Big nono till morgongympa på Stora Torget!

Måndag igen & ny vecka. Sitter hemma & njuter av en ledig timme innan jag ska äta lite tacos & dra iväg på jobb. Vi har varit igång sen 10-tiden imorse, men först nu är det tomt på agendan. Solen skiner utanför (igen!), men inte riktigt så starkt att jag vill traska ut & sola. Nee, mer än såhär ska det minsann krävas för att jag ska orka odla lite fräknar på nosen.

Ajustja, Gatufesten drar ju igång idag också. Det är svårt att missa den, bor ju faktiskt 100 meter från Stora Torget :) Så nog ska vi få höra musik denna vecka, var så säkra. Dock får de klara sig utan mig där i år, jobbar 5 nätter den här veckan..
NOOO, såg nu på deras hemsida att kl. 10 (!) på onsdagmorgon drar de igång Gold's Morgongympa. Borde det inte vara olagligt med sånt den tiden? Särskilt morgonen efter att vissa har jobbat natt.. Aja, ni vet vem som ringer snuten.. :)

Tjingeling!

Angående 'Confessions of a shopaholic' så var den inte alls särskilt bra.. Rätt fjantig faktiskt. Igår tittade vi på 'Monsters vs. aliens' - inte heller den var något att hänga i hatten. Nån har sett en BRA film på sistone?

Söndagslyx med hallonsoda

Tjenamors! Vi har haft en lugn kväll med godis & hallonsoda, troligtvis lägger vi igång en film om en stund också. Jag är lite sugen på att se 'Stardust', kollade runt lite & såg att den tydligen ska vara ganska bra? Om det skiter sig med den kollar vi på 'Monsters vs. aliens' istället. Blir nog också bra ;)

Hoppas allt är bra med er & att ni haft en bra helg! Imorgon är jag leeedig på dagen ---> Sol på bryggan! Måste få tag i någon bra pocket innan dess! Btw, Hemmakväll är ju smått fantastiska som säljer hallonsoda på 1,5 liters flaskor. Annars är jag van vid att bara dricka sånt ur 33 cl's.. Lyyyx.

Gotta go!

Not my cup of tea

Igår provade jag nya Marabou Sommar med jordgubbar. Vad jag tyckte? Njäääe, den är lite väl söt & jordgubbarna smakar lite skumt. Men den blir faktiskt bättre efter ett tag i kylen (kanske för att man inte känner jordgubbssmaken då..?) Nån annan som testat? :)



Marknadsvisa

Idag sitter jag inomhus hela dagen. Länge sen jag sist gjorde det, men äh. Det kommer fler soliga dagar, iaf om man ska tro på tv4's väderprognos!

Tycker så synd om min Micke som är sjukis, jag hoppas att han kryar på sig lite idag!

I brist på böcker att läsa när jag ute & solar har jag igen börjat på Mia Törnblom's "Självkänsla nu" som är mycket bättre än jag först trodde. Hon är inte så dum hon där Mia!

Åh, vilken nostalgisk sång jag hittade igår! Nämligen min favorit från musiklektionerna i mellanstadiet :) Vet inte med er, men jag tycker att sista versen är rätt brutal.. Aja, Camilla - this one's for you!

Marknadsvisa

Och bonden for till marknaden med kärring, häst och trilla,
med plommonstop och randig väst och nyinstoppad prilla.
Och hästen gick så sakta så att trillan den stod stilla
och bak i vagn' satt kärringen med vårtor och med skägg
och ruva som en höna över elva lådor ägg.
Kör fortare, skrek kärringen, det skymmer över taken.
Du ser väl själv att hästen din han är ju knappast vaken,
så letade hon fram en nål och stack den uti kraken
och hästen vakna opp med ens och satte av i sken.
Det gick i vilda svängar över stock och över sten.

Kör saktare, kör saktare, skrek kärringen, jag tror att
vartenda ägg vi äger löper risk att gå förlorat!
Men gubben hörde ingenting, han hade alltför stor hatt
och hästen hörde ingenting och om han hade gjort
så skulle han i alla fall ha sprungit lika fort.
Och gubben skrek till kärringen: nu sitter vi i klämma,
det hade varit bättre om du låtit mig bestämma.
Det hade varit bättre om du hade stannat hemma!
Knappt hade han väl sagt det förr'n dom krascha mot en vägg.
Det blev en enda röra utav folk och fä och ägg.

