Upp & ner, hit & dit

Hoho, vilken dag!
Vet egentligen inte alls hur den kunde gå så fort.. För jag har inte gjort så väldigt mycket, men denna onsdag har ändå varit bra. Väldigt bra. Hm. Aja, började dagen med ett telefonsamtal som jag misstolkade rejält. Men efter lite samtal & besök på diverse ställen så hamnade jag iaf på en ny arbetsplats :) Imorgon är första dagen som jag ska provjobba, nervöööst!

Annars idag har jag hängt med pappa, som har varit ledig. & ikväll har vi betalat räkningar hemma hos päronen, Micke har installerat deras nya router & jag har lärt mamma hur hon ska surfa på deras nya laptop :) Hon är så söt, minns själv hur ovant det var att börja använda en musplatta istället för mus med sladd.

Nununu ska jag kolla Idol. Heja Erik, den enda som faktiskt sjöng bra ikväll..

Min nya favoritkaka

Tisdag idag & jag kollar runt bland uppdaterade bloggar. Ska snart ta itu med lite pyssel i bostaden (i helgen fick vi flyttlass nr. 2, alltså finns det mer grejer att plocka upp nu!). Sen när jag är nöjd så ska jag fixa ihop ett litet bildspel :) Okidoki, compadros?

Hjärtats födelsedag flöt på kanonbra & såhär dagen efter kalaset har vi MASSOR med fika hemma. Jisses! Ananaspaj, kolakakor, bullar, hallonrulltårta, jaffakex, Maryland cookies & som grand finale CHOKLADTÅRTA MED MINTGLASYR. Den var så god att mamma snodde en extra bit till jobbet idag ;) Helt fantastisk!
Här hittar ni receptet.

Nu ska jag sätta igång & hänga lite tvätt, plocka upp våra balkongmöbler & bara ha det mys.
Ha en fin tisdag alla!



Snart är det dags att fixa håret igen, troligen blir det samma färg som på bilden! Så schnyyyggt :)

Dance, dance, dance

Slänger iväg ett litet hej innan det är dags att stänga av tv'n och sätta igång med städningen här hemma. För imorgon väntar finfint besök, nämligen Mickes föräldrar & Mickes farbror med respektive :) Oj, vad roligt! Dessutom kommer mamma & pappa hem imorgon efter en vecka på Cypern, lika bra alltså att jag sätter igång snart alltså..!

Hörde på radion att det är hundutställning i Eckeröhallen i helgen. ÅÅH, jag vill åka på det :) Men frågan är om vi hinner.. Förutom alla som kommer på besök så väntar även födelsedagskalas * 2 (ihopslaget för Madde & Steffi) + jag har lovat att baka en tårta, för på måndag fyller min älskling år! Räkna med bildbevis om jag får ihop nåt ;)

Jäklar, Mando Diao är inte alls dumma! Här har ni min musiklist inför den kommande städningen:
MD - The Band
MD - Dance With Somebody
MD - Long Before Rock 'n' roll
MD - Gloria
MD - Sheepdog

Tjipp!

Ski, ski, ski down the alpentop

Inte särskilt upplyftande att ringa till Skatteverket från utlandet & få köplats nummer 106.. Dyyyyrt :) Tror att jag ska pröva & ringa lite senare istället.

Nu måste jag snart sätta fart här. Ska sticka & handla mjölk, gå till Skatteverket, Mariehamns Stad, Posten & ta en sväng via mamma & pappa också. Busy, busy.
Jag bjuder på ett videoklipp så länge från när
Åland 24 gjorde ett reportage hemma hos äldsta brorsan :) Kolla in klippet & så vill jag gärna veta ifall ni tycker att vi är lika varann!

Åländska tvättregler är ett kapitel för sig

Okej, efter 4 års boende i Sverige har jag stött på lite olikheter med vår nuvarande tvättstuga. Lite I-landsproblem, I know, men ändå irriterande.

- I tvättstugan finns en strömswitch som man måste sätta på för att nånting överhuvudtaget ska hända med åbäket (gissa om jag hade svårt att förstå varför inte maskinen gick igång när jag skulle tvätta första gången). Varför ska man behöva slå av & på den, egentligen?

- Det finns vattenkranar bakom tvättmaskinen som mina grannar gillar att stänga av mellan tvättarna, vilket resulterar i att min tvätt bara snurrar runt utan att vatten kommer in. Lite samma sak där - varför överhuvudtaget behöva ändra från ON till OFF?

- I Uppsala fanns det ett jäkla smidigt system med bokningstavla för tvättider. Här har vi en lista där man skriver upp namn, tid & antal maskiner. Varje maskin kostar nämligen 1 €. Är det vanligt att ta betalt för tvättar, måntro?

