragen & testa nåt nytt snart igen!
    Nån som testat den & kanske kan rekommendera den?


    And what have you done?

    Guuud, vad gott! Såg en fastlagsbulle/semla högst upp igår på blogg.se. Kanske man skulle köpa en sån nån dag? Bara för att belöna sig själv :)

    Dåligt med uppdatering, har varit på jobb i fredags & lördags. Även ikväll, tisdag, onsdag & torsdag. Men då är jag ledig nästa helg istället :) Inte så pjåkigt!

    Känner mig bara halvkry idag, försöker som bäst kurera mig med kamomillté. Igår var det sviiinkallt ute, tippar på samma historia idag. Funderar dock på om en runda på stan kan göra mig piggare/friskare..

    Här har ni lite bilder från julhelgen!