Men när dom kom till marknaden så sålde bonn sin kärring
för åttifyra kronor till en kärlekskrank beväring.
Det räckte till ett kilo snus och stadshotellsförtäring,
allt efter det han hade köpt en gammal grammofon
och en raspig 78:a utav märket Parlophone.
Men när han kommit hem igen då snubbla han på katten
och föll med grammofon och allt på näsan i rabatten.
Han föll så dumt att huvet hans det fastnade i tratten.
Nu sitter han i stugan sin med huvet i en strut
och aldrig tar han mot besök och aldrig går han ut.

Han slakta hästen sin och trillan högg han upp till späntve'.
Hur gick det då för kärringen, jo, efter vad som känt e'
så fick hon jobb som kocka uppå Hallands regemente.
Av alla spruckna äggen gjorde hon en omelett
så stor att hon fick ett diplom och en förtjänstplakett.

King of pop

'The King of Pop' har lämnat oss. R.I.P!



Michael Jackson - 'Stranger in Moscow'
Obeskrivligt bra låt.

Det blir en dag i hamnen

Snygg förstasida hos blogg.se! Vet inte säkert om den är bättre eller sämre än den förra versionen, men snygg är den iaf!

Nu ska jag göra er imponerade! På en timme har jag klivit upp, klätt på mig, ätit frukost, diskat, gått igenom alla bloggar på bloggkoll, duschat, skivat falukorv till middagen, borstat tänderna & tvättat ansiktet. Inte så illa pinkat tycker jag själv.

Nu ska jag plocka undan lite här, sen går jag via ICA & handlar lite fika (rimrimrim!) för att sedan sätta mig i hamnen & läsa en bok, precis som igår. Även ikväll blir det jobb till 01, så är jag ledig imorgon istället. Yey!

Såg nu när jag loggade in att
Sofi Fahrmans lägenhet är till salu.. Jag gillade garderoben, köket, badrummet.. ALLT! Vad tror ni, nåt för oss? Nee, nu drar jag.. Tjipp!

Datorhaveri

Suck. Lill-Acern fick fnatt imorse & hela skärmen blev bara skit. Inge vidare alls faktiskt, väntar som bäst nu på att Media Markts support ska höra av sig.. Fast, jag slog ju igång den för en stund sen & den verkar ju funka helt ok nu.. Pepper pepper, take in wood :)

Om tio min traskar Micke iväg på jobb, men jag börjar först en timme efter honom. Därför ska jag åter traska ner till hamnen med en handduk & en bra bok för en liten solstund. Ska bara ta ett glas jordgubbssaft först, sååå gott!



Såhär såg den ut imorse. Lilla Acer, vad har jag gjort med dig? :(

Fotboll & Ahlgrens bilar

Slänger iväg ett hej innan jag skyndar vidare till soffan & u21 em.. Gillar inte att kolla fotboll när landslaget spelar, men u21-gänget är ju hundra gånger duktigare än Källström & co.!

När matchen är klar ska vi kolla på film, har äääntligen fått tag i 'Confessions of a shopaholic'. Wohoo! Om vi orkar blir det även 'Australia' efteråt, fast det lutar åt att vi kollar tv istället.. Ni får veta senare vad jag tyckte!


Bild

Ananasfrosseri

Vilken lyx att börja dagen med färsk ananas, mackor & blåbärsté. Stackars Micke som hade en alltför tidig uppstigning, men som tur är slutar han redan vid 16 idag :)

Snartsnart ska jag fixa mig iordning, sen blir det nog en promenad ner till hamnen & lapa lite sol (om den ens är framme?).
Ha en finfin tisdag alla!

Åland tur/retur

Nununu är det dags för lite uppdatering igen.
Vid 19-tiden ikväll anlände vi till Sundsvall igen efter en 5 timmars bilresa från Grisslehamn. Visst är vi duktiga som orkar resa så mycket? Alltid lika trist att åka ifrån mamma & pappa, men men. Vi kommer förhoppningsvis snart tillbaka igen!

Vad har vi gjort på sistone då? Fiskat, varit på roadtrip runt Åland (pappa är allt rolig han!), ätit världens bästa trio- och päronglass, utmanat John & Ansku i vänd tia & clover eight, solat på mamma & pappas altan samt gullat med sötaste Angelica! Åååh, vad hon har vuxit sen sist vi såg henne!