- Förra veckan dröjde jag 10 minuter efter att tvätten var klar med att gå ner & hämta den. Väl nere mötte jag min granne som hade tröttnat på att vänta, istället hade han slängt ur min tvätt & lastat in sin egen i maskinen. Kul att träffas, liksom..

Verkar som att jag saknar att ha en egen tvättmaskin, eller vad tycker ni? ;)

Feuer frei!

WOHOOO! Gissa vem som fick tag i tickets till RAMMSTEIN imorse :) Oj vad kul..! Var tvungen att checka mitt bekräftelsekvitto flera ggr för att begripa att biljetterna ÄR bokade & de ÄR mina! Dessutom hade jag ett sånt jäkla flyt med platserna som är mittemot scenen - nästan exakt samma platser som på AC/DC. Jag är så nöjd, vi kommer att ha kanonbra sikt därifrån vi sitter. & lita på att jag tar med en kamera denna gång ;)

I lördags var Micke & jag över dagen till Täby & damn vad mycket folk det var där! Vi åkte först till Lahäll & köpte ett par monitorer till Micke, sen drog vi till Täby centrum & käkade på Taco bar. Mumsfilibabba! Vi handlade varsina förvaringsskålar (för Mickes plektrum & mina sminkborstar), ett par skitsnygga svarta skinnstövlar + skokräm, presenter till Steffi & Madde & förstås en jäkla massa mat på Willy's i Norrtälje. Väldigt välbehövt, men oj så trötta vi var på vägen hem..
Igår hade vi finbesök hemma av John, Ansku & Angelica samt Camilla :) På kvällen blev Micke & jag bjudna till Tony & Merlyn på finmiddag med entrecote, hasselbackspotatis & svampsås - mina smaklökar jublade av välbehag! Som grädde på moset fick vi italiensk glass & cappuccino till efterrätt. Snacka om en mysig söndag!

Nu ska jag fixa ihop lite lunch här hemma, har kvar en matlåda från förra veckan då vi lagade pasta med bacon & tomatsås - recept hittar ni
här!

 

Rammsteins shower gör nog ingen besviken!

Tur att det inte var min tvätt

Ljuuvliga fredag! Fick mess tidigare av mamma & pappa som satt utanför Arlanda flygplats & njöt av solen. Lyckostarna! Enligt Google är temperaturen på Cypern 29 grader idag.. Skapligt!

Micke slutar om dryga timmen, innan dess ska jag försöka mig på & baka en sockerkaka á la Leila. Innan dess ska jag också försöka få bort lite disk. Hade egentligen tänkt tvätta idag, men när jag kom ner till tvättstugan hade nån annan tvätten i & displayen blinkade skumt. Försökte även öppna luckan, men tydligen hade nånting gått snett.. Illa!

Ikväll kanske vi svänger Sjökvarteren & går på skördemarknad. Senare blir det iaf tacooos & Idol - wohoo!

Vuxenpoäng deluxe

Okej, nu om någonsin så samlar jag verkligen vuxenpoäng! Sitter & youtubar efter en dammsugare. Just det, vill ha en ny dammsugare då vår nuvarande låter som en skördetröska. & vår innan den är minst 10 meter lång. Otymplig så det bara sjunger om det, alltså.

Vem vet, kanske det blir jag som somnar på vår eventuella Electrolux Ultra Silencer istället? Tidigare visste jag inte att när jag blir riktigt, riktigt trött kan jag somna i princip varsomhelst. När jag sommarjobbade utomhus somnade jag ofta på nån lämplig parkbänk under lunchrasten, hehe.

Bild: Electrolux.se

Åländsk hemmafru

Suck. Lyssnade tidigare idag på NRJ, men sen bytte jag till Bandit. Jag blir less på att NRJ slänger ihop musikmixar med bara nygamla låtar (det är verkligen många nuförtiden som snor riff från 90'tals låtar), men när det kommer till att spela en hederlig låt som 'Dead by april - Losing you' så väljer de nån skitversion utan killen som growlar. Aja, ingen big deal kanske.. Men lite less blir man allt!

Väntar på att H&M ska messa mig ang. mitt paket som verkar ha anlänt till Mariehamn. Oootåååliiig..

Idag har jag pysslat på här hemma; plockat om i båda badrumsskåpen, sorterat lite papper, packat upp flyttlådor & dammsugit. Ska strax ställa mig & diska/laga mat. Hemmafru & I like it!
Sen ska vi hem till mamma & pappa & säga hejsvejs, för imorgon åker ju de lyckostarna till Cypern. All inclusive i en vecka, fuuuusk.. Har retats med pappa hela veckan & sagt att jag tror att det är skitväder där nere, men efter att ha skådat
dessa bilder på en viss Casa-blogg så tar jag tillbaka allt. Fan också.

