Mysigt värre

Hahaha, ibland är verkligen världen bra liten!
Roligt att hitta paralleller mellan Sundsvall & Åland som man inte vet om.

Jag har hittat en suverän cover på 'Pokerface', gjord av Mika. Spotify är fantastiskt, jag kan surfa runt där i evigheter på jakt efter nya band. Annars är det perfekt att ha igång när man ska baka & inte orkar byta mellan låtarna ;)

Jajustja, glömde nästan berätta att vi var i Uppsala igår.
Micke träffade en gammal klasskompis som vi inte har sett på ett braaaa tag, vi letade soffa till mamma & pappa & traskade runt i Uppsala centrum & hade det alldeles fantastiskt mysigt :) Jag hittade lite julklappar (WOHO!) & lite till lägenheten. Vad sägs om tyg till hattdelen i hallen, Duralex-glas (bästbästbästa glasen), tallrikar & en massa god mat?

Ikväll julpyntade vi balkongen med en jättefin ljusslinga med röda stjärnor samt passade på att städa upp. Så nu är det kanonfint där, synd bara att det är på tok för kallt för att sitta ute. Haha! Terrassvärmare i julklapp, någon?

Hur är det med er, har ni börjat få någon julstämning än?



Ett sånt hus skulle man inte tacka nej till!

Once upon a time..

Herregud, vad roligt det är att titta på gamla bilder!

Tror inte att alla har sett lilla fröken med blont hår ;) Men här har ni bildbevis!



Jag med lilla Madde, gud vad hon har vuxit!

Måste verkligen säga att de är duktiga på 'Klipp upp', jag brukar bara bli missnöjd hos andra frissor. Båda frisyrerna är grymt snygga & jag är BLOND! Har varit brunett så länge nu att det känns konstigt att se att jag faktiskt har varit något annat än det..

Nee, efter Thailandresan ska jag banne mig bli blond igen :)

Fredagsgott

Åh, vad bra det känns med fredag :) Ligger på mitt favoritställe i soffan med lappisen på armstödet & har precis avnjutit en finfin middag i form av fiskpinnar & potatismos (ärligt talat, det var galet gott!) med varsitt pepparkaksmuffins till efterrätt. Såååå goda, ni måste pröva receptet! Lätt godare än mjuk pepparkaka.

Fredagskväll it is! Nu strax ska vi över till mamma & pappa med en påse muffins, sen hoppas jag att K&R hör av sig! Imorgon väntar jobb, sen heeelg! Ha en toppenfredag alla glada, det ska vi ha!

Julgatans öppnande & pepparkaksmuffins

Hehe, imorse klev jag först upp vid 7 i vanlig ordning, höll mig vaken till 9, gick sen & la mig för att "vila ögonen" (vilket brukar innebära att jag somnar med en gång) & så vaknade jag igen kl. 11 :)
Nu ska jag göra mig klar för att åka till stan en sväng & kolla upp det sista med mina arbetskollegor angående bytet av det där passet. Gud, vad de är snälla! Synd att jag inte har nån ledig person att fika med idag, jag ska nog hem istället & baka
dessa. Hur goda verkar inte de då? :) & jag som aldrig lagat cupcakes förut..

Ikväll ska vi ut på stan & vandra i folkvimlet då julgatan börjar :) Jag önskar er en toppentorsdag!

 

Pepparkaksmuffins it is!
Bild lånad från coop.se

The September Issue

Tisdag & jag är ledig i vanlig ordning. Har nyss tänt lite doftljus & ätit en stor portion blodplättar med lingonsylt & mandariner på det! Mat som piggar upp alltså :) På tal om att pigga upp så lyssnar jag just nu på denna på Spotify! Fattar inte hur människan orkar sjunga sådär högt!

Funderar på att ringa en arbetskompis om en stund angående ett pass i december som totalt krockar med våra Sundsvalls-planer. Trist när det blir krångel, men jag hoppashoppas att det löser sig!

Nu ska jag slå igång en film tror jag, det var väldigt länge sen. "The September Issue" blir det.
Tjipp!

Diggiloo, diggiley..

 

Tomten, noterar du att jag vill ha dessa i julklapp?

Ni hittar dem på H&M.


You can't go: yeah, yeah, yeah

Lördagkväll & vi är nyligen hemkomna efter en helkväll hos päronen!

Vi har ätit oxfilé, kollat på 'Dansbandskampen' (själva programmet är kasst, men Peter Settman är Sveriges bästa programledare av en anledning!), druckit kaffe & ätit glass samt kollat i gamla fotoalbum. Jag var så söt som liten med mina stooora runda kinder :)

Nu är det nästan helt bestämt; jag & Micke kommer upp till Sundsvall över jul. Jag saknar staden något förskräckligt & ser fram emot en mysig jul hos svärföräldrarna! Så det kanske blir att boka biljetter nu snart..?

Imorgon har jag lovat att baka en ananaspaj hos mamma & pappa, annars blir det lugnt. Vad har ni andra för er ikväll/i helgen?
Nu: Spotify
Senare: 'Heroes' & godis med hjärtat!

