No amore

Jag ser ett mönster.
Varje år är det någon katastrof till blivande popstjärna som verkligen underpresterar & nu har bannemig Rabih varit med i en sisådär 10-20 program för mycket. Usch, vad pinsamt att han inte ens hängde löst :/ Är det alla Johan Palm-diggare som har hittat en ny gullegris måntro?

Nog med Idol. Nu ska jag gå & tvätta mig, för imorgon ska vi upp tiiiidigt, tiidigt. Jomenvisst, 05.45 ringer min väckarklocka imorgon.. Sov gott, hörrni. Så hörs vi när vi är tillbaka från vårt äventyr till Täby & Norrtälje.


Nattinatt!

Come fly with me, let's fly, let's fly

Hahaha, det första jag kommer att tänka på när jag loggar in på blogg.se: "I AM YOUR BROTHER, YOUR BEST FRIEND FOREVER.." :) You gotta admit it's catchy!

Kollar med ett öga på Bonde söker fru, men egentligen funderar jag på att dra igång ett avsnitt GG.
Åh, nu hittade jag en julplatta med Frank Sinatra på Spotify.. "Let it snow" är en given favorit! Nån annan som också gillar Sinatra? :)

Imorgon ska jag ringa ett JÄTTEVIKTIGT samtal. & jag får inte skjuta mer på det nu. Ringring, hur svårt kan det vara?.. Nee, just det!

Förresten, vilken jäkla otur jag hade idag när jag cyklade till & från jobbet! 5 minuter efter att jag började cykla från vardera hållet började det spöööregna. Hoppas på sol till i helgen!

I am your brother, your best friend forever

 

HUR HAR JAG KUNNAT MISSA DETTA KLIPP?!

Hahahaha!


Bu!

Jag hittade den sötaste Halloween-tårtan & efter lite granskning av receptet visade det sig att tårtan är nånting heeelt i Mickes smak ;) Morotskaka med glasyr av philadelphia & kesella - muuuums.. Kanske man skulle svänga ihop en tårta till Halloween för första gången någonsin..?

 

Hur söt är inte denna?

Bild från alltommat.se

En alldeles underbar söndag

Det finns en speciell författare som får mig att vika mig dubbel av skratt, oavsett om jag sitter hemma i soffan eller ligger i en solstol vid hotellpoolen i Thailand. För när hon får till en text får hon till den BRA! Jag pratar förstås om Martina Haag, vars krönika jag precis läste på aftonbladet.se. & åter igen fick hon mig att gapskratta! Vilken brud :)
Gå in & läs hennes krönika ni också!

Nu ska jag knåpa ihop ett mess till Camilla, sen kanske det blir lite Gossip Girl.

& för att skryta lite så har jag en hel plåt med nybakad äppelkaka i köket :) Smarrigt!

Sheepdog

Åh, vilken bra kväll :) Förutom musik med varierande kvalité så har jag träffat Inger, Jens & Simon. Mina kära gymnasievänner som jag inte har sett på länge! Dessutom träffade jag en gammal fritidsledare som inte har sett mig sen kanske fjärde klass (nästan 15 år sen alltså!) - döm av min förvåning när han kände igen mig DIREKT med namn & allt! Aaah, vad paff jag blev! Summa sumarum, både Micke & jag har haft det väldigt bra!

Nu har klockan slagit tolv & jag ska nog ta & hälla upp lite chips & gotta mig efter en lång dag. Ska passa på & söka efter nya GG & Heroes-avsnitt också. Jag hade en liten klump i magen imorse & var fundersam på hur det skulle gå med allt, men det känns skönt att det har löst sig nu.

Nee, nu blir det slappetid.
Ha en fortsatt fenomenal lördagkväll, det ska vi ha ♥

Pokerface

Åh, jag saknar Micke! Tur att han slutar om 2½ timme :)

Jag har nu varit vaken i 3½ timme & lyckats prestera.. ingenting! Baaara en massa surf & så lite frukost. Det här håller inte! Nee, nu drar jag strax igång Spotify & sen blir det extreme home makeover. Nästan iaf.. piff, dusch, disk, mer frukost & kanske lite städning om jag hinner.