Nu sitter Micke & jammar lite till musik som han fick på usb-minne av Tony, såå duktig!
Dags för en till mintballerina, sen hög tid att dricka upp colan & lägga sig & sova. En helg på Åland är nämligen guld värt för sömnens skull..
See ya!

Så var det bara två dagar kvar..

Andra gången på rad som mitt kort inte fungerar när jag ska betala på ICA! Suuck, jag tycker att sånt är så pinsamt.. Aja, tur att det löste sig :)
Nu är jag hemma igen & lugnar nerverna med ett glas ekologisk jordgubbssaft. Haha, andra kanske tar en cigg medan jag nöjer mig med socker!

Saknar Micke gör jag, tänka sig att det snart är midsommar! Jobbar natt ikväll & imorgon till, sen drar vi :) Sweet! Även om jag är hur trött som helst nu.. Kanske skulle göra iordning en liten kopp kaffe nu när jag har tid?..

Nee, nu blire fix! Ciao!

Vem vet?



Jag vet, uuurgammal låt. Men hallå, hur söt & somrig är hon inte? & härlig röst har hon också :)

Nu ska jag diska, laga mat & ev. lacka naglarna. Sen är det dags för jobb igen.
Ciao!

Slanket

Dåligt med uppdateringar, I know. Micke är topp-prio som alltid, sen är det en del jobb också :)

Hemma igen efter en lååång dag på jobb, 12 h. Upptäckte till min "förtvivlan" att "The hottie and the nottie" som jag trodde fanns på min dator inte gjorde det. Därför blev det istället "Hitch", romantisk komedi med Will Smith som vi stängde av efter en halvtimme. Inte särskilt bra, nej. Men vi har faktiskt redan sett den.

Åland på fredag, det vankas dessutom utgång på kvällen. Hur ska jag orka? Som bäst får jag nämligen sova 4 h natten mellan torsdag & fredag, men men. Ålänningar är ett uthålligt folkslag, riiight?

Jag önskar att jag uppfann "Slanket". Kolla bara vilken uppfinning:


Hur mysig verkar inte denna då? :)
Från coolstuff.se..

En helt vanlig dag i Sundsvall..

.. Eller kanske inte :)

Såhär har det sett ut utanför vårt fönster idag:








Hahaha, har vi flyttat till Rio utan min vetskap? :)

Hela dagen har det varit värsta sambastämningen ute på gatorna! Otroligt kul att kolla (& lyssna) på. Ett stort jävla grattis till alla som fixat studenten i år, snacka om att man skulle vilja uppleva studentdagen igen! Tuuuut tuuuut :)

Favvomusiken på Sundsvallstågen i år verkar vara Bryan Adams, White Stripes & Gyllene Tider.. Annat var det när man själv tog studenten, ingen musik där inte ;) Istället för bashögtalare fick man ta till champagneflaskan & försöka göra sin röst hörd, haha!

Efter regn kommer sol?

Så var denna onsdag förbi. En jäkligt regnig sådan, men ibland måste det ju få regna också :) Jag har varit ledig idag, så jag har egentligen inte alls haft något behov att gå utomhus. Men Micke & jag fixade iaf ett viktigt ärende på stan & sen traskade jag iväg igen lite senare & köpte en nattkräm från L'Oréal. Hoppas den är bra!

Nu ska jag kika på lite 'Sex and the City' på trean, sen blir det nog filmkväll. Vi ska se klart 'Crouching tiger, hidden dragon' & sen blir det kanske  'Australia'. Ååh, den verkar tråååkig..

Sköt om er, så hörs vi imorgon!
Får hoppas att studenflaken inte drar igång alltför tidigt, då blir det inte mycket sömn för oss..


HAHAHA, snyyyggt när chaffören hänger sådär över ratten. Lite Åland-style..

Finsk tv-spelsmusik

Huj. Jag är nog lite oroad över att gå & lägga mig, eftersom jag fick världens sendrag i vaden inatt. Snacka om att sånt gör ont, jag vred mig så i plågor så att jag nästan ramlade ner på golvet :) Ett tips är tydligen att sträcka ut vaden, något jag inte hade en tanke på då.

Här kommer en låt som jag inte har hört på säkert 5 år. "Finsk tv-spelsmusik" kan det nog kategoriseras som, själv blir jag alltid på gott humör när jag hör den!



'Torpedo Boys' ftw.

Nee, nu ska jag sova & glömma allt som har med sendrag att göra..
Gonatt på er & sov gott!

Krämtrubbel

Hallåhallå!