Önskar er en fortsatt trevlig lördag!

 

För övrigt så längtar jag ofantligt mycket tills jag får se detta band live..

Bild: rammstein.com.

What to do?

Bloggtorka denna vecka, den beror INTE på att jag har haft fullt upp. Snarare har jag haft för lite att göra.. Men nu är jag igång igen! Idag har jag jobbat tre timmar & nu sitter jag hemma i väntan på ork att laga mat. Jag kan meddela att det blir en av mina favoriträtter idag - tonfiskröra med pasta. Muuums! Troligen världens lättaste mat & den går att piffa till på flera olika sätt.

Vad händer ikväll då? Jag har inget annat än fredagsmys inplanerat, imorgon väntar nämligen jobb. Hoppas kunna hitta på nåt skoj imorgon kväll istället :)

Regn, regn & åter regn

Nee, usch & fy för det här vädret.
I brist på saker att göra ska jag gå ner till tvättstugan nu, när jag är klar med det ska jag baka en paj, amerikansk citronpaj blir det! Finns det någon godare paj? Tror inte det..

Tur att regn kan föra med sig nåt gott också. Som denna bild.


Empire state of mind



Jag är inte särskilt mycket för rap, men denna gillar jag :)
Alicia Keys ftw!

Good news

GUUUUD VAD GLAD JAG ÄR!
Fick precis en rejäl överraskning när jag öppnade min hotmail! Det här beskedet har jag verkligen väntat på :) Förstår att ni blev nyfikna nu, men jag berättar senare när allt är klart..

Åh, längtar tills jag får ringa mamma & pappa imorgon, de kommer också bli superglada. Men nu ska jag lägga mig. Jag behöver vara utvilad tills imorgon.. Natti!

Chocolate rain

Oj, vilken mysig helg vi har haft!
Igår var vi hemma & tog det lugnt innan vi drog till K&R för lite vin & film, "The Hangover". Helt okej film, 3/5 får den av mig :) Sen tog vi en seeen promenad hem i duggregnet.
Idag har vi varit på Godbymässan & haft söndagsmys med hemlagad sushi :) God mat i goda vänners lag är svårslaget!

Nää, dags att klappa ihop lappisen för dagen. Imorgon väntar några timmars jobb, jag har dessutom lite extra sömn att ta igen innan dess!
Sov gott alla rara :)

 

Comhem's bästa reklam hittills! Melodin på slutet är en favorit :)

Vad tycker ni om den?


Hemma!

Nu är vi åter på Åland efter två händelserika dagar i Stockholm :) Verkar som att Foki var i Gallerian idag samtidigt som oss, men det var det många som var.. Pust. Löningen är väl först om två helger?! Såg att hon köpte cupcakes från samma ställe som oss, vi tog en med cheesecake-smak.. Suuupergod! Haha, det var tom. samma kassörska. Jag ska komma ihåg att berätta det för Steffi :)

I have a confession to make! Jag & sushi är numera bra vänner. Jepp, efter att ha ätit sushi två gånger på två dagar (!) så är mina myter besegrade. Den är ju faktiskt riktigt god när den är vällagad!
Nog om sushi, hög tid nu att lägga sig & sova. Natti!


Daniela & sushi, vänner en gång för alla?

Nu drar jag till storstaden

Oki, ett snabbt inlägg såhär efter en helkväll på 'Damernas Afton' på Alandica. UNDERBAR mat, jättegott mousserande & rött vin & i helhet en bra kväll. Mamma var ett mycket bra sällskap ;)

Om bara några timmar ska jag upp för att dra till Stockholm & min pooolare Camilla. Vad roligt det ska bli! Jag kommer givetvis att sakna Micke, men han kanskekanske kommer till Stockholm på fredag. Vi får se, men jag hoppas på det!

Sov gott alla, så hörs vi när jag är tillbaka från mitt lilla äventyr.
Tjingeling!

Mat är gott!

Uj, vad mätt jag är.
Jag har ätit morotsplättar med lingonsylt, ostburgare med hamburgardressing & en gräddmunk. Allt till lunch! Haha, jag borde stå mig ett tag nu..

Ringde precis & bytte bilplats åt mig & Micke. Så nu är det betydligt närmare att gå till bilen :) Smidigt värre.
Ikväll ska vi allihop på kalas till brorsan, som fyllde år igår! Ser fram emot ännu mer onyttigheter, haha. Ibland måste man få unna sig ;)


King Curtis

 

Hahaha, "I want my bacon, bacon is good for me".

Only in America.. :)


Lemoncurd, yes please

Ni har väl inte glömt att gratta pappa på fars dag? :)

Vi är nyligen hemkomna efter en "fisketur". Det var otroligt lugnt på vattnet & inte en enda fisk nappade. Jag gjorde dagens goda gärning iaf, puttade i några spigg som hade blivit uppspolade på klipporna ;) Alltid är det nån fisk som vill ha dem!