Sen vid 17-tiden drar vi iväg på Unga Band, en fågel viskade i mitt öra att det kommer bli en lååång kväll. Why? För publiken kommer att få STÅ hela kvällen. Kuuuuul.. & jippot håller på till midnatt. Jisses.

Nu: Lady Gaga. Den bruden är ju gryyym på att sjunga!

Liten flicka har blivit stor

Jag tyckte väl att tösen såg bekant ut ;)

Igår kikade jag på de två första avsnitten från senaste säsongen av 'Heroes'. En av de nya karaktärerna, Gretchen, såg väääldigt bekant ut.. Så jag kollade upp henne på
IMDB!


Jojomän, min intuition stämde! Madeline Zima, som hon egentligen heter, har tidigare varit med i..



THE NANNY!

Åh, så söt hon var! Men hur tusan kände jag igen henne?! :D

It's teatime

Så var det fredag igen & denna helg har vi en del inplanerat! Imorgon ska vi åka & kolla på Unga Band & på kvällen hoppas vi kunna träffa K&R. Senare ikväll ska mamma hjälpa mig & rätta till min hårfärg :)

Innan jag börjar jobba ska jag fixa en kopp té & hinna med ett avsnitt GG också. Har fyllt på förrådet hemma med såväl Lipton yellow label, vaniljté & Willy's chaité. Det ska bli särskilt spännande att få testa det sistnämnda!

Hoppas ni får en finfin fredag :)

Haha!

 

Hahaha, vilken utskällning!


Sooovmorgon

Gomorgon!

Jag har verkligen inte sovit bra inatt. Så därför tog jag ut en lite extra lång sovmorgon, så nu är jag pigg som en mört ;) Snart ska jag fixa lite frukost, det blir nog en smoothie idag med lite annat gott.
Idag ska jag inte göra n å g o n t i n g. Eller jo, kolla på serier som jag missat (Heroes, GG, ANTM..) & det är inte bara några avsnitt heller, så det är lika bra att jag sätter fart nu så jag hinner med några alls!
Förresten, bara jag som inte vet vad sovmorgon är på engelska? Här kommer svaret, lie-in. Aldrig hört.



Lyxigt värre :)

Speed Shopping

Speed Dating är ett bekant begrepp. Men nu har jag hittat ett annat - Speed Shopping!

Igår var en extrem dag.

Men vi hade JÄTTEKUL, jag & pappa. När båten var i hamn 10.15 körde vi så snabbt vi vågade & kunde (med tanke på att det var nollgradigt på vägen) in till Norrtälje, Coop Forum för att hämta ut cash, Willy's för att fylla varsin shoppingvagn med mat, Flygfyren för att hämta tuggtobak & slutligen hann vi även med en tur till McDonald's. HAHAHA, jag har aldrig varit med om ett sånt här tempo förut! Jag säger såhär - inne på Willy's lyckades vi på 45 minuter tillsammans handla matvaror för 2400 kronor.. (!) Jag gick förbi hylla för hylla & bara slet åt mig grejerna :) Väl inne på McDonald's frågade jag tjejen i kassan: "har ni några hamburgare klara?", "okej, vad är det för smak?", "okej, jag tar dem". Speed Shopping när den är som roligast. Det bästa med det hela var att vi hann tillbaka till hamnen 12.30, väl på båten hittade vi inte en enda som vi kände igen från morgonturen :)

Klockan 13 idag ska jag på jobb.
Efter det blir det att sticka hem & piffa till sig, för ikväll fyller ingen mindre än PAPPAAAA år! Tjoho! Jag ska försöka hitta igen vår kamera tills ikväll, så jag kan knäppa lite kort.

 

Ungefär sådär sprang jag med shoppingvagnen igår, haha!

Min mobil lever sitt eget liv

Oj, nu får jag skriva snabbt. Måste nämligen kasta mig i duschen innan sängdags. Klockan ringer 6.30 imorgon..! AAAAH! Jag kommer definitivt vara mer död än levande, men men. Vad gör man inte för billig mat?

