Flygdags

Tar ett litet uppehåll i packandet, tror att jag aldrig har haft med mig så lite när vi åkt på utlandsresa.. Jag brukar alltid, alltid, alltid ta med mig för mycket, som istället bara får åka tur & retur utan att användas..

Mysig läsning förresten, såhär dagen före avresa..

Hahahaha, till alla er som inte gillar att jag åker iväg imorn har jag ytterligare en sak att visa. På Fritidsresors hemsida kan man se en liten film från hotellet :) Det är på det högst upp på sidan som vi ska bo.

Anyway, har en del kvar att göra innan läggdags. Imorgon blir det tidig uppstigning - 6.30! Okej, för en dödlig är det inte tidigt. Men för mig som tycker att 9 är tidigt är det det.

Aja, nu ska jag pysa.
Sköt om er allihopa, så syns & hörs vi när vi är hemma igen.
Tillbaka i Sundsvall är vi den 2:a februari.. Mobilen får troligen följa med, fast som avslagen förstås ;)

Heippa!

Lyxfällans facebook-test

Time for breakfast, sen traska iväg till stan en runda.
Ska titta på schampo & lite tjosan på H&M.

Nu fick jag ett jättebra tips från en annan blogg på lax i ugn, så det får det nog bli ikväll :)

Ikväll: packa resväskan (iiiih) & titta på tv. Chips vill jag också ha!

Hahaha, gjorde Lyxfällans test:

"Pärmar är inte allt! Enligt deklarationen har du två bilar. Du och din imaginära fru kör 20 mil till jobbet varje dag. Men i själva verket jobbar du två stationer bort, klär dig i brunt och är singel sen 10 år tillbaka. Där det går att spara, där sparar du, och deklarationen ligger dig säkert varmt om hjärtat. Men du vet väl att man inte behöver spara precis alla kvitton som du fått under ditt liv? För att få ordning i pärmarna och lossa lite på plånbokslädret så du faktiskt kan unna dig något med gott samvete så finns det hjälp att få hos oss på Lyxfällan. Vi lovar att inte försöka få dig att gå ifrån dina nogräknade excelark, men vårt budgetverktyg kan säkert lära dig lite nya tricks!"

Två bilar? Brunt? Singel? Haha, stämde väl inte såå bra det där testet.
Gör det själva
här!

Lyxsoffa, ja tack!

Sedärja. Då var det bara en ynka arbetsdag kvar tills vi beger oss iväg till soliga stränder, billig & god mat & framför allt VÄRME. Åh, ge mig fredag snart.

Sitter uppe & dricker Cola (nej, inte för att hålla mig vaken, brukar bli dåsig av Cola) & kikar efter en ny soffa på ikea.se.
Fixhult gillar jag, likaså Ektorp (svart isf). Drömmer dock om en sådan. När vi är hemma igen är jag sugen på att åka ut till Birsta & titta :) Vill kolla Boom också.

Imorn blir det sovmorgon, big time :D
Måsten som jag har för morgondagen är packning, städning & matlagning. Gärna ta itu med disk också.
Nej, tack för ikväll. Nu ska jag entra drömmarnas värld.

Heroes

Mycket att göra idag. Jag är trött, tröttare, tröttast.
Men det brukar ju va så; ju mer man har att göra, desto snabbare går tiden också :)

Nu har jag & Micke sett klart Heroes säsong ett.
Jag säger bara det - ni som inte sett Heroes måste göra det! Snart kommer dvd-boxen bo hemma hos mig.

Såg att J tipsar om
Bloggkoll i sin blogg, härligt där :)
Skaffa det ni andra med!

Nu - mer kaffe!

Pommisvalpar



Det här är troligen det sötaste klippet jag sett.

Det närmar sig..

Vad skönt att bloggen varit saknad :)

Sen jag skaffade Bloggkoll så har det blivit väldigt mycket läsande.. Häromdagen tror jag att jag hade en 40 inlägg som jag missat :) Fast det är klart, ju fler bloggar man addar, desto mer läsning har man sen.

Helt galet - på fredag åker vi!
Funderar på att strunta i att handla nya brillor, kanske lika gärna fixar det hemma. Så slipper jag pressen att hitta en butik i Chumpon!
Bara som en härlig påminnelse så ska jag åter länka till
hotellet, hihi.

Jobbade igår & inatt, jobbar imorn, måndag & onsdag. Sen ska jag illa kvickt försöka att ställa tillbaka dygnet.

Mamma ringde förresten imorse & skrämde upp mig, tror hon pratade om att Sundsvall var med på Expressens löpsedel hemma. Men efter lite fundering & bollande av tankar med folk så tror jag att det gällde Pippen som var på besök.