Snart ska vi över till mamma & pappa & laga mat. Både Micke & jag är fortfarande mätta efter turen med hela familjen till thairestaurangen på Flygfältet tidigare idag. God & billig mat på Åland är faktiskt rätt sällsynt!

 

En citronmarängpaj vore inte heeelt fel att smaska på ikväll!


Fredagsmys

Vi har precis slängt i oss middag. Snart ska vi åka en sväng via mamma & pappa & lämna av lite prylar.. Sedan vidare till K&R för Idol, film, chips & cola. Muuums! Imorgon jobbar jag ju, så det blir inga festligheter. Kanske imorgon isf :)

Ni får ha en toppenbra fredagkväll, så håller vi tummarna för att Rabih åker ut, okidoki? ;)

Happy day

Morning! Jag är uppe :)

Ska snart göra mig iordning innan jag drar iväg med bussen till stan, snacka om att det är smidigt med gratis buss :) Din Tur - ta lärdom! Hursom, idag jobbar jag stängning & även imorgon jobbar jag. Sen är det heeelg :) Nästa vecka ska jag åka till Stockholm & träffa Camilla. Det ska ungefär bli SÅHÄÄÄÄÄÄR roligt :D Hihi.

Ajustja, ni glömmer väl inte bort att det är farsdag på söndag?
Jag har för en gångs skull fått tummen ur & köpt en liten present till min pappi. Undrar om han har fått nån present av mig förut..

Nu väntar juice & macka, hoppas ni får en finfin fredag!


Virtual barber shop

Ni som inte har sett detta; lyssna INTE på klippet genom högtalarna, ni MÅSTE använda hörlurar. Annars försvinner hela poängen. Stäng av alla ljud runtomkring & så måste ni blunda också ;)

Enjoy!

 

Häftigt, va? :)


Usch & blä

Vilket skitväder det har varit idag! Tur i oturen att det har varit dåligt hela dagen, annars hade jag med min tur garanterat hunnit kasta mig upp på cykeln & halvvägs till stan mötts av en regnskur. Uscha.

Nu ska vi pyssla lite här, närsomhelst knackar det på dörren & då väntar kvällens sällskap.
Tjipp!

Akta er för duschen när grannen renoverar köket

Hahaha, måste bara dela med mig av en småjobbig sak som hände igår.
Jag vaknade upp med världens troll-frisyr så en dusch kändes inte direkt avlägset. Sagt & gjort, kastade mig i duschen, schamponerade in håret, vred om kranen för att skölja ur håret - men inget vatten kom! GAAAAH! Jag visste att grannen ovanför höll på & renovera sitt kök, det märkliga var bara att jag hann få igång duschen & lägga i schampo.. & smartskåpet ovanför slår såklart av ALLT vatten i trappuppgången, fast han egentligen bara behöver stänga av sitt eget..
Vet ni hur länge jag fick vänta på vattnet med schampo i håret? En timme! Snacka om att jag blev less :)

Nee, nu ska jag se på ett avsnitt 'Heroes' med Micke. Väääldigt spännade säsong so far.. I like!
Sov gott, alla rara!

Tada!

Okej, nu är jag sisådär 16 timmar sen med mina utlovade kort på lägenheten. Men jag skyller på att när jag väl skulle knäppa kort igår så var det kolsvart ute (noll ljus) + batteriet var stendött, haha.

Nog om det. Hoppas allt är bra med er denna mörka onsdag. Idag är jag ledig, precis som jag igår. Tiden har ändå flutit på bra, alltid finns det nåt att göra :) Idag har jag roat mig med papperssortering & en runda ner till förrådet med lite prylar. Det känns så skönt när det är klart! Näst på tur väntar lite städning i vardagsrummet, klädplock & snart även middagsstök.

Mamma ringde nyss & berättade att vi ska iväg på kalas till morfar ikväll! Kul, det var ett bra tag sen jag sist hälsade på i Östernäs :)
Förresten, jag har raderat min gamla Spotify-lista med musik från funk till death metal. Så ni får mer än gärna tipsa om ny, bra musik! Som sagt, jag är allätare!


Här har ni en sneakpeak på vårt kök! Inte det lättaste att fota, men hej. Alltid nåt!

Inlägg 1000!

Tjoho! Detta är alltså det 1000:ende inlägget jag skriver. Det är en hel del det! Undrar hur jag ska fira detta.. Förslag?

Hoppas ni alla har haft en bra allhelgona! Själv missade jag festandet i fredags och i lördags. Sad but true. Men jag ser framåt - det kommer ju fler tillfällen.

Jäklar, vad bra det känns! Pappa har tjatat på mig i en vecka nu att jag ska ringa ett viktigt samtal & nu gjorde jag det! Det ser bra ut kan jag definitivt säga.. :) Vi får se efter årsskiftet!
Nu ska jag & hjärtat dra till stan för lite ärenden. Vi hörs senare ikväll, då slänger jag även upp lite bilder av vårt fina hem.
Compráis?





Mina favvotröjor som jag booor i :)