Dagens skummaste var när Micke & jag stod & lagade middag tidigare ikväll, då hans mobil ringde. Gissa vem som ringde, om inte min mobil?! Jag hade själv inte ringt honom, utan min mobil låg kvar i jackfickan där jag sist hade lagt den. Trodde att den var ok igen efter att ha blivit översköljd med en halvliter vatten, men tydligen inte. Bra läskigt var det iaf :)

Nee, måste ila. Sov gott, alla!

En resa i matens tecken

Tjoho! Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen & tagit itu med två viktiga ärenden! Har skjutit på dem alltför länge, men nu så. Som belöning blir det ett glas Tropicana juice - utgången sådan också, hehe. Eller ja, i lördags. Därför var den nedsatt från 3,95 till 2,50 när jag köpte den i fredags på Mathishallen. Ja, det är dyrt med mat på Åland!

Appropå mat sticker jag & pappa till Norrtälje på tisdag på en väldigt snabb visit! Vi är i hamn 10.15 & båten tillbaka går 13.00.. Vi har alltså knappa tre timmar att disponera på svensk mark :) Haha! Det blir bara en tur till Willy's, inget annat. Eller jo - kanske vi hinner till McDonald's för lite hamburgare. I MISS MY JUNKFOOD.

 

Min tisdagslunch? Haha!

Cheesier than cheese

Haha, sen vi flyttade till Åland har det blivit lite av ombytta roller i min familj.
Eller ja, liite iaf. Som ikväll, tex; Micke & jag är nyligen hemkomna efter en superbra middag på Dino's & mina päron är ute & partar. De är bortbjudna på grannens 60-årsfest på Hammarbo. "Ring sen när ni ska hem, så kommer vi & hämtar" sa vi. "Äh, vi kommer nog hem på nåt sätt" svarade de. Men! Så kan man ju inte göra! Haha, jag blir ju orolig här :)

ÅÅÅÅÅH, JÄKLA DAVID HASSELHOFF! Han har slaktat en av mina absoluta favoritlåtar - 'California girls', buääh. Jag får kalla kårar, David Lee Roth gör den ju så braaa, den SKA inte vara såhär cheesy! Usch för Hoff!

Justja, jag fick en idé! Det är bara oktober & jag har redan tröttnat på att frysa om öronen.. Jag överväger att skaffa mig en sån här mössa, vad tycks? Bu eller bä? :)


Fröken Wikström har tröttnat på att ha kalla öron :)

It's a miracle!

Micke & jag håller på med finjusteringar här hemma, därför kommer det att dröja innan jag knäpper kort & laddar upp här ;) Tar faktiskt helst alla pics på en & samma gång, aiiight?

Snacka om att jag blev glad idag! En bekant till pappa har en dotter som bor uppe i S-vall & han frågade om vi har nånting där uppe som vi behöver ha hämtat hit! Hallelujah! Vi har nämligen vinterdäcken uppe hos Mickes parents & som de flesta vet så börjar det bli liiite väl kallt på vägarna för att slira runt med sommardäck.. Vilka snälla människor det finns (:

Åh, vad kul! Imorgon kommer K&R tillbaka till stan efter en veckas semester. & storebror med fru kommer hem ikväll efter en weekend i Rom.. Snaaart är det mars, snaaart.. :)

Gäääsp, vad trött jag börjar bli! Kanske dags att tänka på refrängen, har ändå jobb torsdag, fredag & lördag kvar denna vecka. Nighty night!

Electrolux ergospace

Wohoo, Micke & jag har precis testat vår nya dammsugare! Det är en sån där lyxig variant med 13 METER SLADD (hallelujah!) & man slipper dra flera gånger över samma plats för att få det rent. Frågan är bara vad vi ska göra av våra gamla dammsugare, vi har nämligen två stycken över..

Dagens vidrigaste upptäckt - en gammal tetra juice & ett öppnat paket Digestivekex som vi hittade i kartongen till vår ena dammsugare. Det doftade inte direkt som en sommardröm, fyyy :(

Dags att ta itu med lite ansiktstvätt!

 

Electrolux ergospace, vilket spaceat namn :)

Today is a good day

Woho, vilken bra måndag! Har precis ätit en urgod middag med hjärtat, dessförinnan har jag varit på nya jobbet. Jag stormtrivdes verkligen! Det ska bli roligt att fortsätta jobba där :)

Nu hade jag tänkt fortsätta i den positiva andan & baka en sån
här ;) Vilken lyx det är att få en hel hög med rabarber av föräldrarna, dessutom har vi fått en kasse med äppel från min moster. Man tackar & bockar!



