And a happy new year!

Sådärja, tillbaka i Mariehamn efter en tur till Västerås & John&Ansku. Mycket trevligt, vi hann med mycket mat, (pizza, kycklingrulle, julgodis, morgonbuffé, Max OCH McDonald's..) massa mys med lilla Angelica, julklappsutdelning & litelite shopping i Hälla + Uppsala city & IKEA. Längelänge sen man vandrade längs gatorna runt domkyrkan & på den korta tiden spottade jag även en celebritet - ingen mindre än Marlene Eriksson!

Innebandyn gick faktiskt superbra, vi kom tvåa! Dock har jag gått med FRUKTANSVÄRD träningsvärk sen i lördags, det har verkligen inte varit någon fröjd att visa sig ute när man gått som en anka (överkroppen först, sen benen).. Huj.
Med tanke på att 2-3 (!) av 9 utespelare är aktiva innebandyutövare känns det faktiskt som ett jäkligt bra resultat. Som grädde på moset spelar tydligen ettorna i finska ligan. Brudar, ni ska vara grymt nöjda :) Nästa år knäcker vi dem, right?

Nej, nu ska vi iväg till Torget & kolla på fyrverkerier.
GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS, hoppas ni fortsätter läsa min blogg även 2009 :)

Lateeer.

Here we go again

Tjolahopp! Full rulle här hemma :) Finns alltid nåt att göra, idag har vi åkt runt hela Mariehamn & kollat på nybyggda hus. Skulle gääärna äga ett av husen uppe i backen i Kalmarnäs med utsikt över stans östra hamn! Micke & jag har även utnyttjat varsitt presentkort på Draken som vi fick i julklapp av papsen :) Deras rullkebab med fetaost går inte av för hackor!

Imorgon ska jag spela innebandy med gamla Paf Elit (shit, jag måste vara den som är mest ur form i gänget), sen drar vi i familjen till Västerås för att hälsa på storebror med familj. Kommer nog bli nice, jag & Micke har ju kört sträckan Grisslehamn-Sundsvall jättemånga gånger på senaste, så det ska bli skönt att få se en lite annan omgivning. På tal om matchen har jag klippt av alla naglar ikväll som jag sparat ut under hösten, så det är lika bra nu att vi vinner den där skiten :)

Hoppas ni har/haft en bra jul också! Vi fick en hel del klappar såsom muggar, whiskyglas, påslakan, förkläde, rakapparat till Micke, TVÅ elvispar (en ska tillbaka), strumpor, MATBEREDARE (hallelujah!), Fazers choklad, polkagrisar, ljushållare, chokladtryffel & säkert en massa annat som jag glömt i all hast.

Nää, nu ska jag gå igenom väskan till matchen. Ha're nice allesammans, både i S-vall & även alla andra ställen ni befinner er på ;) Själv ska jag mellandagsshoppa (hihi) & äta massa gott. & mysa med min Micke förstås.
See you.

Merry Christmas!



Från oss alla till er alla; en riktigt god jul!

I'm coming home for Christmas

Hipp hurraaaa, idag köpte jag de sista julklapparna :) Det var svårt, men jag fick bra hjälp av svärmor. Dessutom hann vi med en liten fika innan jag drog på jobb. Tänk att det bara är tre dagar kvar till jul! & imorgon åker vi för bövelen :)
Annars har jag haft en massa att tänka på idag, väska som ska packas, mat som ska lagas & disk som ska diskas. Helst vill man ju inte glömma något heller, allra minst klapparna. Känner att jag är extra nöjd med de flestas i år (många som varit snälla, hehe), så jag hoppas förstås att jag blir lika nöjd med mina :) Fast äh, det räcker egentligen med en julmiddag med familjen Wikström så klarar jag mig.

Imorgon åker vi alltså till Åland över jul & nyår, i mellandagarna ska jag förutom att frossa i Aladdin, Geisha & sånt mums även spela innebandy (!) & åka till Västerås & hälsa på Angelica med Micke, mamma & pappa. Ska bli roooligt!

Ska försöka blogga lite imorgon också, nästa gång är jag på åländskt revir.
Later.

Adios, Acer!

Hohojaja. Hela karusellen med Studera fortsätter. Fick idag tag i en person som hävdade att papperskopiorna av betyget vi skickade in var i väääldigt dåligt skick + att han förnekade att vi skickat in betygen två gånger vilket jag vet att vi gjort. Som grädde på moset tyckte han att jag skulle kontakta Mittuniversitetet istället, varför fick jag inget riktigt svar på.

