Walk-in-closet

Tjoho! Idag fick Micke & jag nycklarna till lägan :) Ikväll började vi flytta in saker & fyfaaan vad fint vi kommer att bo! Får faktiskt en egen liten walk-in-closet :) Ja, man tackar. Har redan börjat planera var jag ska ställa skohyllan, smyckeshanden.. Blev inte bättre heller av att se 'Sex and the City'-filmen igår.. :)

Nu snart ska vi sova, sen upp imorgon & fortsätta packa. Har även en hel del adressändring att fixa!

Nighty night.

At last

Ikväll - möte. Imorgon & två veckor fram - ledigt. Vad ska jag göra? Tanken på att åka till Åland för ett par dagar är himla lockande.. Eller dra till Sthlm? Eller bara vara hemma & pyssla i nya lägan.. Oh well, får nya schemat ikväll så vi får väl se.

Imorgon börjar flyttstädningen här hemma, hittills har vi bara småpackat lite grann.. På fredag kommer mamma & pappa, då ska vi helst vara färdiga, pjuuh.

Dumma, dumma dator. Om jag kommer åt anslutningsknappen (som råkar sitta preciiis bredvid Caps Lock & Shift) så stängs nätet av & jag kommer inte in igen, utan att starta om allt. Irriterande? Ja tack.

Btw, dåligt med kommentarer på sistone! Kommentera, folk!


Etta James - At last
Mysig låt!

Get Carried away

Vet inte om jag tipsat om den redan, men för nån vecka sen såg Micke & jag en gryyymt bra film, "The Bucket List" heter den. Jack Nicholson & Morgan Freeman är båda helt outstanding i denna!

Vaken sen två timmar, det blev på toook för lite sömn inatt. Aja, tar igen det imorgon istället (:
Nu har jag fått tag på Sex and the City-filmen, så den ska ses väldigt snart! Saknar Micke otrooooligt mycket, så en filmkväll ikväll hade inte varit helt fel.
Men jobb ikväll & imorgon it is. Möte på tisdag också, sen är jag ledig resten av veckan då vi ska FLYTTAAA! Snacka om sweet :) Bilder kommer absolut efter helgen!

Dags att piffa till mig lite, sen ska jag upp & läsa tidningen!
Trevlig söndag alla!

Jam & vissling

Min dygnsrytm är helt åt skogen igen. Vaknade strax efter 07 imorse & jag kunde verkligen inte somna om då jag var jättehungrig. & vad hände efter frukost? Joo, jag blev piggelin :) Såklart.
Nu ska jag försöka mig på att lägga mig & sova 1-2 timmar.. Ska orka med nattpass ikväll inkl. en timmes extra jobb då vi vrider tillbaka klockorna inatt.

Invigde min nya ansiktskräm imorse, köpt på Kiehl's i Sthlm. Alldeles fabulous!
Svärmor & jag åkte därefter på en snabbvisit till Arken i Birsta, där Sundsvalls Djurhem hade adoptionskatter :) Ååh, så fina de var! En kisse tittade på mig & jaaaamade, i mina öron lät det som "vill du inte haaaa en söt liten kisse?" :) & sen att butiken även har världens sötaste minipapegoja som busvisslar & trallar om vartannat fick mig bara ännu mer att tänka på att man kanske skulle skaffa husdjur :)

Just ja, sova var det.
Nattinatt.

En krona plus

Jag har troligen gjort världens sämsta bokaffär.
Jag & köparen kom överrens om ett pris inkl. porto. Iom. att jag igår inte tänkte mig för & gick med på att betala för försändelse + att portot blev 11 kr dyrare än vi tidigare kommit överrens om hos ombudet kommer jag att göra en vinst på EN KRONA! Skrattretande, jo tack :) Nästa gång ska jag göra en bättre deal, I promise.

Tvätten är klar om en kvart, sen ska vi nog traska till ICA & handla nåt gott att äta :) Vad vet vi ej ännu, kanske vi ändrar oss & drar till Sibylla? Vi får se.

Dags att fixa mig iordning, hämta tvätt & sen gå till svärföräldrarna & kolla på Mickes lillebrors nya bil!
Syns!

Seriöst?

Det här är det dummaste jag läst på länge.

För att ta itu med handeln av svarta börsen-biljetter tänker nu Ticnet AUKTIONERA ut biljetter SJÄLVA.
Hur kan man kläcka ur sig ett sånt förslag? Eller är det bara för att de ser världens möjlighet att tjäna pengar genom att äga marknaden.. Men vem kommer att ha råd att gå på konsert i framtiden när biljettpriserna skjuter i höjden?

