Ålänningen har ordet

Ett snabbt hej innan jag kilar vidare & hjälper mamma & pappa med lite sysslor här hemma i huset :) Hoppas allt är bra med er, vi har det urmysigt i nya lägenheten. Bildbevis kommer senare ;)
Nu blir det kladdkaka. Laterr.

Chaow praya river & Terrassen

Jag blir verkligen bortskämd de här dagarna med middagar ute, dyr hobby men jättegott är det..
Tusen tack, S & J, för en kanonmysig middag igår! Det var första gången på Chaow Praya River för mig, men verkligen inte den sista! Jag åt kycklinggryta med kokosmjölk & curry, kanske nåt vi kan pröva & laga på Åland? Ska höra med Merlyn..
Jag kom nyligen hem efter en kassamiddag ikväll på Terrassen bestående av grillat lamm med rosévin & sedan O'learys för en Death by chocolate. Inte illa, alls :) Jag gillar mat! På tal om mat fick jag en ursöt muffinsbok av Anna, hur jag är inte sån bok? :D Cupcakes, anyone? ,
Ni får sköta om er nu allihopa när jag beger mig söderut!

Nu ska jag duka upp ett buffébord med mackor, juice & lite smått & gott för mig & Micke. Sen ska vi fortsätta med plocket här hemma.. Imorrn blir det besiktning av lägenheten, hej & hå.
Tjipp!


Bildlänk

Keep on packing

En snabb uppdatering innan jag ska packa vidare & göra mig iordning inför kvällen.
Otroligt trevlig middag igår på Mingpalace & väldigt god mat också! 4 små rätter blev det, mmm..

Idag har jag varit småduktig & packat två lådor med papper, handdukar, prydnadssaker, osv.
Men det här har jag att se fram emot ;) Jäklar vad mysigt det kommer att bli med nya balkongen!

Nee, nu måste jag skynda mig.
Ha en fortsatt bra onsdag!

Blod, svett & tårar



Här, mina vänner, ser ni en del av det vi hittills har packat ner. Det kanske inte ser mycket ut för världen, men jag kan intyga att bakom varje låda ligger hårt arbete. Jojomän!

Förresten, ni kanske minns bilden på mitt monster till datorskärm?
IDAG fick jag svar från Acer Support (jag har väntat på svar från dem heeela sommaren & på hemsidan stod det att de vanligtvis svarar på mail inom 5 ARBETSDAGAR (!) ) & supportkillen tyckte att jag antingen skulle skicka in den till Media Markt om jag hade garantitid kvar eller ta hjälp av någon datorkunnig bekant & byta ut visa delar på laptopen (han skrev aldrig vilka delar, bara att jag kan hitta dem på Acers site - förstås..) eftersom han trodde att det var hårdvarufel.

En hel sommars väntan på ett fullkomligt värdelöst svar. Så nu får jag leva med min monsterdator..
Mark my words - A L D R I G mer Acer!

Nu jäklar ska det sovas!
Tack & godnatt.

You remain my power, my pleasure, my pain

Det är tur att jag har en snäll pappa som hjälper till att ordna upp saker & ting som bekanta ställt till med. Usch & fy!

Nu blir det köttfärslimpa med potatis, brunsås & lingonsylt. En av mina favoriträtter! Sen blir det att packa vidare i sovrummet, jäklar vad det går åt flyttlådor.. Inte klokt!



Northern Kings - Kiss from a rose

No more Casa

Hoppsan. Här har jag missat att uppdatera!
Igår jobbade jag mitt sista pass på Casinot. Jäklar, det känns konstigt att jag inte ska tillbaka mer för att jobba nattpass.. Skumt! Nu har jag en hel vecka på mig istället för att packa & städa.. Hjärtat & jag räknade alla hittills klara lådor igår.. 14 stycken! & då är vi bara klara med köket & förrådet..