Två timmar kvar tills jag börjar jobba. Innan dess ska jag ta itu med korvstroganoffen som jag aldrig orkade laga igår :) Har även lite disk som väntar, tjohoo.
Jag har lite separationsångest nu, om två timmar ska jag även skiljas från min gamla Aspire 3002. Äh, det är lika bra att klippa bandet med den nu, även om den faktiskt har ett par år på nacken & förgyllt många timmar i Uppsala!




Ciao gamla Acer!


Worst tv-show ever?

Jobb måndag, tisdag, onsdag, fredag, lördag & söndag denna vecka. Men sen är det juuullooov! Idag har Micke & jag varit till Willy's & handlat, lagat turbosnabb middag i form av färdiga köttbullar med brunsås & snabbmakaroner & bara tagit det lugnt. Ska strax ta itu med lite disk/matlagning inför helgen. Jag ska fixa korvstroganoff har jag tänkt :)

Vill ni ha nåt att skratta åt? Kolla det
här! Måste vara det sämsta "programmet" nånsin..

Såg nyss Leila laga världens glassbomb på tv4+, är själv lite inne på en "saffransmaräng med apelsingrädde & bär", det är nämligen jag som fixar efterrätt på julafton! Tough one, både är säkert jättegoda :)!



Såhär lyckad får gärna min efterrätt på julafton bli!

(Bild: recept.nu)

Julgott

Uj, jag blir stressad av bara tanken på alla julklappar jag har kvar att köpa, hur jag ska hinna packa innan måndag, vad jag ska handla till alla vars klappar jag hittills bara skjutit på. Suck. Tur iaf att jag inte är ensam med den stressen.. :)

Fikade kanongoda saffransmuffins idag! Det kanske vore nåt att baka hemma? :) Måste få tag på saffran, annars kan jag aldrig tänka mig att de är särskilt svåra att baka.. Annars ligger ju Leilas
bakverk vääääldigt bra till!

So much to do, so little time

Det gick braa att jobba igår! Blev lite sömnig där vid 20.30, fast jag repade mig sen! Hehe!

Jäklar vad jag har varit duktig & betalat räkningar! Känns extra bra nu när allt är klart :) En annan bra sak är att min gamla Acer ska byta ägare på fredag. Yes box, inte en dag för tidigt. Lite julklappscash är inte heller helt fel!

Jobb om drygt 1½ timme, ska innan dess till H&M & handla julklapp till mamsen, nya mascaran från Maybelline it is :D Vet att hon så gärna vill testa den & det är lika bra att använda min bonuscheck som jag fick hem häromveckan!

Bjöd Micke på saffransmuffins, chai latte & kycklingsallad från Barista för en stund sen. Lite måste man ju unna sig ^^ Kanske sparar salladen till imorgon, den som väntar på nåt gott.. :)

Dags att sätta fart..
Over & out.

Tillbaka till verkligheten

Hemma igen efter en låååång bilresa. På Åland finns det knappt en snöflinga, men i Sundsvall är det drivor med snö. Tror inte ens att vi hade minusgrader nån gång under veckan, medans vi välkomnades av -3 här i Stenstan igår kväll.

Om 25 minuter ska jag kolla på reprisen av Gossip Girl (första gången jag inte ser det på datorn!), mysigt! Jag har köpt världens smaskigaste julgodis från Puneh Oriental hemma i Mariehamn, chokladdoppade nötter med kanel.. LOOOVELY! Stod även & höll i en ask med torkade jordgubbar inne på butiken, men i sista stund la jag tillbaka den. Tror att jag ska köpa den under julveckan istället :)

En sak jag har funderat lite på under veckan är hur vissa tycker att det är helt "okej" att öppet kalla folk för spinkiga eller överviktiga. En släkting till mig kläckte ur sig: "Får du ingen mat uppe i Sundsvall?" & jag blev så förbannad att jag inte vill veta av henne innan jag fått en ursäkt. Att folk är avundsjuka i det tysta är väl en sak, men att som första replik spy galla över en man knappt träffar tål jag bara inte.

Jobb inatt då! 1½ vecka sen jag sist jobbade, lite halvovant med andra ord :) Efter programmet ska jag fixa mig iordning, sen ev. svänga ner på stan en runda.. Ska handla en eller två presenter till mamma + två sallader från Barista! Ska bli kul att testa, hört att de är kalla så jag kanske kan spara den ena till jobbet ikväll isf.. Aja, vi får se hur det blir.

Veckan som var har gett mig & Micke mycket spännande att fundera på. Även idag hände en otroooligt rolig sak, vi får fundera på hur vi ska göra bara..
Nää, dags att sätta igång. Trevlig måndag!

I got it!



Vi syns på Stadion i sommar!