Det finns redan många bra lösningar som folk har skrivit ned i kommentarerna på sidan, men denna var bara idiotisk. Varför inte lagstifta om det / se över arenorna som finns istället för att gnälla över att "biljetterna är alldeles för billiga om man ska se ur marknadsprissättning" / släppa biljetter med namn & personnummer på / låta Live Nation vända sig till ett annat företag än Ticnet?

Usch, vad sur jag blir på sånt där.

The voice of hip hop & rnb

Imorse vaknade vi kl. 7 & fröken kunde inte somna om. Nee, det var bara att kliva upp :) Jag började fundera "hm, vad gör alla andra som är uppe den här tiden?" eftersom jag oftast bara kliver upp den tiden för jobb. Slog mig ner i soffan & slog på "Vakna med The Voice". Precis ett morgonprogram i min stil, "Nyhetsmorgon" funkar inte längre.. Sorry.

Funderar på att göra en repris imorgon, fast med en inklämd powernap där på eftermiddagen (jobbar ju faktiskt natt då!)

Nu? Disk, handla på ICA, matlagning & en massa tédrickande ikväll.
Ska fundera lite på om jag ska lägga in min skinnkjol till försäljning på tradera, ingen mening med att ha den hemma om den ej kommer till användning :) Eller kanske nån av er är intresserad?
Såhär ser den ut, strl. 36.

Black Adder

Snart dags att sova..
Tidigare ikväll har jag åter svängt ihop en middag baserad på enkla ingredienser hemma. Currykyckling med wokgrönsaker & ris. Riktigt mumsigt, om jag får säga det själv ;) & såå skönt att slippa gå & handla varje dag!

Ett avsnitt av "Svarte Orm" blir det först! Undrar hur långt vi kom när vi plöjde igenom DVD-boxen.. Gryyymt bra är den iaf!

Later alligator.

Killswitch Engage - Rose of Sharyn



Vilka bra minnen vi har med denna låt från Tuska i somras.. Grymt kul att träffa bandet på hotellet också :)
"It won't be long, we'll meet again"

elskling.se

Idag har jag:

- Diskat
- Flyttpackat
- Lagat matlådor bestående av rester
- Bakat en vitchokladkladdkaka

Allt det utan att känna mig ens en gnutta trött :) Jisses!

Testa
elskling.se ni också! Märkte först nu att vårt elpris är alltför dyrt, så jag ska byta så fort vi flyttat in i nya lägan. Praktiskt med såna sidor :)

Innan bed time ska jag läsa lite har jag tänkt :) Så mysigt så!
Nighty!

Överskottsenergi

Måndag igen då & jag är i fixartagen här hemma. Har börjat flyttpacka & lyckats tömma skafferiet & badrummet på det mesta. Lämnar kvar lite mjöl & sånt, måste ju unna mig att få baka lite också :)

Har precis diskat undan en massa & skurit upp en ananas som sjunger på sista refrängen :) Ska alldeles strax värma upp lite soppa från igår (
Findus soppor är guld värda, bara att värma på spisen eller i mikron - klart!) Har världens överskottsenergi, så det skulle inte förvåna om jag fixar lunch till imorgon/bakar nånting gott därefter.

När jag städar vill jag helst lyssna på NRJ, trots att jag föredrar Bandit & P3. Konstigt :)

Rebtel

Har precis skickat iväg två mail till köpare av min gamla studentlitteratur. Shit, jag är verkligen seg med att skicka iväg sånt, men så råkar det vara första affärerna jag faktiskt gör på Internet också. Man lär ju sig allt eftersom.

Nu är jag ledig måndag-onsdag. Bara jobb torsdag & söndag nästa vecka :) Soft!

Idag har jag fått upp ögonen för 'Rebtel', en metod till billigare utlandssamtal via mobil. Lyssna på en pratande förklaring
här, låter nästan för bra för att vara sant eller hur?
Fast i nuläget betalar jag hela 3,40 kr /p.m. till finsk mobil, helt gaaaaalet dyrt..!

Om två helger kommer mamma & pappa hit :D Ååh, vad roligt det ska bli! Den är den helgen vi ska börja flytta över det mesta av våra prylar till nya lägan.. Bara jag & Micke har sett den so far, så det ska bli spännande när allt är klart!