Här kommer min lilla to-do lista för denna vecka:

- Ringa Diös, Comhem & Casa

- Packa

- Städa

- Tvätta arbetskläder

- Äta middag ute tisdag, onsdag, torsdag

- Hjälpa Micke med att plocka ihop ett paket

- Sälja matbordet & tvättmaskinen

- Träffa E

- Traska till Myrorna med lite utsorterade prylar

Nee, nu måste jag sätta igång!
Trevlig måndag på er :)

All you need is love

Jag måste verkligen säga att jag är tacksam som har min Micke.
Trots allt har vi ju hängt ihop i över fyra år nu ;) & dessförinnan två år också. Det är länge, det :)

Ikväll har vi kikat på 'Design Simon & Tomas' & ätit chokladkräm med grädde & maränger (gott eller gott?). Det gäller att passa på att njuta av den sista lediga kvällen denna vecka!

Killar är faktiskt betydligt lättare att förstå sig på, brudar kan vara riktigt djävulska!
& med de visa orden sagda är det dags för mig att säga gonatt :)



Love, love, love..
Bildlänk

On and on

Packningen fortsätter här hemma. Jisses, tycker redan att vi har massor med lådor hemma som står precis överallt. Haha, man får ta stora steg när man traskar runt här i lägan :)

Annars har det varit en luuugn dag. Vi har åkt runt i Birsta & planerat framtida investeringar i möbelväg (soffa & datorbord
för att nämna några)
kombinerat med en smaskig middag från Subway. Chicken teriyaki, muuuuums..

Nee, nu dags för lite Family Guy! Kanske ska vara duktig & dammsuga vardagsrumsmattan samtidigt? ;)



Bildlänk

Packa pappas kappsäck

Nyligen hemkommen efter kassamöte & nununu är det städdags. Tips på lite bra städmusik? Gärna nånting som håller effektiviteten uppe, trance brukar vara ett vinnande koncept!

Nää, upp & jobba med mig. Konstigt nog har datorn aldrig lockat så mycket..



När allt är flyttat & klart ska jag be mamma hjälpa mig med att färga håret. Samma hårfärg som på kortet är nästan ett måste, men luggen kanske jag drar om till en sidosak. Vi får väl se :)

Wollie bollie!

Letar som bäst efter ett bra middagsrecept inklusive nudlar. Kanske tonfisk till..?
Nu hittade jag
dessa & då vart inte middagsmat så intressant längre, haha.. Nää, det blir nog en klassiker med tonfiskröra (2 burkar tonfisk i olja, hackad gul lök, krossade tomater & matlagningsgrädde) & till det nudlar & massa grönsaker. Yes, så blir det.

Jobb idag, sen ledig fyra dagar. Uj, jag är så kall & frusen. Det ska bli skönt att kura ner sig i soffan ikväll :)
Igår såg vi förresten 'Kenny begins' & jag måste säga att jag gillade den en hel del. Johan Rheborg, Björn Gustafsson & Johan Glans är en mycket bra kombo! Jag som inte ens gillar svenska filmer..

Flawless teeth

Tandläkarbesöket gick kanonbra! Det bästa med hela besöket var nog att det gick loss på 100 kr i n k l u s i v e toothpicks :)
Snacka om att det var klasskillnad jämfört med folktandvården i Uppsala.. Tummen upp för Smile!

Har kikat på Charlie's änglar ikväll, länge sen man såg änglarna fast inte blev de bättre för det.. Min favorit i trion är nog
Lucy Liu, gosh vad hon är vacker! Som en docka :)

Nu snart dags att sussa. Sov gott alla glada, imorgon blir det tidig uppstigning för egen del..

No more Kings of Leon

Jag tror ärligt talat att TV3 försöker hjärntvätta mig. Kom igen, jag har sett reklamen för Kings of Leons nya skiva säkert 50 gånger de senaste dagarna.. Häromdagen kom jag på mig själv med att knappa in deras namn på Spotify, haha! ILLA!

Imorgon ska jag till tandläkaren, wii. Spännande med en ny klinik! Tyvärr var det lite väl länge sen jag sist kollade tänderna, men men. Jag kommer inte att se ut som gubben nedan iaf, tycker inte att det är så värst läskigt med tandläkare.. Bara jag slipper se nålar & alla övriga verktyg som de gräver runt i munnen med, uuuusch!

Nee, nu ska jag skriva ihop en sak. Sen ska det sussas. Btw, ananaspajen vart kanooongod! Busenkel att göra & perfekt som avslutning på middagen :) Måste prövas!
Natti alla!