Aino & tårtkalas

Nämen hallå där i stugorna! Jag har hamnat i ett riktigt dilemma här på Åland. Efter tre år på svenska sidan har jag nu börjat märka vilken underlig dialekt åländska egentligen är. Inte undra på att alla undrar var på moder jord jag egentligen kommer ifrån :) Känns som jag inte längre passar in i det "åländska" facket, ej heller i det "svenska" rent röstmässigt.

Nyss hemkommen från frissan är jag. Som alltid lite småskeptisk när jag testar nåt nytt med håret, fast äh. Jag är nöjd! & mamma med. Då systemkameran är på inspelning med
Dreamsphere ute i Jomalaskogarna, så ni får helt enkelt hålla till godo med pics. Schysst, va? :)

Annars leker livet. Käkade Ainos vanilj/jordgubb glass igår, ikväll blir det ugnsäpple. (Sorry, Lainen!) Ikväll blir det också släktkalas, lillkusin Patrik blir ju faktiskt myndig idag! Känns inte som så länge sen vi var små & sprang runt hemma & jagade varann flera varv. Congrats. congrats. Litar på att det blir en hel del tårta & annat gott ikväll & på lördag, då min söta, lilla mamma fyller.. Som sagt, man behöver verkligen inte svälta på Åland.

Igår kväll var jag på Idrottsgården & såg min äldsta brorsdotter Stefanie uppträda på Musikinstitutets julavslutning för danselever. Hon var sååå duktig, det riktigt värmde i hjärtat av stolthet! Hoppas hon fortsätter med dansen, hon har talang :)

Två timmar kvar tills mamma & pappa slutar & Micke & co. kommer förbi på en middagsrast. Ska slå mig ner framför pappas jäättefina tv :) Jag som tyckte vår var stor tills de köpte ny.. Oh well.
Ska försöka uppdatera nån dag till under veckan, annars är vi ju tillbax i S-vall på söndag.



Middagsmusik igår, dad's choice

Btw, biljettsläpp imorgon till Coldplays konsert i sommar på Stadion. Kommer ni ihåg vad jag skrev om konserten för några månader sen? "Oh well, nästa gång de kommer till Sverige ska jag beställa biljetter i tid!" JAG SKA HAAA BILJETTER, GEEE MIG! Gissar att tomten inte har en susning om hur Ticnet fungerar, så jag får försöka fixa det själv :)!

BikBok ftw!

Juuust ja, var ute igår på shoppingrunda med Micke :) Hittade två koftor, ett linne & en partytop på BikBok. Första gången jag handlade där & lääänge sen jag shoppade så mycket.. Har letat igenom alla tänkbara butiker i stan på jakt efter mysiga koftor (utom BikBok då förstås.) Koftorna är perfekta, har haft en bild i huvudet av den ideala koftan & letat & letat i ungefär ett års tid sen jag köpte min stickade klänning från Tiger.
Ingen tvekan alltså om jag är nöjd med mina köp. Åkte även dit på merförsäljning.. "du får välja ett linne för halva priset". Jag skänkte dessutom 6 kr till Röda Korset, räcker till skolkritor för ett albanskt skolbarn i ett år. Veckans goda gärning :)

Kl. 22.35 kommer en dokumentär om Britney på tv4, den ska jag seee. Förmodligen blir det tidig kväll, maten hos Mickes föräldrar var för övrigt underbart god! Ska nog unna mig lite glass ikväll också :)
De som ska ut & festa ikväll får verkligen ta det lugnt när de trippar fram (galet halt på gatorna, kan knappt ta mig fram nykter med mina bästa kängor på fötterna - illa.)

Coldplay - en kopia av Satriani?



Hur mycket jag än gillar Coldplays musik måste jag ändå påstå att det finns vissa likheter mellan 'Viva la vida' & Joe Satrianis ''If I could fly'.. Kolla denna bara!

Vatten & gröt

Wihoo, nu är jag ledig i 9 dagar :) Sweet! På måndag morgon beger vi oss till alltid lika hemtrevliga Åland! Vi stannar ända till söndag förmiddag, så vi har gott om tid! Micke & bandet får det lite kämpigare, de ska spela in sin demo under denna vecka.. Hoppas att det går bra!

Blommorna här hemma har fått vatten & min frukost (!) är på gång. Jag skyller det lite på jobb inatt + att Micke redan är på jobb nu, så jag har ingen att äta frukost med :) Då blir det lite som det blir.

Ikväll är vi båda lediga (händer i princip aldrig) & vi ska förmodligen äta middag hos svärföräldrarna. Inte illa alls!

Nu ska jag nog lägga mig på soffan en stund & slappna av.
Bjussar på lite vinterbilder, visst blev ljuset fint på den första?