Thailändsk morgonfrukost! Visst var äggen fina? Pillren på sidan togs på mammas order, de räddade oss undan alla skumma bakterier från att ta kål på magen!

Jag ringer på fredag

Jag klarar verkligen inte av "Stjärnor på is", så i protest kollar jag på "Dansbandskampen" istället. & så är ju Peter Settman en suverän programledare! En hel del falsksång ikväll dock..

På tal om musik sitter jag & väntar på att min snygga hårdrockare ska komma hem från rep. Senare blir det tacochips + guacamole från middagen igår + Fanta = inte helt fel! Som grädde på moset: 'The Bucket List' med Jack Nicholson & Morgan Freeman! Verkar bra :)

No good

Sicken perfekt fredagkväll vi har haft. En runda till ICA & handlat hem massa gott, tacos till middag (verkligen huuur jävla gott som helst med hemmagjord guacamole, gräddfil, såna där platta tacoshells, tomater & gurka) & så 'Idol' på tv.

På tal om 'Idol', är det inte skrämmande låg nivå på deltagarna denna säsong? Loulou, Johan, Lars, Robin B.. Ingen av dem sjunger alls särskilt bra.

Nee, dags att sussa. Upp tidigt imorgon för utbildning!
Later.

Världens godaste lunch

Muuums, har precis avnjutit världens godaste lunchlåda.

Här har ni receptet :)

Snabbsagne

400 gram nöt- eller lammfärs

2 msk olivolja

500 gram pastasås på burk

4 dl lätt-crème fraiche

200 gram riven ost

1 st paket färska pastaplattor

0,5 dl riven parmesan

salt och peppar

Tillagning:


Så här gör du:
1. Sätt igång ugnen på 200 grader.
2. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna och fräs färsen på medelvärme. Rör om hyfsat flitigt tills all färs är mycket lätt brynt.
3. Häll i pastasåsen, rör om och fortsätt värma. Smaka av med salt och peppar. Ta av värmen.
4. Blanda crème fraichen med den rivna osten (inte parmesanen). Salta och peppra lite lätt. Bättra gärna på kryddningen med örter/vitlök/chili.
5. Ta fram en medelstor långpanna eller ugnsform.
6. Skölj ett par pastaplattor i varmt vatten så att de mjuknar lite och bottna långpannan/formen med dem. Fortsätt med ett lager köttfärssås, sedan sköljda pastaplattor, ett lager crème fraiche och ost, pastaplattor, köttfärssås, pastaplattor, ett tunt lager crème fraiche och ost toppat med parmesanen.
7. Baka 20 minuter i ugnen. Brassa på sista minuterna om lasagnen inte hunnit få fin färg.
8. Servera med en sallad.

Istället för creme fraiche hade jag i två paket matlagningsgrädde. Tror att den perfekta ostblandningen är med en av varje!
Parmesan bytte jag ut mot riven gratängost & den rivna osten i lasagnen var tex-mex ost. Båda finns att köpa på påse!
Nästa gång ska jag testa & smaksätta köttfärsen med en tacokrydd-påse.. Smarrigt!


Plugg till våren?

Nu har jag tagit itu med mitt sug efter att börja plugga! Igår kväll anmälde jag mig till två kurser på Mittuniversitetet till våren, Organisation & Marknadsföring / Redovisning & Ekonomistyrning :) Kul!

Haha, hade hur mycket som helst att göra före jobbet imorse. Samtal till pappa, snacka med Micke & sticka via Statoil för att köpa ny tandborste! Inte ofta jag handlar tandborste där..

Snaart hem & laga lasagne!

So much to do

Haha, roligt att se på både Nyans & Ålandstidningens hemsida vilket intresse det är för brorsan!

Annars då? Ledig imorgon, ska vara hemma & ta hand om min fina sambo som är sjukis. Sprang till ICA idag & handlade en jättestor godispåse till honom, himla uppskattat var det :)
Ska även fixa lite med Alfa-kassan imorgon.. & diska, gäsp. Hoppas verkligen att nya lyan har diskmaskin! Förresten så ska vi köpa de tidigare hyresgästernas tvättmaskin, ska bli soooft att slippa springa upp & nerför alla trappor med tvätten!

Over & out.


Isn't she precious

Morning, morning!