Hoppas allt är bra med er! Idag jobbar jag världens kortaste pass, 14.30-18.15. Inte farligt alls :) Sen blir det dinner på jobbet, nära & bra!

Jag vet att några av er vet min lilla hemlis, men jag väntar gärna ett tag till med att skriva ut den. Har en hel del att ordna först.

Igår impulsköpte jag en apelsindoftande ansiktskräm på Face i stan (den var dyyyr!).. Men så fort jag kom hem kom jag på "shit, jag gillar ju inte ens apelsindoft". Hahaha, så det var bara att traska tillbaka med den idag. Bara jag kanske som inte gillar att begära pengarna tillbaka? Tjejen i kassan frågade VARFÖR (jag tycker faktiskt inte att det angår henne..) & ringde chefen, för hon visste inte på rak arm om hon kunde ge pengarna tillbaka för den. Aja, det löste sig iaf & istället köpte jag en kräm på Make Up Store. Lättare så :)

Let's go to Copenhagen!

GUUUD VAD ROLIGT! 
Tittade in på Rammsteins hemsida idag i vanlig ordning & såg att de ska ut på turné i december. & JAG VILL GÅ! Tyvärr kommer detta innebära lite mer planering än vanligt, för "närmaste" konserten är i Köpenhamn.. Fast att jag precis hittade billiga flygbiljetter till Köpenhamn gjorde ju inte direkt suget mindre.. Det här är ett band som jag har velat se huuur länge som helst & snacka om att jag blev glad..! Jag skulle kunna byta bort mina Coldplay-biljetter utan att blinka för att få se Rammstein!

Nu är det bara att längta tills vintern.. :)


Oh my God!

Hemma efter jobb, ska snaaart sätta igång med lite matlagning. Har saknat Micke hela dagen, så jag kan knappt vänta tills han kommer hem igen :)

Jag hittade nyss ett suveränt klipp på Annas blogg. Sådär föreställer jag mig också majoriteten av alla Twilight-fans.. :) Hahaha. Ja, kolla själva:


Make Up Store

Jäklar, vilken rolig kväll!
Efter jobbet hade kassabrudarna träff på Make Up Store med sminkskola & provning av produkter, mycket lärorikt! En liten kasse fick följa med hem också :)

Sen stannade vi till hemma hos oss en sväng innan alla drog vidare mot olika håll.
Tack alla, I had a blast!


Side dish

Pust. Arbetet med inlämningsuppgiften fortsätter. Tyvärr har tv:n lockat extra mycket ikväll; fotboll mellan IFK & Atletico de Madrid där de sistnämnda drog det längsta strået, Paris Hilton's "My new Bff" som var så dåligt att det nästan blev bra & som grädde på moset ett dubbelavsnitt av "Hell's kitchen. Men men, jag jobbar vidare :)

Tänkte bara tipsa om världens enklaste tillbehör till maten som dessutom är hur gott som helst. Voilá, skivade tomater & mozzarellaskivor om vartannat, olivolja & basilika. Smarrigt!


Inlämningsuppgift

Morning, alla glada!

Frukosten är avklarad, idag väntar en pluggdag. Men det är inte så farligt, för den här uppgiften är nog den klart roligaste hittills! Lite Nescafé lyx på det här så ska ni se att det går finemang.

Ska nog ta & piffa till mig lite nu, ha en bra tisdag!

She's got the look



SÅHÄÄÄR vill jag se ut i sommar. Vilka skor!
Jag måste plocka fram min Thaidress med samma ringning..


Källa: The Sartorialist

Don't wanna be an American idiot

Ojoj, det är mycket tissel & tassel nu. Men jag berättar senare.

Har ni haft en bra helg? Själv har jag solatsolatsolat & bara njutit av värmen. För att bättra på färgen igår gick jag sen ner till hamnen & satte mig för att läsa en bok. Snacka om fin kväll, solen värmde jättemycket fastän klockan var förbi middagstid.

Tidigare idag har jag varit på nattarbetesundersökning på Previa. Första gången jag var där, så det var lite småspänt. De hade inga roliga tidningar att läsa i väntrummet.. det stod mellan "Må bra-tidningar"- och Illustrerad vetenskap, hehe. Nåja, nu vet jag att inte har växt ett dugg sen gymnasiet (attans!) & att mina värden i övrigt verkar vara hyfsade :)

Nu ska jag kasta mig över hemuppgiften innan jag hinner ångra mig (: So long!