C, gällande inlägget om shopping från IKEA så måste jag bara rekommendera lite saker jag varit nöjd med (skriver även ut ca.priset för allt tillsammans):

* Jokkmokk köksbord (inkl. fyra stolar) 895:-
* Bestå hylla + dörrar (2st) + ben (2st) + väggdekoration på dörrarna blir världens snyggaste hylla för såväl medieförvaring & vitrinskåp som tv-bänk. Ca. pris 1000:-
* Fenomen blockljus (vita) + ljusfat 120:-
* Pokal glas 5 kr!

Nej, nu MÅSTE jag sova. Natti!

Fullt upp

Haft en jäkla bra dag :)
Tänk att den kunde sluta på topp, trots att den började så jobbigt med all tvätt.

Imorgon blir även det en hektisk dag. Måste åka till stan & handla pocketböcker, reseförpackningar, prata med svärmor gällande om vi kan låna en kappsäck, via Carlings & kolla in en jäättefin gul klänning som finns på rea (försöker bärga mig tills vi ska åka till Bangkok - gud vad roligt det ska bli!)
Sen på kvällen blir det födelsedagsmiddag.

Nee, nu somnar jag snart.
Natti!

Working at the carwash

Idag är ingen vanlig dag, för det är Jessicas födelsedag! Hurra hurra hurraa!

Somnade runt 3-4 inatt, sov till 10 då klockan ringde. Upp som en sol, äta frukost & sätta igång med jäättemycket tvätt. Aja, nu är jag klar iaf. Men jag undrar hur många ggr jag sprungit i trappan & burit ner/ upp en massa kläder :)

Vid 17 går jag iväg till jobbet & så blir jag borta hela kvällen. Huvaligen, det blir en lång dag. Tack & lov för kaffe!

Nu är datumen helt spikade.

Jag är bortrest mellan 18:e januari & 2:a februari. Snart bara en vecka kvar, känns helt sjukt!

Home sweet home

135759-93

Jättejättefina ljuslyktor som jag fått av svärmor :)

135759-92

Busted!

135759-95

Vårt kök!

Bloggkoll

image91 Nu har jag lagt till de bloggar som jag brukar besöka på Bloggkoll.com :)

Istället för att gå in på dem ofta i väntan på uppdatering så loggar man istället in på Bloggkoll, där man kan se vilka sidor som har lagt upp nånting nytt!
Rätt smart eller hur?

Bookiebookie

Mums mums, Lipton's 'Indian Spice' är verkligen att rekommendera! Supergott att dricka på morgonen.

Slappedag idag igen då. Inga måsten överhuvudtaget, förutom att jag ska gå till ICA & handla middag. Funderar på något med räkor idag, kanske
denna rätt?

Nu har jag hittat lite böcker jag vill beställa! Men det blir ju så dyyyrt!

Gäsp.
Jisses vad trött jag är.



Nonstop

Marabou Nonstop + latte = mycket gott :)

Somnade halv 6 imorse, sov till 13. Däremellan pratade jag i telefon med papsen, säkert mycket givande samtal från min sida! Måste börja gå & lägga mig tidigare, inte sitta uppe långt efter hemkomsten.
Det får bli mitt nyårslöfte.

Imorgon jobbar Micke & jag om varann, längtar tills vi kan sitta tillsammans & kolla på Heroes igen :) Måndag borde det bli! 

Nu jobba.

En Coca, tack

13 dagar kvar tills vi reser iväg :) Iih, sitter & försöker memorera Arlandas bestämmelser kring vätskor i handbagaget. Skulle verkligen behöva köpa små plastburkar att förvara krämer & dylikt i. Låter ev. som något Lagerhaus skulle kunna ha.. Eller Åhléns?



HAHAHA, ruggigt bra klipp med Johan Glans!


Om tre timmar slutar Micke.
Nu ska jag göra mig iordning, sen gå & handla lite krubb. Nudelwok idag?

Here we go again

Sitter & funderar på om vi ska åka på festival ner till Tyskland i sommar, jag & Micke. Min tanke är att vi samlar ihop ett gäng & antingen åker ner med husbil (smidigt + att man slipper sunkiga tält) eller så tar vi flyget ner & tar in på ett hotell i närheten av festivalområdet.

Suck vad jag kan bli trött på min beslutsångest ibland.
Såhär är det; jag köpte en jäättefin palestinasjal i somras som jag tappade bort i samband med att vi åt middag ute. Nu hittade jag en ny i H&M's webbshop, & jag var först helt inställd på att jag skulle beställa den, samt ett par solbrillor tillsammans med lite annat. Sen sätter beslutsångesten igång:
Behöver jag verkligen nya solglasögon eller ny sjal? Tänk om jag hittar sånt, fast mycket billigare, i Thailand?
Kontentan av det hela blir att jag sitter & funderar hur länge som helst. Tröttsamt? Ja, tack. Men nu har det löst sig iaf.