Bild:
Google

Ananaspaj

Morning, alla glada!

Denna onsdag ska fördrivas med bakning, tv-tittande & lite matlagning senare. Haha, vilken housewife jag är :)
Jag kan glädjas åt att halsen bara blir bättre & bättre. Fortfarande gör det lite ont när jag sväljer, men rösten är inte på långa vägar som den var för sisådär två veckor sedan..


Bild:
Linneas skafferi
Recension kommer senare :)

Han vill hem, hem till Finland igen

Hahaha, jajustja! Glömde bort att berätta att jag sprang förbi två "kändisar" på båten till Eckerö & Åland. Jag var påväg nerför trappan för att hämta lite dricka till mig & Micke då jag hör en välbekant stämma försvinna förbi mig & när jag vänder mig om är det Markoolio. Kul! Väl ute på soldäck var det två snubbar som traskade runt iklädda jeans & jeansjacka (vaaarmt!), solbrillor & han ena hade en akustisk gitarr på ryggen, Brolle alltså. Vet inte om han ville sticka ut i mängden, men det gjorde han iaf :)

Om man kanske skulle ta itu med diskberget i köket.. Sen ska jag ringa pappa en sväng & snacka jobb & slutligen värma på lite våfflor från gårdagen. Yummiiie :)

Coldplays konsert i Stockholm är hotad?

Detta var ju kanske inte det roligaste att läsa bara dagar innan Coldplays Sverigekonsert. Damn, & jag som precis har gjort klart affären med biljetterna.. Undrar hur det skulle bli då..? Extrakonsert á la Metallica? Nåja, media är nog bara duktiga på att förstora upp saker & ting, så jag behöver inte oroa mig.

Har suttit hemma idag & tittat på konferensen från Öland ang. prinsessan Madeleines förlovning. Annars har det varit luuugnt, ska snart fixa lite soppa & våfflor till middag. Igår svängde jag ihop en kanongod middag till mig & Micke; wienerkorv skuren i bitar med färska kantareller, gul lök, pesto, matlagningsgrädde, vitpeppar & till det jasminris samt avokado/grönsallad. Väldigt, väldigt bra :)

Nää, dags att börja fixa. Hittade en bortglömd chipspåse i skåpet igår, muuums! Sånt gillas.
Ska fixa lite svartvinbärssaft till halsen senare också, jag hoppas snart kunna slippa min rethosta på nätterna :/ Undrar hur länge det ska ta innan jag är frisk egentligen..?


Bildlänk
Smaskens!

Ut med Jokkmokk & in med Bjursta

Nununu väntar lite middagsfix (vrålhungrig!), sen kommer hjärtat hem & vi ska fundera på vad vi ska köpa för matbord till nya lägan. För vårt nuvarande är lite väl litet, tyvärr..

Så ut med Jokkmokk & in med nånting nytt. Kanske Bjursta? (IKEA ofc!)


Bildlänk

Over the rainbow

Jag lyssnar på Melody Gardots ljuva stämma på Spotify. Damn, jag vill också kunna sjunga så! Rekommenderas varmt.

Så var vi hemma igen efter en tripp till Åland. Angående halsen så var jag i fredags till sjukhuset för att lämna lite halsprover. Snacka om att jag blev paff när en gammal fotbollskompis tog emot mig :) Verkligen kul, jätteduktig är hon!
I lördags ringde vi tillbaka för att kolla resultatet av testerna & det visade sig att jag har Streptokock A. Så nu är det mycket vila & varm dryck som gäller. Penicillin hade också varit ett alternativ, men sjukhuspersonalen ville hellre att halsen skulle läka av sig själv.. Så, så fick det bli :)