Försöker vakna efter att ha sovit dryga 12 timmar.. Det känns lite som att vandra runt i en dimma just nu :)
Ska strax ta itu med lite småplock här hemma, sen blir det nog en runda ner till Coop & fixa lite mat till kvällen. & ikväll jobbar jag natt, sådeså.

Slänger upp en av mina absoluta favvolåtar ^^ Såå grym röst!
Trevlig söndag!




Is'nt she loooovely, isn't she woooonderful..

AC/DC

HURRA, HURRA, HURRAAAA! VI SKA SE AC/DC I GLOBEN :)! DET KOMMER BLI SÅ JÄÄÄKLA ROLIGT!

Synes i Stockholm/Globen, duuudes.


Thunder, nanana na nana nana..

In the waiting line

Morning!

Yrvaken sitter jag i kö på ticnets hemsida i hopp om att helst få slippa in INNAN alla biljetter är slut. Om biljetterna SKULLE hinna ta slut blir det förmodligen ingenting för egen del, ingen vits att leta biljetter i andra hand tycker jag.

När jag är klar med detta blir det nog en runda till staden eller Birsta. En fika på Wayne's skulle inte sitta helt fel :)

Wish me luck!

Don't Hassel the Hoff

Vilken jäkla bra fredag jag har haft!

Micke tipsade mig om en gammal goding, som jag glömt/förträngt, med allas vår Hoff.
Så Miia, this one's for you!



Nån förresten som orkar räkna hur många gånger han sjunger "looking for freedom"? För det gör inte jag :)

Bengt & Lotta

Jävlar anamma! Jag kan säga såhär, det var värt att stressa med boken under hela gårdagen (japp, jag hann klart!) såhär med facit i hand. Utbildningen idag med Bengt (jag finner det fortfarande smålustigt att hans namn är en bokstav ifrån min pappas) & Lotta var gryym! Ser fram emot nästa tillfälle som tusan, har nu en massamassa papper att renskriva först!

Snaart är klockan 21.30, tjoho! Tror jag ska ringa Mickes mamma snart.. Kanske hon kan komma & hämta mig? Inge vidare att traska upp till Södermalm i mörkret :/

Ha en strålande fredagkväll allesammans :)


Nattligt bokmaraton

'Du är vad du äter', 'Lyxfällan' & 'Jay Leno show' är snart avverkade. De två första har blivit sämre, gillade 'DÄVDÄ' mycket mer i början när de hade med personer som verkligen behövde hjälp, gav tips på morgondrinkar etc.. Nu känns det uttjatat, blir inte direkt roligare av att man slänger in lite svenska celebriteter. 'LF' var mycket bättre med Charlie & Mattias, får inget riktigt grepp om de nya programledarna. Oh well.

När 'JLS' är slut ska jag lägga mig & läsa vidare på boken till utbildningen imorgon, 70 sidor kvar. Pust. Men det måste göras, så är det bara. & imorgon missar ni väl inte trean kl. 21.30? Nää, tänkte väl det :)

Ska kolla H&M en sväng först, hihi.
Gonatt på er!

Perfa!

Det kan nog inte bli bättre! AC/DC kommer till Sverige i februari & pappa fyller år i oktober! Gissa om jag ska försöka fixa biljetter till honom? :) Hoppas, hoppas, hoppas att sidan inte bli överbelastad..
Kommer ihåg när jag skulle försöka få tag i kläder från Viktor & Rolfs samarbete med H&M, när jag väl kom in på hemsidan efter några timmar var 90% av kollektionen slut. Tack för den, liksom.

Snart slutar jag, då ska jag hem & fixa bakpotatis med skagenröra till middag! Mums!

Terry Fator

Hoppas alla haft en bra dag!
Sitter & kollar på 'America's got talent', finns en buktalare med som jag håller på :) Så sjukt duktig, önskar att jag också kunde buktala & imitera kända röster.. Det som gör numret ännu bättre är att han kan buksjunga.. Aja, ni får kolla själva!

Strax är programmet slut, ska då lägga mig & läsa en stund. 170 sidor kvar.. pust. Imorgon blir det jobb igen, rise & shine med andra ord :)

See you!
& kolla dessa med Terry Fator, buktalaren jag skrev om.





Living-utförsäljning

Snartsnart dags att lägga sig & läsa boken. Gah, jag gillar inte deadlines på böcker. Känns som att vara tillbaka på tyskakursen i Uppsala.. "tills nästa vecka sa ni ha läst den & den boken.. nån av er som köpt den redan? ingen? nähäpp.." Oh well, tur att den inte är så lång.