    

Hallå politiker!



Gå med ni också!

Never too late

Åhåhåhå, jag blir gaaalen på Studera! Nu när jag väl fått min PIN-kod att logga in på deras hemsida med står det att jag måste komplettera anmälan med avgångsbetyg från gymnasiet på originalspråk. Det gjorde jag för över TVÅ MÅNADER SEN. & nej, jag tänker inte skicka in mina papper på nytt pga. deras slarv.

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag ska till frissan, det ska bli riktigt nice :)
Btw, jag har läst klart 'Läppstiftsdjungeln', rätt bra tycker jag! Fast inte lika bra som
Martina Haag's böcker, i våras när vi var i Thailand låg jag & streckläste 'Hemma hos Martina' vid hotellpoolen. Ja, när jag inte hostade halsen av mig eller gapskrattade så tårarna rann. Måste köpa 'I en annan del av Bromma' snarast!

Nu ska jag "youtuba" en stund, sen blir det staden!

Skolbänken, here I come

Goddag!
Gissa vilka som mailade mig igår för att berätta att min adress blivit uppdaterad? That's right, Studera! Det kanske blir plugg i vår iaf då :)

Imorgon borde jag ta en runda på stan. Ska handla nya skosnören, då de i mina jobbskor faller i bitar..
Skulle verkligen behöva se mig om efter ny vinterjacka & nya dojjor också. Skulle jag få välja helt & hållet skulle en Fjällräven, ett par uggs &/eller ett par militärkängor ligga bra till.. Liiite dyrt bara.

Nu när jag sett klart GG kanske jag ska ge OC en chans? :) Tänka sig att jag varken sett det, Desperate Housewives, CSI, Bones, One Tree Hill, Grey's Anatomy.. Ingen serie-person alltså :)

Stevie Wonder - Sir Duke & I Wish



"You can feel it aaall oooover.."

Bambi på hal is

Hahaha, vilken hemsk väg hem jag hade!
Det gick bra att gå över E4:n, tills jag skulle in på Storgatan.. WooOOO! Halkade till med ena foten & föll till marken som en fura. Hörde avlägsna skratt från några bilar längre bort samtidigt som jag försökte kravla mig upp & låtsades som ingenting hänt, trots att jag var täckt med snö :) Jag förstår verkligen inte hur vissa gör för att hålla balansen, jag har verkligen noll balanssinne på is. Eller så är bara alla skor jag köper värdelösa att traska runt i snöyra med. Hursom, tack & lov att ingen jag känner såg mig!

Let it snooow

Tisdag eftemiddag & det är världens snöoväder ute. Två timmar kvar av arbetsdagen, sen ska jag pulsa hem genom snön. Eller ja, hade tänkt passera ICA på vägen också.. Borde handla hem lite städprylar, men vi får se med det.

Just ja, Jess. Var det inte du som inte gillade
den här reklamen? Man kunde ju nästan räkna ut att nån förr eller senare skulle stämma Coca Cola för den..

Ikväll då? Ska titta på två avsnitt GG (sen är jag ikapp med femman, wohoo!) & skicka iväg lite nödvändiga mail. Om jag köper en mopp ska jag städa hallen också. Spännande, eller hur? :)

Studera vs. Folkbokföringen

Måndag & ledigt it is. Sitter & klunkar i mig kanelté (som jag faktiskt har för mig att självaste Anna Skipper har rekommenderat). Då måste man ju dricka det, eller hur? :)

Jag har en riktigt knepig situation med Studera som jag försöker reda upp. Jag har ju anmält mig till två kurser till våren, MEN för att kunna svara på mitt antagningsbesked behöver jag en PIN-kod som skickas ut till min folkbokföringsadress. & iom. att vi nyss har flyttat är det hela lite invecklat..
Studera säger att min folkbokföringsadress inte stämmer. Folkbokföringen i sin tur menar att Studera "borde uppdatera sina register" & att min adress hos dem stämmer perfekt. Studera stängde möjligheten att ringa in & anmäla ändringar av personuppgifter i OKTOBER, bara idag har jag försökt ringa dem två gånger utan resultat & då har jag bara en e-mail att gå på. Ni förstår säkert hur irriterad jag kommer bli om jag nekas gå nån av kurserna pga. att Studera klantat sig? Nåväl, nu ska jag inte tänka på det mer.. Det brukar ju alltid lösa sig, right? :)

Funderar på att gå ner till ICA & lösa in min Triss-lott med vinst (wohooo!) & på samma gång handla lite städprylar. Småningom blir det middagsstök också, först blir det nog två avsnitt Gossip Girl.