Hands up, baby hands up

Hello tisdag! Vädret idag är fullkomligt ljuuuvligt, har precis varit ute på en liten promenix runt kvarteret för att lämna av min trasiga cykel. Så typiskt att den ska krångla nu när det är sommarvärme ute & jag dessutom skulle behöva handla lite. Jaja, får hoppas på fortsatt fint väder imorrn!

Nu ska jag försöka få igång lite jobb här!

Bo som fröken von Sydow?

Jag läste att Ebba von Sydow ska sälja sin lägenhet. Riktigt, riktigt fin verkar den vara, fast utgångspriset ligger på 5 300 000.. & i skrivande stund 7 100 000. AOSCH! Undrar vad prislappen kommer att bli till slut :)

Nu ska jag laga lite mat, sen blir det kalas.
Trevlig kväll!



Bild:
Fastighetsbyrån

Yippiekayey

lycka. lycka. LYCKA!
Nu vet ni vad jag har för mig nästa måndag :)

H&M ftw!

Jag kunde inte låta bli! Detta är på väg hem till mig :)




I'm still standing after all this time

En alldeles perfekt söndagskväll hemma hos Wikström/Sjöberg. Supergod middag, lite pyssel efter flytten, Fazer peppermint & nu väntar varsin kopp "vårkänslor". Fast "höstmys" hade passat bättre att dricka, tror jag allt :)
Måste passa på & tillägga hur bra vi har det här på våra 62 kvadrat i lilla Mariehamn. Det känns verkligen lyxigt med inglasad balkong efter ett vaaarmt år i vindsvåningen på Trädgårdsgatan, men som sagt - bildbevis kommer senare! Justja, min äldsta brorsa Tony gjorde mig verkligen jätteglad idag när han kom över med en gammal fåtölj som har tillhört min älskade farmor. Hittade direkt en plats för den ;)

"Vårkänslor" kallar, sen blir det kanske ett avsnitt 'Heroes'.. Annars 'Simpsons'!

Räddaren i nöden!

Voodoooo

Dåligt med uppdateringar på sistone. Skyller på blogg.se, eftersom jag inte kan ladda upp bilder. Det blir ju så mycket roligare då ;)

Igår åt jag, Micke, mamma & pappa middag hemma hos mig & Micke. Seranoinlindad kyckling toppad med mozzarella & pesto, serverat med räkor, sallad & ris - uuuunderbart gott! Efter maten stack vi hem till mamma & pappa & avnjöt två olika sorters pajer till efterrätt med Tony & Merlyn.
När vi var klara skjutsade pappa hem mig, så jag kunde göra mig iordning medans han & Micke stack till stan & kollade läget. Sen hämtade de upp mig & vi stack iväg till Dino's & kollade på
WOLF.
GAAAH, vilken rolig kväll! Två killar misstog Micke för basisten i bandet vid olika tillfällen & började prata på om hur bra de var.. Dessutom bjöd ena gitarristen oss på öl, jätteschysst!

Ska snart göra oss iordning här, sen bege oss till stan & hämta pappa efter jobbet. Dagen till ära har jag världens tinnitus-tjut i öronen, tippar på att det går över om ett tag..

Joe Satriani - If I could fly



Denna snubbe är helt galet grym live! Gah, vilka skills!

Ärenden på stan & drömmar om Cypern

Tisdag är det idag & jag har inte ens kommit igång med dagen, haha. Eller ja, förutom att ha läst femtioelva bloggar denna morgon då ;) Men det räknas kanske inte..

Micke jobbar till 15, då ska jag sticka till stan & möta honom. Innan dess ska jag bära ut ett berg med kartonger från vårt upplock av IKEA-prylar igår, bilder kommer senare! Lite väääl rörigt hemma nu bara.. Lite ärenden på stan blir det också.

Måste nog sätta fart nu, mamma & pappa kommer över ikväll & äter middag innan de drar iväg på kryssning till Tallinn inatt.. & nästa vecka drar de lyckostarna till Cypern.. AAAAVIIIIS!
Önskar er en toppentisdag & glöm inte att kolla på Idol ikväll!

I see the sunshine

Vad har hänt egentligen med blogg.se? Det ser ju jätteskumt ut när man loggar in & inte får upp de tidigare skrivna inläggen..

Lördag & solen skiner på Åland! Även igår var det strålande sol, såg att hela Sverige förutom Stockholm & hela Åland hade mulet eller regn.. Vädret växlar ju så otroligt fort här borta, så det är svårt att veta hur man ska klä sig på morgonarna.

Spännande vecka som kommer! Micke börjar på nya jobbet på måndag & jag ska på arbetsintervju. Resten av veckan går nog åt till att plocka iordning hemma (imorgon ska vi till Uppsala & IKEA) samt ev. leta jobb för fullt.. Vi får helt enkelt se hur det blir!

Dags att sparka igång dagen, snart ska vi till staden för lite hårklippning & sedan iväg & fiska.
Ha en finfin lördag allihop!