Fröken krax

Ojoj, vad mycket som hinner hända med en röst under en dag.
Imorse när jag vaknade trodde jag definitivt att jag skulle fixa ett till natt på jobb. Lite ont i halsen, men samtidigt hade jag ju haft det fyra dagar innan också. På eftermiddagen slog min röst över i en fruktansvärd heshet som får Voldemorts röst i Harry Potter-filmerna att framstå som nånting hämtat ur en vaggvisa. Slutligen, vid 24-snåret gav rösten helt upp. & trots en hög med Läkerol, ett par Strepsil jordgubb, fyra koppar té med mängder av honung & min senaste häxbrygd beståendes av 4 Vicks utblandade i en kopp med tévatten så har alltså min röst valt att tacka för sig för idag. Ja, men vilken timing!
För er undrande så kan jag meddela att det faktiskt gick att jobba natt utan att använda rösten. En heeel del kroppsspråk blev det, men OJ vilka roliga reaktioner man får från folk när man inte kan prata tillbaka :)

Nee, nu ska jag fixa mer häxbrygd.. Sen äre dags för cirkus 2 timmars sömn innan jag ska upp igen. Då drar vi ju till Åland :) Alla kråkor på Åland har härmed fått konkurrens.. av Daniela de Hex med kråkrösten!

Vi hörs på söndag igen! Tills dess, må gott allihop!

On the road again

Ojoj, inte länge kvar nu tills det är torsdag & vi drar till Åland :) Mycket att förbereda & oj, så lite tid. Imorgon blir det tidig uppstigning med andra ord..

Minneslista inför morgondagen:
- Ringa flera företag & säga upp diverse abonnemang
- Städa
- Packa

Gonatt alla!


Travolta, släng dig i väggen!



Klockrent videoklipp från en spelning med storebrors band på Arken 2001.
Håll ögonen på den dansanta herren..

Hahahahaha!

You rock my world

Så var det måndag igen. Ny vecka & nya tag! Veckan kunde ha börjat bättre för egen del, halsont så det bara sjunger om det. Nåväl, med en kopp blåbärssoppa i handen, ett citronmuffins från Pågen & Michael Jackson - Bad i högtalarna känns det liite bättre iaf :) Synd att inte Micke är hemma idag, det är inte ofta som vi jobbar samma tider!

Idag har jag ringt & sagt upp lite abonnemang. Även kollat upp lite saker hemma som borde säljas snarast. Dessutom håller jag på att bli vansinnig på en viss tjej som inte skickat pengarna för mina Coldplay-biljetter ännu. Ikväll ska Micke & jag skriva ihop ett mail som får henne att förstå att jag varken ORKAR eller KAN vänta hur länge som helst på att den här affären ska gå igenom.. Trots allt så har jag faktiskt 50 andra intresserade på mailen. Dessutom har jag ju hela projektet framför mig med att skicka biljetterna. Pust.

Nee, nu ska jag samla lite krafter inför kvällen & fixa mat :)
Ha're!


Bildlänk

Filmtipset

Lite filmer som jag har sett på sistone:
- The Wrestler
- Push
- Boondock Saints

Bäst av dem var nog den sistnämnda, 'Boondock Saints'. Polisfilm från -99 som jag definitivt kan rekommendera! Sen tyckte jag att 'Push' var helt okej också, men som 'Heroes'-fan kunde jag tycka att den stundtals var lite väl lik serien..
'The Wrestler' kan ni helt skippa att se, glöm allt vad det står om si & så många +. Inte mycket att hänga i hatten alltså..

Filmer som jag har kvar att kolla på:
- Benjamin Buttons otroliga liv
- Australia
- Nya Transformers-filmen..


Yours are the sweetest eyes I've ever seen

Godmorgon, godmorgon! Hör fåglar sjunga glatt.. Nee, hörrni. Fåglarna har nog gömt sig i nån annan världsdel, för här i Sundsvall häller verkligen regnet ner! Huva :/

Jag har precis avnjutit en superb frukost beståendes av ett glas Brämhults nypressade apelsiner (jag ska aldrig mer köpa färskpressad juice från nåt annat märke!) + en skål laktosfri fil med egenkomponerad müsliblandning från Maxi. Sååå gott!

Planen är att bege sig till IN-gallerian ganska snart.. Hm, undrar om jag klarar mig med mitt lilla paraply? Sen ska jag traska till jobbet & ordna en sak där. Sen om klockan inte är alltför mycket ska jag bege mig hem, laga en god smoothie & sätta igång 'Benjamin Buttons otroliga liv'. Låter väl inte helt fel?



En av mina favvolåtar att lyssna på hemma :)