Men det är fel!

Suck. Idag hämtade jag ut mitt H&M-paket som jag beställde den 10:e MAJ (!), givetvis så skickade de på H&M fel bikinidel vilket innebär att jag är tvungen att skicka tillbaka den andra delen & leta efter en ny bikini, eftersom just den delen som de missade på är slutsåld online.. Lite I-landsproblem meeeen så irriterande!..
Nu ska jag gå och sura en stund ;) Tur att det finns cola och godis!


Såhär såg alltså bikinin ut som jag hade beställt, men som nu ska skickas tillbaka. Buhuuu.

Fashion show

I onsdags var jag och Camilla på modevisning i Miramargaraget. Och jag tycker att det var en bra visning, hon är duktig hon där Linda på att designa kläder. Men minus ändå för ljudet (galet eko i ett garage) och Paranoid Park (tyckte inte att det var så roligt att lyssna på dem i 45 min innan showen). Bara jag som trodde att de skulle ackopanjera modellerna? Hade varit en bättre idé tror jag.
Om 4 timmar landar svärföräldarna + Mickes lillebror på Åland. Nu ska jag fortsätta stöka runt här hemma, vi hörs igen efter helgen. Sköt om er!


Två brudar som följer modevisningen med stort intresse :)
Bild från nyan.ax

Moccamaster

Blåbärspannkakorna blev suveräna! Jag brukar för det mesta använda samma recept när jag gör sådana, man vill ju inte misslyckas ;) Tips, tips!

Åh, jag måste visa vad vi har köpt för nytt till hemmet. Hade sen tidigare en riktigt basic kaffebryggare för 199 kr, men kände iom. vårt nya hem att jag ville ha något liiite tuffare..
Så nu har vi en Moccamaster, tog den värsta modellen som de hade på Elgiganten. Såhär står det i specen.


"KB741 Svart – kaffebryggaren med den ultimata bryggtekniken.

Moccamaster KB741 Svart är en handtillverkad och individuellt testad förstklassig kaffebryggare. Den uppfyller alla krav som ställs på en kaffebryggare och är därför certifierad av European Coffee Brewing Centre.

Med rätt tid och temperatur, får du bästa möjliga smak och arom på ditt kaffe. En Moccamaster är snabb och brygger 10 koppar på 6 minuter, vilket är rätt tid för en ultimat bryggning. Dessutom är kaffet hett med en temperatur på 92°C–96°C. 

Om temperaturen på vattnet är över 96°C upplöses för många bittra smakämnen och kaffet blir beskt. Om vattnet är under 92°C orkar det inte trycka ut tillräckligt med smakämnen och kaffet blir tunt. En kopp kaffe från Moccamaster är med andra ord smakfull.

Bryggaren har ett hölje av metall och är brandsäker tack vare separata delar för bryggelement och värmeplatta. Det finns två effektlägen för varmhållningsplattan, som du kan anpassa efter hur mycket kaffe som finns i kannan.

Maskinen har automatisk avstängning för säkerhets skull, för att den inte ska gå varm om du glömmer stänga av den.

En Moccamaster är en tyst kaffebryggare. Det väsande ljud man brukar höra under bryggningen är i stort sett borta och det finns heller inte något ”slutgurgel”, eftersom bryggaren alltid lämnar kvar några droppar vatten i systemet. Filterhållaren har en droppstopp-funktion som gör att kannan kan tas bort utan spill. Många avtagbara delar gör bryggaren enkel att rengöra."

 

Jag är hittills otroligt nöjd med vår Moccamaster, någon annan som har erfarenhet av dem?


En liten notering

Ett litet tips bara till alla som läste mitt föregående inlägg och nu funderar på att baka en vitchokladpaj. Don't do it. Eller, ha inte i både vitchoklad OCH två dl socker. Om jag skulle göra om receptet hade jag nog halverat sockermängden, jag tycker mer om när det är lite surt än sött.

Idag går jag på ledig vecka igen. Mina planer för idag är att sticka till butiken och handla middagsmat (blåbärspannkakooor!), ska även vika in till Telebutiken en runda. Mickes föräldrar kommer på besök på torsdag och stannar till söndag, så det kommer även att bli en del städande och pysslande här hemma under veckan. Men jag älskar vår nya lägenhet, så I don't mind :)

Nu äre dags för frukost. Smoothe & macka, nomnom.

Boris, who are you?

Ikväll är jag home alone. Därför passar jag på att baka lite, jag gör det så sällan när jag har Micke hemma :) Man vill ju njuta av tiden ihop! Jag testar denna gång ett recept från den begåvade Linneas Skafferi; hallonpaj med kardemumma & smultäcke. Dessvärre hade jag inga hallon hemma, däremot ett stort gäng jordgubbar. Booorde funka det med, isf blir det kvällsfika imorgon!

Tidigare idag när jag drog upp persiennerna trillade en lapp av dem och landade såklart mellan glasen. Står nånting i stil med "Boris Kan.. Godby, Åland".. Ingen persienn-Boris som känner sig träffad? Visste inte ens att det fanns någon Boris på holmen!

Aja, nu ska jag snart ha lite paj-tajm här. Nomnom :)


Hallonpaj, bild lånad från Linneas Skafferi!

Indiska

Om du liksom mig är på jakt efter gardiner kan jag tipsa om Indiskas sortiment. Vi fick ett par kanonsnygga gardiner av svärmor ifjol och snacka om att de lyfte vårt ena gästrum när vi hängde upp dem ikväll! I stort kan man säga att vår lägenhet är ganska sparsam på färger, men Micke och jag gillar ändå att slänga in lite färger här och var för att göra det lite mer personligt :)
Nästa gång jag åker till Sundsvall kommer jag helt säkert att gå bananas på Indiska ;)
Åh, vad mysigt och hemtrevligt med alla växter och det vackra bordet i mitten!