Nää, nu ska jag ta & fika lite. Sen kanske diska + laga mat.

Panta mera

Suhuck. Mitt besök på ICA tog mycket längre tid än beräknat.. I kön till panten hamnade jag bakom två personer som hade tre säckar med tomburkar.. Tror att de var uppe i en sisådär 150 spänn bara för burkarna när jag äntligen fick panta mina fyra burkar :) Haha.

Nu disk, sen blire dokumentären om Victoria Beckham på trean.

Keane - Somewhere only we know


Boktips

På fredag är det ynka två veckor kvar tills vi åker! AAAAH! Jag är fortfarande i valet & kvalet huruvida jag ska beställa en ny bikini tills dess eller inte..

Just ja! Jag behöver boktips. Pockets vill jag ha, gärna många olika genrer.. Jag gillar
Magdalena Graafs bok, funderar även på att klicka hem den som mamma läser. Verkar riktigt bra! Men mer tips vill jag ha :)

Nu ska jag piffa till mig, sen gå & handla lite mat. Sen blir det storstädning iom. att Micke väntar besök ikväll. Ciao!

Året som gått

Argh, jag blir upprörd när blogg.se inte funkar i Firefox. Anyhewww, jag ska sammanfatta året som gått nu!

29:e januari började jag en butikssäljarutbildning via Arbetsförmedlingen på Esplanaden i Sundsvall. Det var otroligt pirrigt i början för mig som var (& är!) ny i stan & tusen tankar for genom huvudet.. "Vad kommer de tycka?, kommer de förstå vad jag säger?".. osv.osv. I själva verket smälte jag in otroligt bra i gruppen, de allra flesta hade precis som jag själv precis gått ut gymnasiet & var väldigt osäkra på vad för slags jobb som skulle passa dem. 5 plågsamma månader blev istället till 5 otroligt roliga & givande månader.

30:e januari var jag på arbetsintervju till kasinot för en tjänst som dealer. Jag minns att jag var jättejättenervös när jag stod där utanför & väntade på att få bli insläppt & intervjuad.. Trots det hade jag jätteroligt på intervjun & gick därifrån väldigt förhoppningsfull.
Några dagar senare blev jag uppringd av personalchefen som berättade att det hade gått jättebra för mig i testerna & erbjöd mig jobbet. Efter en massa om & men & samtal mellan mig & skolan & Arbetsförmedlingen så fick jag till sist ringa upp & tacka nej till jobbet.

27:e februari skrev Micke & jag kontrakt på en lägenhet nere på Snickaregatan, alldeles ovanför Bergsgatan. Det kändes som en lättnad att hitta något som var bara vårt efter att ha bott hemma hos hans föräldrar i ett halvår. Läget var dessutom otroligt bra, både för mig som pluggade nere på stan & för Micke som jobbade på Big Boy. Trist nog var skicket på lägenheten inte det bästa & vi hade stora kartonger med mina prylar som stod överallt i lyan, pga. att det helt enkelt inte fanns plats för dem.

24:e april blev jag uppringd av personalchefen på kasinot som denna gång erbjöd mig en tjänst i kassa/ reception. Snacka om att jag blev glad :)

Sommaren försvann lika fort som den kom. En tur till Helsingfors, två till Åland, Micke fick nytt jobb & vi köpte bil! Annars blev det mest bara jobb.

1:a augusti flyttade vi in i en lägenhet i Midälva, precis innan Nacksta. Nya lägenheten är helt otroligt bra planerad med stora, luftiga rum & utsikt mot en mysig innergård. Från kokvrå till ett stort kök med jättemycket plats, från ett fönster till fyra stora + en balkong, från trasiga plastmattor till parkettgolv.. Aja, ni förstår :)

Hösten har också präglats av mycket jobb. Någon tur hem till mamma & pappa har det blivit, diverse nya köp till lägenheten samtidigt som planerna på vad vi vill ha härnäst alltid finns kvar. Soffa, säng eller dator? Dessutom har ju nedräkningen till Thailandsresan börjat.. En resa som jag för exakt ett år sen absolut inte trodde skulle bli av för våran del.
Snabbare internet har vi unnat oss nu också, skönt att kunna varva bio eller hyrfilm med nåt från datorn!

2007 kan jag sammanfatta som ett mycket bra år på många vis!
Vi får hoppas på ett ännu bättre 2008, right?