Happy!
Bildlänk

Så lägg dig ner & sov, lillasyster

Söndag, sköna söndag.
Premiärlyssnar just nu på Kent's nya singel 'Töntarna'. Den är speciell, men ändå bra på något sätt.

Imorgon börjar jag provjobba på ett nytt ställe, det trasslade till sig rejält förra veckan men nu har det alltså ordnat upp sig! Hoppas att jag får roligt imorgon!

Ikväll har vi ätit äppelkaka hemma hos mamma & pappa, de tar hand om mina söta brorsdöttrar nu när deras föräldrar är i Rom på weekendresa - lyllo dem! Dessförinnan åt vi VÄRLDENS GÖDASTE FISKGRYTA, herregud. Micke & jag måste vara födda till mästerkockar. Hoki i ugn med squash, morötter, purjolök, visp- och matlagningsgrädde, olivolja med chilismak + salt, citronpeppar & torkad basilika. Redan en solklar favorit här hemma! & jag som aldrig tidigare har lagat nån annan fisk än lax..

Jäklar, jag längtar tills nästa gång vi åker till Sverige! Det blir nog Sundsvall nästa gång, måste nämligen upp & hämta vinterdäcken innan kylan slår till på riktigt.

Nee, snart ska det sovas här. Sköt om er!

Ont, det gör ont, det gör ooont

 

Ni kanske undrar vad man lyssnar på för musik på Åland - här är svaret ;)


Hoppas, hoppas

Det är alltid jobbigt när saker ska krocka. Hoppas att det ska lösa sig med båda delar den här gången, hoppas hoppas. Håll en tumme eller två för mig nu!

Sen vi flyttade till Åland har jag fått lite av en ovana på kvällarna som är svååår att bryta; äta en glasspinne, dricka en kopp kaffe med mjölk & titta på tv. Varje kväll, gah! Jag får börja byta ut kaffet mot té ;)

Tittade nyss klart på S12 av ANTM. Varför. Blir. Mina. Favoriter. I. Tävlingen. ALLTID. Tvåa? Why, oh why? Nu kan jag se fram emot S13 istället :)

Ska vara uppe ett litet tag till, men sen måste jag sova. Väntar spänt på ett viktigt samtal imorgon.. Pirrigt!

Vortex & Mustis

 

Igår fick jag reda på att ett av mina favoritband, Dimmu Borgir, har valt att fortsätta utan sin nuvarande basist & keyboardist. Samma band har vi festat med under Tuska-festivalen 2008, ett minne för livet! Jag hoppas att Dimmu kan fortsätta göra bra musik även utan dessa två & att de också kan producera kickass musik i framtiden ;) Jag är glad att jag fick se dem live i somras.

Så ni som inte gillar norsk black metal får hålla för öronen nu!


I'm a svampplockare, yes I am

Nu var det ett tag sen jag sist skrev nåt, dags för en liten uppdatering alltså.

Både idag & igår har familjen Wikström tillbringat eftermiddagen i svampskogen.
"Det här hade jag ALDRIG fått med dig på för några år sedan, Daniela" kläckte mamma ur sig igår efter den första rundan. True, true. Fast att jaga i skogen efter kantareller kan faktiskt vara rätt underhållande, så länge man hittar nånting! Gissar om jag vart avis när både pappa & Micke hittade den ena guldgruvan efter den andra..
Sen kommer då rensningen av svampen, som inte är riktigt lika kul.. Haha, fyy vilka kryp som kröp fram ur våra kantareller! UUUH! Jag som tycker att vanliga spyflugor är obehagliga, vi hittade fästingar, spindlar, sniglar.. Blää.
Tyvärr kan jag inte dela med mig av våra gömställen, men sammanlagt fick vi nog ihop över 30 liter kantareller på två dagar.. Smarrigt! Det kommer att bli en hel del goda stuvningar hos oss under hösten -09..

 

Riktigt såhär söta var inte sniglarna som kröp fram ur våra nyplockade kantareller..