Inredningsbutiken Living började sin utförsäljning idag, förstås gick jag också dit & kollade sortimentet :) Nästan allt med Lexington, SIA & Pilgrim var borta (typiskt!) så det var bannemig inte helt lätt att fynda. Men två små presenter till Angelica & Madde lyckades jag iaf fixa! Finfina båda två ^^

Måste ge mig ut nån dag & spana efter ny mobil. Den jag har nu är inge bra alls. Emellanåt så bryts samtalet & man hör inte vad personen i andra sidan luren säger. Nån som har tips på nån bra & billig? Behöver egentligen ingen kamera på den heller..

Gladatassen.se

Denna vecka började med läsning i ett gammalt nummer av Ålandstidningen. Hittade däri en annons om hundfotografering på butiken Zooligan :) Sist Micke & jag var inne på butiken var det två stycken pomeranians där som skulle få klorna klippta.. Guuud vad jag tittade, hihi! Min favvoras!

Jobb tisdag, onsdag, torsdag & utbildning på fredag. Så har jag helgen ledig igen :) Sicken lyx!

Nää, om man snart skulle ta & gå iväg till ICA med tomflaskberget vi har hemma.. Men jag ska nog äta lite först, rester från gårdagens kanonmiddag blir det. Muuums :)!

Give me your hand

Så var man tillbaka vid datorn igen efter en brutalt rolig helg.

Jobb i torsdags + fredags. Var därför galet trött igår morse, men iväg på ärenden kom vi. På Åhléns köpte jag en underbart bra smyckeshand som i pincip alla mina halsband nu hänger på, att jag inte tidigare tänkt på att skaffa nåt sånt :)
På kvällen blev vi bjudna på middag hos Mickes föräldrar, järpar, som Micke var med & fixade, med potatis, svamp & gelé. Det bara smalt i munnen!
Vidare mot lägenheten där det vankades förfest med två av Mickes polare. Hade siktet inställt på att gå till O'Learys lite senare, men en fullsmockad krog & en småtrött fröken var ingen bra kombo. Istället drog vi till Irish & Max, nattamat är viktigt!

Vad har vi gjort idag då? Vaknat, gått till ICA, ätit middag (damn, min man är bäst på att laga mat! Ikväll lagade han kycklinginnerfilé med gräddsås & ris, suuuper!) & kollat 'Fun with Dick and Jane' som var sådääär.


Micke & jag igår kväll!


Min smyckeshand! Fin va?

Sen måste jag ju tipsa om den nya 'Singing Bee'-reklamen där brorsan är med! För er som inte alls vet så är det han i svart skjorta :) + att han & Merlyn faktiskt syntes i publiken i 'Parlamentet' ikväll. Grymt roligt! Så nu är jag i princip kändis.

The raindrops keep falling

Spöregnet bara fortsätter. Micke & jag trotsade dock ovädret tidigare idag & drog till stan för att hämta lite krubb från Subway. Jääättegott, dock måste jag komma ihåg att byta ut dressingen till nästa gång.. För stark.

Om en kvart drar jag iväg på jobb, att köra bil ser jag inte fram emot. Måste komma ihåg att köra igenom stan & inte mot viadukten som blev översvämmad redan igår..

Sugen på att börja plugga till våren, men den inriktning jag vill ha finns inte här i stan, tyvärr. Kombinera plugg med jobb vore ju inte fy skam..

Btw, såg klart ANTM season 10 igår. Det var inte rätt tjej som vann, höll på hon som kom tvåa. Mer än så ska jag inte säga ^^

Kanske man skulle ta & fixa sig? Ha en trevlig kväll!



Önskelistan är påbörjad

Haha, ojdå. Såg att det skulle vara driftarbete på blogg.se inatt mellan 01 & 04, lika bra att blogga nu då.

Såg alldeles precis klart ett avsnitt av ANTM, det blir ev. ett till innan vi ska sova. Sen vill jag läsa lite ur boken också :) Just ja, har en till bok som jag måste läsa också, har en deadline på den. Inte glömma.

Har förresten en lite tidig önskelista till tomten, om han nu läser..
- En lång, snygg, mysig & ej stickig kofta med knappar. En sån måste finnas nånstans..
- Smyckesträd från Åhléns
- En resa till Thailaaaand!
- Prenumeration på Elle

Vi börjar med det :)



Nää, en resa dit vore inte helt fel..